Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Recenze (585)

HArna 

všechny recenze uživatele

Největším kladem jak to u mě tak bývá je jako vždy záporák. V tomto případě Anthony Hopkins. Ne, že by Gosling byl špatný, ale téměř celý film jsem si říkal, kdy už ten kluk něco najde. Bohužel to je mínus filmu. Samozřejmně většinou ve filmech zvítězí dobro, ale tady jsem to čekal tak nějak automaticky. 60% ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Jak píše Lima 23.10.2007 druhhý den si nevzpomenete o čem film byl.Jenom že Gosling byl v začátcích dobrý pak ho semlelo holyvúdské klišé.V té době byly velmi moderní a velmi vlezlé filtry na kamerách.Hra barev s kamerou ,zřejmě umocnit dojem že se díváme na něco výjimečného ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Velice slušný a zábavný thriller. Přestože už na začátku se dá velice dobře odhadnout finta, na které celý film stojí, dostane se nám slušné porce nejistoty ohledně toho, kam se děj ubírá. Dobré dialogy, průměrná zápletka, profesionální provedení. Jako obvykle scénáři můžeme vytknout naprostou nepravděpodobnost s ohledem na to, že vše musí (muselo) probíhat podle plánu, jinak by se další vývoj zhroutil jak domeček z karet. Ale to je už spíše vlastnost podobného druhu komplikovanější krimi filmů. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Anthony Hopkins rafinovaně naplánoval vraždu své nevěrné manželky. Při vyšetřování případu se pak už jen skvěle bavil nad neschopností policie a nad zákony, které jsou na jeho straně. Do případu se zapojí mladý právník Ryan Gosling, kterému jde zpočátku pouze o vysněnou kariéru, ale nakonec se do toho pustí s pořádnou vervou a jde Hopkinsovi neúnavně po krku. Sází na to, že i ten nejdokonalejší plán může mít někde trhlinu. V tomto mrazivém thrilleru, který se mi líbil exceluje Anthony Hopkins, kterému zdatně sekunduje RyanGosling. Njelepší z celého filmu jsou dialogy hlavních představitelů. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Průměrné soudní drama, ničím příliš nepřekvapující, naopak možná až příliš šablonovité. Napětí i atmosféra Hoblitovi jde stále dobře. Jen nechápu co se to sakra stalo s tím (kdysi vynikajícím) Hopkinsem?! V polovině scén se evidentně nudí a v těch zbylých strašně přehrává (a není to poprvé, viz napr. Bad Company). Zato Gosling si to evidentně užívá a drtí svého mnohem zkušenějšího kolegu na plné čáře. Ostatní herci jsou v podstatě jen do počtu. Čím však Fracture rozhodně zaujme, je až mrazivě syrové podáním nosné myšlenky, že něco jako vina/nevina v našem právím světě defakto neexistuje! Vše je jen věcí pohledu a spoustě mezer v zákonech díky nimž se i chladnokrevný vrah může proměnit v trpící oběť. Procento případného úspěchu je pak přímo úměrné s výší bankovního konta! Smutné ale pravdivé! ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Což o to, hluchých míst bylo celkem dost, ale Hopkins opět zazářil. A mimoto mám teď nějaké shovívavé období... ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Tenhle víkend se mi podařilo shlédnout dva filmy ze soudního prostředí, přičemž Fracture byl o poznání lepší. Především tedy asi díky tomu, že Gosling a Hopkins jsou výteční herci a značná část filmu se odehrává v různých exteriérech a ne před soudcem. Film je naprosté ztělesnění žánru thriller a thrillerové atmosféře vydatně napomáhá třeba i hudba (piáno a občas nějaké smyčce). Ačkoliv se jedná o lepší průměr, sralo mě tam pár věcí; předně Hopkins opět hraje Hannibala Lectera a řekl bych, že i ta postava byla tak napsána, aby parazitovala na úspěchu Mlčení jehňátek. Celkem rád bych ho taky viděl v nějaký jiný roli. Příběh je celkem přitroublej a tu závěrečnou rošádu se zbraní (která měla očividně diváka ohromit) jsem nepochopil. Ryan Gosling je pro mě zjevení od doby, co jsem ho viděl v Drive; trochu mi připomíná E. Nortona; nejenže je mu podobnej, ale stejně jako on má taky neskutečnou schopnost mě v jednom okamžiku nudit a ve druhým zase nadchnout. Český název filmu je opět blábol, žádný okamžik zlomu se nekoná. A nechutný product placement počítačů Apple, který jsou okázale v každým druhým záběru, mohli tvůrci ztvárnit citlivěji. ()

