Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1693 se v Salemu snažily tři sestry - čarodějky - připravit lektvar, s jehož pomocí by získaly nesmrtelnost a věčné mládí. Jeho součástí byla krev nevinné panny, kterou nebylo snadné získat. A tak dřív než stačí svůj koktejl namíchat, obyvatelé městečka je popraví. Předtím však svého bratra Binxe promění v nesmrtelnou mluvící kočku. Před smrtí čarodějky slíbí, že se za tři sta let vrátí a pomstí se. O tři sta let později se do Salemu přestěhují z Los Angeles manželé Dennisonovi se synem Maxem a dcerou Dani. Max má potíže se začleněním mezi nové spolužáky. Dům čarodějnic je přestavěný v muzeum, jenže už nějaký čas je zavřený a chátrá. A právě tady chce Max dokázat, zda je či není příběh smyšlený. Vnikne se sestrou a kamarádkou do domu a navzdory varování zapálí svíčku, hořící černým plamenem. Tím čarodějkám umožní vrátit se do života a naplnit svou hrozbu. Max a dívky však seberou knihu kouzel, kterou ženy musí dostat před úsvitem. Jsou odhodlány udělat pro to cokoliv, a tak je jasné, že Maxovi i dívkám půjde o život. Navíc k dokončení lektvaru potřebují novou panenskou krev, a to znamená zabít další dívku. První na ráně je Dani. Max s děvčaty získají nečekaného pomocníka v Binxovi, který celou dobu žil v domě a nejlépe ví, jak dosáhnout, aby se čarodějky s prvními paprsky úsvitu definitivně obrátily v prach. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Jedná se o jediný celovečerní film, který Kenny Ortega natáčel bez poskytnutí choreografie. (slatkac)
  • Jedna ze scén byla později použita v reklamě na čistič na koberce. (slatkac)
  • Bette Midler v roce 2008 během rozhovoru pro televizní stanici BBC prohlásila, že snímek považuje za nejlepší film, ve kterém kdy hrála. (slatkac)
  • Film je každý rok v USA vysílán přesně na 31. října. (slatkac)
  • Omri Katz byl v době konkurzu nemocný, a tak byl zprvu pro roli Maxe Dennisona odmítnut. Roli ale nakonec dostal. (slatkac)
  • Kapela Roxette nahrála speciálně pro tento film skladbu "Almost Unreal". Skladba byla ale nakonec použita ve filmu Super Mario Bros (1993). (slatkac)

Reklama

Reklama