Reklama

Reklama

Jedné noci v jednom městě

  • USA One Night in City
Trailer

Obsahy(1)

Víte, co se stane, když si člověk přišije cizí ucho? Můžete v noci na Žižkově potkat džina, který splní všemožná přání? Myslíte si, že jsou ještě místa, kde se zastaví čas? Víte, co může narušit vystoupení hmyzího cirkusu, jaké má cíle městský myslivec a co vzrušuje jeho sousedy? Může se přátelit kapr se stromem? Může! (oficiální text distributora)

Recenze (110)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky dávám jen za vynikající povídku o Ploutvičkovi a Větvičkovi, která ve mně vyvolala vzpomínky na milovanou dětskou knihu Kvak a Žbluňk jsou kamarádi. Zbytek filmu je ale jen nesourodá směska podivných nápadů, které postrádají pointy a prostě jen tak nějak plynou... Bytostně nemám rád filmy, u kterých VŮBEC nemusím přemýšlet a které skrývají zoufalou nepromyšlenost za bizarnost a extravaganci. Jedné noci v jednom městě je pro mě prostě jen pozérská záležitost s rozloženým formálním systémem. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Několik sice vcelku milých, avšak spíše průměrných povídek - ovšem loutky zde hrající jsou vskutku k sežrání... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nebýt pana Větvičky, byla bych to vypnula, ale vytrvala jsem. Pak mě napadlo: "Proč si nepustit pokémony?" *Zkrat* :D ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na obalu DVD je uvedena věta z časopisu Premiere: Pokud máte jen trochu rádi animované filmy, neměli byste si tohle nechat ujít, s dodatkem "hravé, svěží a originální, jen těžko chtít víc". Inu, já mám opravdu rád animované filmy a mám rád jejich promakanou výtvarnou stránku a jen z tohoto důvodu ode mě Jedné noci obdrží 55 % celkového dojmu, protože ten, kdo není nadšenec animované tvorby, může s klidným svědomím 20-30 % odečíst. Svěží a originální to není ani náhodou, dramaturgie selhala a na snímku je vidět, že scénář snad úplně chyběl. Ten film jednoduše nedrží pohromadě, shodnu se s většinou komentujících, že funkční je jedině povídka o Ploutvičkovi a Větvičkovi, zbytek tvoří sice po výtvarné stránce efektní obrazy s vymakanými loutkami, ale chybí jim úderná pointa a atmosféra. Animace je tak na úrovni večerníčku Jak to chodí u hrochů od téhož režiséra. To znamená ucházející, ale ne uchvacující. Narozdíl od Fimfára jsem jednoduše neměl pocit, že bych se k tomuhle filmu měl v budoucnosti vracet... ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Povídka o Ploutvičkovi a Větvičkovi je velmi dobrá a na rozdíl od ostatních má víc dobrých nápadů než jeden základní. To je sice případ i epizodky s přišitým uchem, ale i přes předvídatelnost zpracovává téma důstojně a lze si tak užít i pointu, která je vám jasná už od prvních záběrů. Ostatní je jen balast a skvadra nápadů, náhodně poskládaných do celku bez pointy. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Tomuto loutkovému filmu nemůžu upřít, že se v něm dalo najít pár zajímavých momentů, nicméně s plynoucím časem v průběhu filmu jsem se víc a víc nudil a ztrácel jsem chuť na tento vcelku nepůvodní slepenec povídek, který vyloženě těží z úspěchu Fimfára. Má zaujatost ke konci snímku už byla taková, že jsem v něm v jistých chvílích viděl zkopírovanou Geriho hru od Pinkavy a dokonce - myšleno s jistou dávkou nadsázky - jsem v jedné postavě viděl okopírovaný vzhled záporňáka z animovaného seriálu Byl jednou jeden život... Možná jednotlivé povídky, ale jako celek mi Jedné noci v jednom městě nedávalo žádný smysl. Stačí vidět jednou... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, který možná lehce poškozuje jeho neucelenost a nevyrovanost jednotlivých povídek. První povídka Ulity je dobrá (4*). Jen je škoda, že si Balej nepohrál s jednotlivými motivy trochu více. Je zde sice rozvedena psí kremace, ale ostatní dobré nápady (hajný, oslík) zůstávají jen na úrovni jednoduchého črtu. Druhá povídka Větvička a Ploutvička (5*) je geniální. Postavit námět na stromu a rybě funguje a v této pasáži i nejvíce vyniknou skvělé nápady, které jsou na toto téma nanášeny (květináče místo bot, ptačí budka atd.) Tento příběh je tak vydařený, že místy může i dojmout. Třetí povídka Jedné noci v jednom městě je nejslabší, ale rozhodně ne špatná. (3*). Je pro ni příznačné to pro celý film a to nevyrovnanost jednotlivých pasáží a také po skvělé předchozí povídce už tato tolik nevyniká. Po výtvarné stránce nemám co vytknout. Postavičky celého filmu jsou krásně a originálně provedené o prostředí ani nemluvě. Hudba sice občas zavání nekvalitními samply, ale tak už to dnes asi chodí. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Všimli jste si, že ten chlápek s hmyzím cirkusem vypadá jako starej Brůna ze Studny majora Zemana? Že strom, když chlastá, leje si drinky do bot? To jsou věci. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale na to se nedá dívat. To je tak cool a husté, až to není pro normalní smrtelníky sledovatelné. A t jinak lsintám u všeho českého loutkového. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Defilé maniakov, úchylákov, feťákov a psychopatov, indivíduí pred alebo už za hranicami kretenizmu, jedincov v deliriu tremens či delíriu inom, to všetko je ironické hyperbolizované gesto všetkým tým, ktorí si o sebe myslia, že sú "celkom normálni". K štandardnému vybaveniu domácností normálnych ľudí a ľudkov teda patrí poľovný revír, pohanská svätyňa, nekro-cirkus či súkromné krematórium a priľahlý urnový háj (č-b pán Kopfrkingl by zozelenel závisťou). Režisér našťastie pozbavil bábky "výhod" rečovej komunikácie, čím dosiahol ich ambivalentné či polyvalentné vyznenie. Táto voľba paradoxne činí tvorivý proces náročnejším a uspokojivý výsledok (ktorým Balejov film je) o to vzácnejším. Fimfárovské dialógové a monológové barličky a viazanosť na pointovú katarziu zmizli v prospech čírej vizuálnej poézie, ktorá na príbehu síce stavia, ale nepovažuje ho za alfu a omegu kvality. Je poviedka "Zastavený čas" menej hodnotná, pretože jej význam (démonická schopnosť hudby ako takej čas zastaviť, zvrátiť, petrifikovať, umŕtviť, zakonzervovať, preparovať a mumifikovať) nie je okato artikulovaný? Nie je. Neorganickým včlenením majstrovského kúsku "Vetvička a Plutvička" sa nezaoberám - je to príliš veľká paráda než aby som zvažoval malicherné okolnosti jej prezentácie. Top scéna: neviem sa rozhodnúť medzi narkomanským šlukom a rakvičkou s nožičkami. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Zní to možná líp než jak to vypadá a jakej ve skutečnosti výsledek. Fimfárum Jana Wericha (2002) mě svýho času bavilo rozhodně víc. Tohle (alespoň v mých očích) se na to vůbec nechytá. S odřenýma ušima (v tomhle případě možná s odřízlým uchem) je to u mě za slabší 3hvězdy. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Jan Balej, kterého všichni známe z Fimfára 2, se rozhodl vytvořit souhrn povídek, ve kterém si opět zahrají loutky. Příběh odehrávající se na Žižkově, postavy morbidní s prapodivnými úchylkami. Nejvíce mě dostala povídka Větvička a Ploutvička, ale nebudu tady spoilerovat, takže se podívejte sami.. ;) ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Soubor několika "povídek", kde lze obdivovat pouze výtvarnou stánku, dík které se pravděpodobně tvůrci na vše ostatní vykašlali. Čtyři dobré nápady uprostřed filmu navěšené na pana Větvičku nestačí ani k probuzení otupeného diváka. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Koláž bizarních postav i nápadů. Animovaná oslava divnosti. Ač to nemá žádný příběh a vypadá to pěkně ponuře, docela jsem se u toho bavil. Bez Werichova jména to sice nepřitáhne tolik lidí jako Fimfárum, ale kvalita je opět na vysoké úrovni. Větvička a Ploutvička je bez debat nejsilnější částí povídkového filmu. Stopáž je naprosto přiměřená. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