Yarushka 

všechny recenze uživatele

Fajnové uvedení do děje(i když jsem čekala něco většího), prostředek už méně zábavný a konečné vyvrcholení děje- částečně očekávané. Scénky s Ryanem a Anthonym byly briliantí... to napětí, ty pohledy, ty dialogy- jsem si naprosto užívala a tak to má správně být u thrilleru. Jedna z věcí, co mě trošku iritovala je, že kameraman si myslel, že bude cool, když bude otáčet kamerou- mně to přišlo bezvýznamné a zbytečné. Takže hlavně za ty dialogy mezi R. a A. dávám 4 hvězdy. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Určitě je to film, který si zaslouží dobré hodnocení, protože A. Hopkins a R. Gosling zahráli své role na jedničku..Možná ten závěr mohl být ještě o malinko chytlavější..nevím, rozhodně, ale to je nadprůměrný snímek, který vás neunudí, i když víte už na začátku, co se stalo =) Brilantní naplánovaní zločinu=)Ale jak už to tak bývá, rozuzlení je přece jenom ještě brilantnější =) ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Skvělé právnické a kriminalistické hrátky mezi Hopkinsem a Goslingem, bez kterých by Okamžik zlomu nebyl tím, čím je - výborně zahraným thrillerem s nejedním zvratem a zajímavým a atraktivním námětem, se kterým si však zcela neporadil scénárista, jenž jej vyplnil spoustou zbytečné vedlejší vaty (např. vše okolo krásné Rosamund Pike) a poměrně selhal fádnějším závěrem. Gregory Hoblitovi se však podařilo vytěžit maximum možného a proto 70%. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Vynikají atmosféra, brilantně ji ztrárnili Anthony Hopkins a Ryan Gosling- avšak film byl byl o třídu lepší kdybyse Tedu Crawfordowi plán podařil, takže byl konec takový typický....80% ()

Macik 

všechny recenze uživatele

Chtělo to propracovanější scénář (spousta děr a zbytečná odbočka o Willovým románku s Niky), osobitějšího režiséra ( příště nějaký vlastní nápady Gregory) a zajímavějšího kameramana (už dlouho mi tak nevadil, tak nudně nasnímanej snímek) Hopkins jako vždy výtečnej, ale bohužel, Goslingovi jsem toho ctižádostivého právníka moc nevěřil.. Verdikt: další z filmů kterej mohl být víc než čím se ve skutečnosti stal.. ()

1945 

všechny recenze uživatele

Bez Hopkinse by to byl film o ničem. Jeho dokonalé herecké výkony, ve kterých ,, vydeptává" své okolí, skrývají jistou podobnost s Haniballem. Drátěnou dráhu na skleněnky bych si přál mát doma ;-) ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Ač mám Goslinga velmi rád, tak tady ho Hopkins jasně porazil, sice ne v soudní síni, ale hereckým výkonem. Vymyšlené to bylo pěkně, ovšem natažené do nekonečna, navíc nechápu absolutní zbytečnost linie s druhou firmou a Rosamund. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat psychologický souboj dvou sebejistých osobností. Gosling ukazuje, že už je vynikající herec, který se směle dokáže postavit i Hopkinsovi. To je pro mě nejlepší zjištění z tohoto filmu, ve kterém těch okamžiků zlomu proběhne několik a opravdu není do konce zřejmé, jak Gosling Hopkinse nakonec dostane... ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Výborné napínavé krimidrama. Gosling dobrý a Hopkins jako obvykle výborný. Jejich dialogy chytlavé, povedené, prostě se na to skvěle kouká. K dokonalosti tomu chybí snad jenom více nějakých vychytávek, kdy jeden druhému sedne na lep, tady se toho v podstatě zase tak moc nestane, jeden nebo dva triky si připravil Hopkins, Goslingova postava většinou povlává o krok pozadu, ale i když se k tomu všemu film blíží pomalu a obezřetně, člověk si to může díky skvělému zpracování vychutnávat. ()

Alien220 

všechny recenze uživatele

Povedený snímek, od kterého jsem však očekával více. Pointa je nakonec smutně jednoduchá a hned od počátku jasná. Čekal jsem prostě nějaký hlubší zvrat, zakomponování vícé dějových linií do závěrečné scény. Rozhodně se to dalo krásně zkomplikovat - na můj vkus moc nevyužitých postav s potenciálem. Nicméně film má spád a Hopkinse, který je skvělý. ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Obě hlavní postavy byly skvělé, zejména pokud byly na scéně zároveň. Scénář kvalitní. Napětí ovšem bylo střídáno nezáživnými pasážemi a snad půl hodiny vyplnil úplně zbytečný Goslingův vzestup a pád v kariéře, které tam vůbec nemusely být. Vše se mělo soustředit pouze na hlavní zápletku. Přesto ale povedené. ()

Reklama

Reklama