Reklama

Reklama

The Kiss

všechny plakáty
Krátkometrážní
USA, 1900, 1 min

Režie:

Edwin S. Porter

Obsahy(1)

Ďalšia z prvých bozkávacích scén z filmového plátna. Muž a žena sa na nej veľakrát pobozkajú, pritom sa smejú a objímajú sa. Vznik filmu sa datuje na 9. marec 1900. (Marek1991)

Recenze (19)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Kiss z roku 1896, i tady je během celého kraťasu snímána líbající se dvojice. Jinak snímek opět nemá co nabídnout. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Když si vzpomenu na jiné filmy, kde se chutě ohmatávaly kotníčky dam ve vysokých botách, tak tohle musel být odvaz jako blázen. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Z výrazu slečny, ale i pána laškujúco pomrkávajúceho na kameru, cítiť pozitívne emócie. Tie podtrhujú vrelý cit medzi nimi. Emočne vrúcnymi bozkami v tesnom objatí sa tak skvele naplnil názov filmu. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak toto se může považovat za předchůdce erotických filmů...no co, takové polibky tehdy vyvolávaly humbuk... :-) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nuž párik sa vyšantil od lásky, celkom hravé, romantické a vtipné, určite lepšie než ten prvý bozk z roku 1896. Mne sa to celkom páčilo. ()

Elementál 

všechny recenze uživatele

Láska v čisté podobě. Co na tom, že snímek je bez příběhu, bez dialogu - lidem na plátně jejich emoce věřím. Jejich štěstí, radost, lásku...A navíc - co je to vůbec za nápad snímat někoho při líbání (ne snad, že by se v dnešní kinematografii jednalo o nějakou atypickou praktiku)? Vždyť film, jehož hlavní a jedinou náplní je líbání - to je snad esence voyerismu! Ale v tomto případě originlita posloužila dobrému účelu :-) ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu pěkné zvolit jako námět pro kameru líbání. Každý svého štěstí strůjce, ale spíše mi to připadá jako opakovačka... :-* ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Dnes nám to príde smiešne, no v tej dobe boli z toho dobre v ****. Tak či tak, ten dej nebol až tak prepracovaný a koniec sa dal čakať :) ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Podobne ako pri mnohých ďalších prvotných snímkoch, aj v tomto prípade filmárom išlo zrejme len o to, aby ukázali, že novodobá technika dokáže zaznamenávať pohyblivé obrázky. Za objekt filmárskeho záujmu si tak vybrali pár, ktorý môžeme trištvrte minútu sledovať ako sa bozkáva. Dáma celá natešená a pán s bajúzom takisto. Netuším, aké reakcie tieto zábery v dobe vzniku vyvolali, ale dnes ich môžeme brať už len ako pamiatku na časy dávno minulé. The Kiss nie je v ponímaní svetovej kinematografie žiadnym revolučným dielom. Dozaista však aj týmto malým kúskom prispel k rozvoju filmárskeho priemyslu, dnes baviaceho publikum po celom svete. ()

Reklama

Reklama