42nd KVIFF 2007 - CZECH FILMS 2006-2007 - České filmy 2006-2007 - Při natáčení tohoto filmu musel být asi pan režisér na tripu jinak si takový výsledek nedokážu vysvětlit... - 14. 12. 2012 - 20% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vynikající animace, hororová atmosféra, skvělá hudba i ruchy. Možná u těch prvních příběhů (Ulity) mohly být pointy než jen pocitová sdělení, možná ta směs nepůsobí sourodě díky Větvičkovi a Ploutvičce (i když jde o geniální povídku), ale povídka(-y) Jedné noci... s kavárnou, s opilci, skutečně kouzlo imaginace a nápadů. --- Český animovaný film je stále ve světě velký pojem, i když u nás se k němu chováme poněkud macešsky. A přitom zde (případně čeští tvůrci tvoří v zahraničí) vznikají zajímavé bijáky. Jedním z nich – a vřele jej doporučuji – je právě Balejův Jedné noci v jednom městě. Sestává ze tří samostatných filmů – Ulity vyprávějí o seznamování se mravenců s lidmi v jednom neobvyklém domě, Větvička a Ploutvička je skoro totální dada s mnoha zajímavými prvky, a konečně Jedné noci v jednom městě je sled vizí, co vše se skutečně v jednom městě v noci může stát. A všechny tři příběhy svědčí o autorově velké fantazii, kterou dokáže bavit a hrát si. Na DVD však najdeme jen málo věcí navíc. Zvuk je v pouhém DD 2.0, titulky samozřejmě žádné, protože ve filmu se příliš nemluví, a jako bonusy pouze ukázky originálních výtvarných návrhů (2:00) a trailer (2:01). Nějaký rozhovor s režisérem nebo pár záběrů z natáčení by určitě byly rovněž zajímavé. ()

Reklama

Reklama