Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Recenze (584)

Lima 

všechny recenze uživatele

Společné scény Goslinga a Hopkinse jsou naprostou lahůdkou, kde by se napětí dalo krájet. Zbytek je vata s jednou zcela zbytečnou postavou (Goslingova nadřízená/přítelkyně Nikki), jejíž jedinou "úlohou" je natáhnout čas aspoň na těch 112 minut, samotná zápletka a slovní duely obou hlavních protagonistů stěží vyjdou na poloviční stopáž. Film má několik silných momentů, které pramení z hereckého umu obou stěžejních protagonistů, ale jako celek je zapomenutelný a průměrný. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Anthony Hopkins zabije svou manželku, přizná se, a přesto není bezprostředně odsouzen k x letům vězení – zní to příliš jednoduše, aby to nebylo zajímavé. Kdo má právo brát lidské životy? Co ho k tomu opravňuje? List papíru s podpisem a razítkem? Základní premisa je na celém filmu nejlepší. Přiměla mě pustit si jej, vydržet do konce a neusnout. Poměrně brzy se totiž Okamžik zlomu změní v prachobyčejné soudní drama. Mladý arogantní právník, který tráví večery v drahých barech a nerad prohrává vs. inteligentní vrah s dokonalým plánem. Nuda. Čekal jsem zamotanější změť provázků, za které bude scénárista tahat. Všechno je příliš jasné, na první pohled čitelné. Chybí zvrat. Ryan Gosling v hlavní roli z průměrného kvalitní film ještě udělat nedokáže. Anthony Hopkins ve vedlejší roli z průměrného kvalitní film už udělat nedokáže. Gregory Hoblit v roli nejdůležitější si s prostředím soudních síní již jednou potykal, přičemž Prvotní strach se poslouchal (ve smyslu vizuálním) o poznání lépe. Jeho druhé zdolávání téhož vrcholku mi přijde vcelku zbytečné. Kdyby se alespoň rozhodnul nepoužívat kyslíkové bomby… . 65% Zajímavé komentáře: imf, RAiken, Fr, honelnik ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Trestuhodne málo Hopkinsa. Všetky jeho scény s Goslingom sú strhujúce (hoci ku koncu už sa mi zdalo, že Hopkins prehráva), všetko ostatné je v podstate nezaujímavá vata. Tá finta je ale vymakaná, až do konca mi nenapadlo, že sa zbraň dala schovať práve takto. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celou tu dobu, co jsem se na film koukal, jsem se hrozně nudil. A ani samotní herci to nezachránili, i když dělali, co mohli. Po dlouhé době film, kde jsem dal na červené vyšrafování filmu, ale ve výsledku jsem myslel, že to snad ani nedokoukám. Ryan Gosling mi k tomu všemu místy přišel jako právník amatér. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $39,015,018Tržby Celosvetovo $91,354,215Tržby za predaj DVD v USA $22,132,049 //počet predaných kusov 1,211,804/videl v kine: 65%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Gosling je fešák. Anthony mě pořád ještě dokáže vystrašit k smrti. Hoblit točí pořád stejně hezké obrázky bez výraznější hloubky. Scenárista vymyslel o polední pauze hrozně vychytanou fintu, ale už nevěděl jak jí rozepsat do dvouhodinového scénáře a tak musím tyhle drobnosti lovit ve filmovém soudním spisu, který se tváří o dvě ligy zábavněji a chytřeji, než mu přisluší. Nenechte se zlákat obalem a radši zabrouzdejte včerejší černou kronikou. Čeká vás víc vzrušení než v kině. (50%) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na