Reklama

Reklama

A Morning Bath

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
USA, 1896, 1 min

Obsahy(1)

Produkce Michael J. Loughlin pro známého vědce Thomase Edisona. Vidíme matku středního věku, černé pleti. Stará se o dítě, které umývá v malé vaničce na stole. Dítě ústavně brečí a matka ho polévá vodou, utírá a směje se. (RadimFišer)

Recenze (18)

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Včera som si pozrel dráždivý snímok Georgesa Méliesa, z roku 1897, „Aprés le bal“. Zachytáva krátky kúpeľ značne odhalenej, prdelatej ženskej. Nesmelé nahotinky. Praerotický film. Niečo v tomto duchu som naivne očakával aj od titulu "A Mornig Bath". Lenže toto je o niečom úplne inom. 31. októbra 1896 natočili páni James H. White, William Heise a Thomas Alva Edison škradú černošku, ktorá brutálnym spôsobom kúpe svoje decko. Tak to je ten "Ranný kúpeľ". Odpad! ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Jiný název tohoto filmu je "Baby Crying". Černá žena myje dítě ve vaničce, polévá ho vodou, dítě brečí, žena se směje........docela nekvalitní záznam. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Natáčení dětí je evergreenem, který se v dnešní době tak vděčně vtělil do amatérských domácích videí. Děti působí na city, zajišťují potřebnou atraktivitu, jsou bezprostřední a nechtějí peníze. Nicméně filmy takto natočené zpravidla postrádají jakoukoli jinou kvalitu. Děti ve filmu mě nijak nedojímají, ale přesto se neubráním pocitu, že to dítě bylo jaksi "filmově zneužito" ... a ten záznam bez jakékoli kompozice před bílou plentou ... ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Pre mňa je to zatiaľ najstarší film, ktorému dávam odpad. Chúďa dieťa, čo tú pravdepodobne jeho matku napadlo mu to spraviť, toto nebolo ani poučné, ani to nemalo nejakú výpovednú hodnotu, podľa mňa sa takto nesprávali všetky matky k svojim deťom a tiež si myslím, že ani tie černošské. Žeby prvopočiatok nevkusu a snahy zaujať niečím iným vo filmoch, ale nepodareným? Možno, ja sa tým však už viac zaoberať nechcem, nebol to pekný film. ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Nedokážu pořádně říct proč, ale připadá mi to tak trochu hnusné. Není to tak dobré jako předchozí několika vteřinové pokusy. ()

gjjm odpad!

všechny recenze uživatele

Záběr na matku koupající dítě. Že by první útok filmařů z Edisonova studia na senitimentalitu Američanů? A zřejmě nejstarší film v černém hodnocení. ()

RadimFišer odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je trochu hřbitovní, řekl bych až rasisticky překvapivě zabarvené. Žena koupe dítě, polívá ho vodou a ono pláče, pláče a ústavně pláče, až je vám ho líto. A ta holka středního černého věku se tomu směje. Odpustme ji to. Asi má obrovskou radost, že bude zachycena na kameře a že se na ní nezapomene. Jinak je to pro mě bolestivé a nudné shlédnutí. Jedno z nejhorších, co jsem dnes viděl. ()

mimi930 

všechny recenze uživatele

Ďalší dôkaz charakteru Edisona ako rasistu so stereotypným uvažovaním, ktorý netýral len zvieratá, ale aj ľudí. Niekto by si pomyslel, že je primeraný svojej dobe, no aj tak je smutné to vidieť medzi prvými námetmi na sfilmovanie. ()

Reklama

Reklama