Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1693 se v Salemu snažily tři sestry - čarodějky - připravit lektvar, s jehož pomocí by získaly nesmrtelnost a věčné mládí. Jeho součástí byla krev nevinné panny, kterou nebylo snadné získat. A tak dřív než stačí svůj koktejl namíchat, obyvatelé městečka je popraví. Předtím však svého bratra Binxe promění v nesmrtelnou mluvící kočku. Před smrtí čarodějky slíbí, že se za tři sta let vrátí a pomstí se. O tři sta let později se do Salemu přestěhují z Los Angeles manželé Dennisonovi se synem Maxem a dcerou Dani. Max má potíže se začleněním mezi nové spolužáky. Dům čarodějnic je přestavěný v muzeum, jenže už nějaký čas je zavřený a chátrá. A právě tady chce Max dokázat, zda je či není příběh smyšlený. Vnikne se sestrou a kamarádkou do domu a navzdory varování zapálí svíčku, hořící černým plamenem. Tím čarodějkám umožní vrátit se do života a naplnit svou hrozbu. Max a dívky však seberou knihu kouzel, kterou ženy musí dostat před úsvitem. Jsou odhodlány udělat pro to cokoliv, a tak je jasné, že Maxovi i dívkám půjde o život. Navíc k dokončení lektvaru potřebují novou panenskou krev, a to znamená zabít další dívku. První na ráně je Dani. Max s děvčaty získají nečekaného pomocníka v Binxovi, který celou dobu žil v domě a nejlépe ví, jak dosáhnout, aby se čarodějky s prvními paprsky úsvitu definitivně obrátily v prach. (TV Nova)

(více)

Recenze (88)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $28miliónov║Tržby USA $44,342,713║Tržby Celosvetovo $50,700,000▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $16,258,038║ Tržby za predaj DVD v USA $39,880,368║ taká fajn oddychovka, kde príbeh pobaví a staré dobré pracné triky zaujmú /60%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Rodinná pohádka, která postrádá jakýkoli náznak vnitřního "kouzla". Děcka jsou nesympatická až to bolí, ježibaby neskutečně přehrávají a vůbec je to celé takové otravné... Jediným výraznějším kladem Hokusu Pokusu je hudební složka. Což je na film pro děti poněkud málo. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Rodinné filmy v lásce nemám, protože většinou nejsou ani komediální, ani originální, maximálně tak výchovné. Přesto musím přiznat, že tenhle film patří k těm lepším, což je částečně dáno obsazením tří čarodějnic, částečně samotným tématem (fantastické prvky mě nikdy neomrzí) a pak také podmanivou obrazovou stránkou. Myslím, že na DVD je to asi lahůdka. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, co by americká děvčata, která na Hocus Pocus vyrůstala, říkala na dejme tomu našeho Karla Rodena střílejícího blesky z kouzelných kamenů nebo spíš možná na Mahulenu Bočanovou šlapající na hrábě. Mahuleně k tomu aspoň hraje Hapka. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Zombie, čarodějnice létající na vysavači a konfrontace minulosti s budocností. Stejně jako většina ostatních rodinných filmů se i Hokus pokus soustředí převážně na dětské publikum, což může být pro odrostlejšího diváka nesnesitelné. Hlavně tanečky a dialogy čarodějnic nebudou dospělákům nic říkat. Přesto je však třeba uznat, že i přes svou dětinskost patří Hokus pokus mezi ty povedenější žánrové kousky. Přestože Dahlovým Čarodějnicím nesahá ani po odřezané prsty na nohou, nenudí. Hlavní záporácké trio sice přehrává kde jen to jde, ale ve výsledku to jejich výkonům přidává spíše bezvýznamené plus, než že by to vadilo. Rozhodně příjemná taškařice s několika zábavnými momenty. ()

hellstruck odpad!

všechny recenze uživatele

Skoro jsem si byla jistá, že film bude v šedivých barvách a ono to má 54%? Není za tím nějaký hokus pokus?:)) Protože jinak mi zůstává rozum stát. Laciné triky, ubohý scénář a herecké výkony - no zkrátka ani kvůli Sarah Jessice nedám jednu hvězdičku, je to příšerný kýč. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