dnešní distribuci a velmi slabě obsazený žánr thrillerů, s geniálním padouchem a jeho promyšleném plánu vraždy, je Fracture povedeným snímkem. V hlavni roli génia, který spáchá vraždu se objevuje Anthony Hopkins, který dokazuje, že nezapomněl být velmi přesvědčivý. Ryan Gosling vypadá úplně jinak než jsem byl zvyklí a tak chvíli trvalo si na jeho nový image zvyknout, ale jako konkurent Anthonyho obstojí. Film je příjemně promyšlený a žádných křečovitých vyústění se v něm nedočkáte, což mě překvapilo. Všechno hravě pasuje a s přehledem se tak stává Fracture tím lepším, co možná vidíte v pátek večer v televizi a myslím, že nebudete litovat. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Daniel Pyne, Glenn Gers .. Even a broken clock is right twice a day. Arogantní Gosling a důmyslný Hopkins v netradiční hře důkazů a právnických argumentů. Kde je pekelný Hopkins, tam je cítit napětí, avšak mnoho míst to není. Scénář se sice tváří hodně chytře, leč jeho obsah stěží stačí na celý film a tak je děj předkládán ve velice pomalém tempu, kdy režisér servíruje spousty malebných záběrů, díky nimž minuty ubíhají skutečně pomale až se člověk místy nudí. Když k tomu připočtu závěr, kde mi k dokonalé tuctovosti chyběl už jen skrytý diktafon, musím o filmu Fracture hovořit spíše jako o průměrném filmu, který v obdobně tematizovaných snímcích zapadne hodně hluboko. 50%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zastřelil jsem svou ženu. Dokažte to. To je slogan který slibuje zajímavý děj. Anthony Hopkins a Ryan Gosling. To jsou jména, která předem naznačují kvalitní herecké výkony. Gregory Hoblit. To je režisér od kterého se dá čekat, když nic jiného, tak alespoň dostatečně kvalitně odvedené řemeslo... Potenciál na opravdu dobrý thiller tedy Okamžik zlomu nesporně má. Ve své podstatě v žádném z výše zmíněných bodů nezklamal. Námět sice není využit v plné míře, ovšem stále je děj dostatečně zajímavý a napínavý. Ani jeden z herců nehraje svou životní roli, ale stačí to. Právě společné scény " z očí do očí " těchto dvou jsou největším kladem filmu. A Hoblit to celé natočil technicky zdatně, byť poněkud nenápaditě, ale kamera a hudba dojem zdatně vylepšují. Celkově je Okamžik zlomu snímkem, ke kterému se asi těžko někdy vrátíte, ale v průběhu stopáže si ho pravděpodobně dostatečně vychutnáte, abyste po projekci nemohli říci, že šlo pouze o ztrátu času. To zase není na další z nekonečné řady soudních dramat tak málo, ne? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VAŠE ŽENA…JE V POŘÁDKU?“ ,,NEMYSLÍM, ZASTŘELIL JSEM JI.“ Banální, jasný případ pro Willy Beachuma…. PŘÍBĚH:**** velmi dobrý. Na jedné straně vysmátý milionář (výborný A.Hopkins), na straně druhé mladý, ambiciózní právník (taktéž výborný R. Gosling), který se dostává do časové a psychické tísně./ NAPĚTÍ:**** líbí se mi soudní dramata. Ta atmosféra, která vyzařuje z dobře natočeného přelíčení, hudba, dialogy a grimasy mě ,,bere". A hlavně zde většinou hrají prim herecké výkony. Také okamžiky, kdy se z oběti stává lovec a naopak, jsou velmi vzrušující. A pak se stává, že nevím, komu vlastně držím palce. A Vy to víte? Všichni prohráváme…. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

