Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1693 se v Salemu snažily tři sestry - čarodějky - připravit lektvar, s jehož pomocí by získaly nesmrtelnost a věčné mládí. Jeho součástí byla krev nevinné panny, kterou nebylo snadné získat. A tak dřív než stačí svůj koktejl namíchat, obyvatelé městečka je popraví. Předtím však svého bratra Binxe promění v nesmrtelnou mluvící kočku. Před smrtí čarodějky slíbí, že se za tři sta let vrátí a pomstí se. O tři sta let později se do Salemu přestěhují z Los Angeles manželé Dennisonovi se synem Maxem a dcerou Dani. Max má potíže se začleněním mezi nové spolužáky. Dům čarodějnic je přestavěný v muzeum, jenže už nějaký čas je zavřený a chátrá. A právě tady chce Max dokázat, zda je či není příběh smyšlený. Vnikne se sestrou a kamarádkou do domu a navzdory varování zapálí svíčku, hořící černým plamenem. Tím čarodějkám umožní vrátit se do života a naplnit svou hrozbu. Max a dívky však seberou knihu kouzel, kterou ženy musí dostat před úsvitem. Jsou odhodlány udělat pro to cokoliv, a tak je jasné, že Maxovi i dívkám půjde o život. Navíc k dokončení lektvaru potřebují novou panenskou krev, a to znamená zabít další dívku. První na ráně je Dani. Max s děvčaty získají nečekaného pomocníka v Binxovi, který celou dobu žil v domě a nejlépe ví, jak dosáhnout, aby se čarodějky s prvními paprsky úsvitu definitivně obrátily v prach. (TV Nova)

(více)

Recenze (88)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

U příležitosti ohlášení dvojky na letošní halloweenskou sezónu, jsem se chtěla podívat, co je to ten Disneyův Hocus Pocus zač. Za moment budou slety čarodějnic, tak to vyšlo tak akorát. A skutečně, Hocus Pocus je příjemný rodinný film se strašidelným fetišem a skvělou trojicí hlavních čarodějnic - Bette Midler je ta ješitná zlá, Sarah Jessica Parker zábavná a sexy a Kathy Najimy roztomilá a vtipná. O dvojku strach nemám. ()

Destinytte 

všechny recenze uživatele

Mladej kluk se přestěhuje s rodinou z L. A. do Salemu. Jednou o Halloweenu se dostane s jeho mladší sestrou a dívkou, která se mu líbí do strašidelného domu tří sester, čarodějnic - Mary, Winifred a Sarah, zapálí černou svíčku a čarodějnice přivolá po 300letech zpět. A pak se něco děje, ale moc to nestojí za řeč. Prostě tři čarodějnice, které jí děti, aby vypadaly mladší. Tři nevinné děti. Jeden mluvící kocour. Konec. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Předně gratuluji ´Tédvojce´ k dosažení osobního maxima. Poprvé vidím vyplněná všechna tři veledůležitá čísla najednou. To si tučné písmo vskutku zasluhuje. Bohužel však četba komentáře uživatele T2 je stejně zábavná, jako sledování filmu. Ale to čarodějkám trochu křivdím, tak špatné nejsou. Kdyby bylo víc postav milých, jako mluvící kocour nebo krásných, jako Jessica, byla by i zábava větší. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Cejch rodinného filmu je asi to nejhorší, co snímek může nést. Nemám je rád, jsou většinou trhlý a utvářejí takovou neoriginální slataninu. Čarodějnice jsou tím nejlepším, co snímek nabízí, mají aspoň něco a párkrát nejsou úplně mimo. Tolik dětských prvků, ach jo. Nuda s pár pěknými triky. Střet omšelých zastaralých prvků s moderním americkým předměstím zatraceně nevychází. 25% ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Pohádka s puberťáckými vtipy - například hlavního klučinu si pořád dobírají, že je panic. Občas je vtipné, občas ne, občas jsou ty vtipy trochu divné. Námět je hodně fajn. O Halloweenu jsou vyvolány zlé čarodějnice, které mají jen jeden den na to, aby získaly dost energie na to, aby mohly zůstat naživu, a ideálně zařídit, aby byly mladší a krásnější (i když jedna už dost pěkná je). Bohužel jednotlivé postavy mi nepřišly moc zajímavé. Hocus Pocus má ale dobrou atmosféru a sem tam přijde nějaký ten fajn nápad. Vývoj příběhu však není zase tak zajímavý a ke konci se i děj trochu táhne. Celkově slušné. (6/10) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Jedna ze scén byla později použita v reklamě na čistič na koberce. (slatkac)
  • Film je každý rok v USA vysílán přesně na 31. října. (slatkac)

Reklama

Reklama