U příležitosti ohlášení dvojky na letošní halloweenskou sezónu, jsem se chtěla podívat, co je to ten Disneyův Hocus Pocus zač. Za moment budou slety čarodějnic, tak to vyšlo tak akorát. A skutečně, Hocus Pocus je příjemný rodinný film se strašidelným fetišem a skvělou trojicí hlavních čarodějnic - Bette Midler je ta ješitná zlá, Sarah Jessica Parker zábavná a sexy a Kathy Najimy roztomilá a vtipná. O dvojku strach nemám. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Roztomilá pohádka z produkce Walta Disney začíná tím, jak se tři čarodějnice zmocní malé dívenky, ze které vysají život, aby omládly, jejího bratra, než ji stačil zachránit, promění v kocoura a samy jsou za to oběšeny. Po tři sta letech je osvobodí Max, nevěřící na legendy, a tak se ďábelské sestry Winifred, Sarah a Mary vracejí, aby získaly nesmrtelnost. Mají na to ale jen jednu noc - o Halloweenu. Max musí ochránit malou sestru a čarodějnice zastavit. To nebude lehké, jelikož mají magickou knihu, kouzla, košťata a nemrtvého na své straně. Disney již ve svých začátcích rád mísil hrůzu s humorem a jeho následovníci v tom pokračují. Ano,čarodějky přehrávají - B. Midlerová a K. Najimyová si to šíleně užívají, S. J. Parker je za blbku, ale je to milé. Pěkně jsou zvládnuty scény létání, výprava je comicsově barevná. Jednoduchý příběh je určen mladším divákům, oddechnout si u něj mohou ale i ti starší. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý rodinný halloweenský filmík, který je chvílemi poněkud drsnější, ale stále si drží únosnou notu, ze které se děti nepo... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Předně gratuluji ´Tédvojce´ k dosažení osobního maxima. Poprvé vidím vyplněná všechna tři veledůležitá čísla najednou. To si tučné písmo vskutku zasluhuje. Bohužel však četba komentáře uživatele T2 je stejně zábavná, jako sledování filmu. Ale to čarodějkám trochu křivdím, tak špatné nejsou. Kdyby bylo víc postav milých, jako mluvící kocour nebo krásných, jako Jessica, byla by i zábava větší. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Pohádka s puberťáckými vtipy - například hlavního klučinu si pořád dobírají, že je panic. Občas je vtipné, občas ne, občas jsou ty vtipy trochu divné. Námět je hodně fajn. O Halloweenu jsou vyvolány zlé čarodějnice, které mají jen jeden den na to, aby získaly dost energie na to, aby mohly zůstat naživu, a ideálně zařídit, aby byly mladší a krásnější (i když jedna už dost pěkná je). Bohužel jednotlivé postavy mi nepřišly moc zajímavé. Hocus Pocus má ale dobrou atmosféru a sem tam přijde nějaký ten fajn nápad. Vývoj příběhu však není zase tak zajímavý a ke konci se i děj trochu táhne. Celkově slušné. (6/10) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Roztomilá rodinná rozprávka, na obdobie Halloweenu ako stvorená. Sám za seba by som ju síce ohodnotil na silné 3*, ale deťom sa veľmi páčila, užívali si ju do poslednej chvíle a musel som im sľúbiť, že ju nedám nikdy preč :). A o tu tu ide, aby sa páčila deťom. Nech žijú bosorky! :) 70/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná prologem z roku 1693, kdy se tři čarodějky snažily připravit lektvar, s jehož pomocí by získaly nesmrtelnost a věčné mládí. Jeho součástí však byla krev nevinné panny a tu ani tehdy nebylo snadné získat. A tak je dřív, než stačily svůj koktejl namíchat, obyvatelé městečka popravili. Ženy před smrtí slíbily, že se vrátí, aby se pomstily. Sice to zní jako plnohodnotný horor, ale není tomu tak a to je vlastně problém celého filmu, který vlastně neví, zda má být hororem, či pohádkou, přitom k té pohádce má (mimo úvodní sekvenci) přece jenom blíž. Tato roztříštěnost filmu pak ublížila mnoha nápadům, které nebyly plně využity, ale jinak to celkem ušlo. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tento film zbožňovala sesternica keď bola ešte malá. Takže som ho nedobrovoľne videla asi tak 3x. No a vlastne postupne som si akosi k nemu cestičku našla i keď stále si myslím, že je to kravina. A radšej si to už ani nepozriem ako dospelá pretože, viem akoby to hodnotenie dopadlo dnes. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Při opětovném shlédnutí po dvou dekádách jsem si s lítostí uvědomil, jak jsem myslel, že tenhle film býval lepší. Asi jsem již odrostl... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Víš, já vždy chtěla mít dítě.. A teď snad jedno budu mít !! Vařený !!" ;) Žánrově neuvědomělá a nejasná bizarní báchorka, která stokrát mizerně variuje vtip na téma panic.. Dost symbolicky ovšem.. Beztvará Disneyovka na jedno použití, podobně jako panicové.. ()

Reklama

Reklama