I shot my wife...prove it. Fracture je zapomenutelné odvíjení detektivního klubka. Bez osmělování skočíme doprostřed krvavého jezera, kde nám režisér servíruje téměř dokonalou vraždu, vraha a hru, kdo s koho...Arogantní prokurátorský spratek Willy dostal na odchodu do zlatonosné privátní sféry poslední případ, banální pokus o vraždu. Má vražednou zbraň, místopřísežné přiznání parohatého manžela a 97% úspěšných odsouzení. Idylka. Ale holobrádek Gosling brzy pozná, že když lstivý bazilišek blýskne modrým pohledem a zaútočí, ze spravedlnosti zbude jen nápis na budově a z oběti se může stát materiál pro patologa. Napnout atmosféru mezi dva stožáry se daří a cynické právnické průpovídky, Hopkinsovy zlomyslné provokace a dvojsmyslné, v titulcíc zabité, vtípky s D/dickem rozhýbají bránici. Ubohý Cliff Curtis přicmrndává jako policajtská holka pro všechno, z Rosamund Pike čiší chlad na sto honů. Je to two-men-show, souboj žraloků, Hopkins navléká bílou kůži lidožravého, Gosling připomíná vegetariána Lennyho z Příběhu žraloka, kterému už nejde o jen výhru, ale o (šokující spoiler:) čest a princip. Když se do sebe ti dva zakousnou, stává se ze starosvětsky suchého thrilleru šťavnatý soudní biftek. Poloprůhledná pointa neuráží, hudební podkres místy irituje. Když čiperný skorodůchodce túruje nadupané fáro, hrají funusoidní klenuté melodie, zní to, jako by ho posílaly na máry a bourák na vrakoviště. Ale Sir Anthony znovu prokázal, že tam má ještě daleko.. P.S. Nejzajímavější je horská dráha na skleněné kuličky, kterou vynalezla Hopkinsova postava a režisér ji použil coby zhmotnělou metaforu. Kčertu s Porsche... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mychael Danna a Jeff Danna: 1. The Rube ,2. Mrs. Smith ,3. You're Home Early ,4. Beachum ,5. Objection ,6,. Call Me Later ,7. I Didn't Know Her Last Name ,8. Bedside Vigil ,9. This Is Where To Find Me ,10. I Haven't Decided Yet ,11. Suicide ,12. I Decide When It Gets Pulled ,13. A Certain Kind Of Strength ,14. I Got The Bullet ,15. New Trial, ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasný thriller ze soudního líčení. Ústřední dvojice Hopkins vs Gosling je absolutně velkolepá a každé jejich střetnutí, má temný a znepokojivý nádech doplněné inteligentními dialogy. Plánování a vypočítavost Hopkinse Vám bude vyrážet dech. Za mě velká spokojenost, tyhle filmy můžu. 80% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nebudu Vám mazat med kolem huby! Když jsem si film půjčovala, tak hlavně kvůli Goslingovi. Chtěla jsem se kochat a ve spojení s Hopkinsem jsem si říkala: "Nemuselo by to být špatný." Nic jsem od toho filmu nečekala a bacha, film se mi velice zalíbil (nejen kvůli hercům). Líbí se mi skulinky v zákonech, které ale nikoho netrápí ;o) A ten konec.. no nebudu psát spoiler, že jo :o) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Gregory Hoblit si chcel zopakovať PRVOTNÝ STRACH (beztak nijako zvlášť zaujímavý), nudiacemu sa Anthonymu Hopkinsovi bolo smutno za doktorom Lecterom a snaživý mladík Ryan Gosling (ZÁPISNÍK JEDNEJ LÁSKY) išiel okolo a bol rád, že ho oslovili. FRAKTÚRA pôsobí inteligentným a galantným dojmom a skutočne je skôr lepšia, ako horšia. Žiadny zvlášť vydarený psychologický triler by som však na nikoho mieste nečakal. Kino Považan NMnV 2007 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem Ryana Goslinga zaregistrovala v Zápisníku jedné lásky a od té doby sleduji, jak jeho popularita stoupá a to právem. Na place se zde setklali dvě věkově rozdílné filmové hvězdy a pro mě byl zážitek sledovat je, jak se se svou rolí poperou. Povedlo se. I když by se někomu mohlo zdát, že film se líně vleče, celou dobu je v něm jisté napětí a očekávání až do zajímavého konce. Výsměch a arogance v očích Anthonyho Hopkinse neměl chybu. Navzdory všem trojkám, já jim dám pět. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Příjemně hravá krimi s upřímně se přiznávajícím vrahem a zprvu nepozorným zástupcem státu. Ač mi provokativní panáčkování vinných milionářů před muškou slepé spravedlnosti obvykle leze krkem, tak v tomto případě mi to nevadí, neboť pan Crawford využívá výhradně svůj mozek a nečerpá výhodu ze svých bezedných kont. Jako fanda právních kliček jsem velmi spokojen a drobné trhlinky v příběhu velkoryse přehlédnu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pro právnické thriller mám slabost a tohle je jednoznačně jeden z těch lepších. Hopkins je sice už jako tradičně na hraně přehrávání, ale souboj s Goslingem funguje a ústřední záhadu jsem odhalil až deset minut před koncem. Celkově dobře odvedené řemeslo. ()

Reklama

Reklama