Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Recenze (585)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Začátek slibuje hodně povedený film, ale postupem času to trošku slábne. Anthony Hopkins má neskutečné charizma a já mu fandila do samého konce. Ryan Gosling ze sebe možná mohl vydat více, i tak se na něj ale dalo dívat. Rozhodně se jedná o nadprůměrný snímek, ale k dokonalosti mu chybí větší napětí a schopnost zaujmout diváka. Přesné 4*. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Byť premisa zní hodně zajímavě a rozvinutí plánu našeho záporáka je takřka geniální, ukáže se později, že scénář je nejslabší stránkou snímku. Zatímco Prvotní strach metodicky předkládá důkazy, přičemž na konci čeká diváka velký zvrat, tak Okamžik zlomu, podobně jako mladý právnik zpodobněný Goslingem, mnoho důkazů nemá. Film však své mírné informační vakuum zdařile maskuje atmosférou. Režie je opravdu prvotřídní, vhodná hudba podkresluje snad všechny dramaticky laděné scény, celkové vyznění je temné... Není pochyb o tom, že z konceptu a evidentně schopných tvůrců (zmíněná režie, hudba, herci) šlo vymáčknout víc, ale i tak si troufám říci, že pokud máte rádi soudní krimi, jako já, film si velmi dobře užijete. 8/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Napínavý soudní trihller, který jde zcela dle očekávání na konci do kopru. Ryan Gosling je skvělý, Rosamund Pike značně nevyužitá a Hopkins místy docela nepříjemně přehrává. Fajn hudba. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

No vida. Ani se mi na to nechtělo, ale přítelkyně chtěla mermomocí do kina. A nakonec můžu říct přišel, viděl, spokojen. tedy ne že bych neměl výhrady k oné údajně dokonalé vraždě, logických děr není právě pomálu, už jen jak mohl Crawford předpokládat, že k případu přijde právě Nunally. Potom taky se mi nezdá filmový výklad zásady ne bis in idem, ale nejsem znalec amerického trestního práva, tak budiž. Co se mi však velice líbilo, byly charaktery ve filmu. Ani ne tak Crawford jako především Beachum, krásný prototyp namachrovaného zmrda, který si myslí, že mu patří svět a potřebuje pořádně přes držku. I jeho přerod v člověka, který chce napravit svou chybu a dát průchod spravedlnosti, je dobrý. Taky mě potěšilo vyústění jeho románku s potenciální nadřízenou. Obával jsem se klasického sladkobolného zakončení ve stylu drahý, já ti vždycky věřila, ale sl. Gardnerová naštěstí zůstala svým (ne)charakterem v mezích, kam podle jeho průvodních projevů patřila. Takže děravá zápletka vs. dobře napsané postavy, celkem slušný výsledek. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejradši bych prozradil konec celé detektivky, ale už si to nepamatuju. Byla to tak fikaná finta, že nejsem s to, vyprávět dál nějakým slušným způsobem. Nemá tedy smysl dál něco psát, když už jsem na sebe prozradil, že si to nepamatuju. Vlastně tenhle úplně zbytečný komentář přeskočte nebo mi ho hoďte na hlavu. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Namachrovaný snímek sepsaný dvojicí schizofrenních pisálků, jejichž kvalitativní sinusoida je mnohem zajímavější než vlastní dílo. Prvních dvacet minut, začátek dramatického oblouku, nestojí vůbec za nic. Sice si nelze povšimnou krásného vizuálního pozlátka, ale příběhově je to o ničem. Nabubřelá nuda, která se snaží šokovat značně uhozenou zápletkou. Pak ovšem přichází probuzení. První scéna s Beachumem je všechno možné, jen ne nuda. Je humorná, sice drobně neoriginální, ale funguje a dokáže udržet divákovu pozornost. Informace jsou podávány velmi chytře a jejich kouskování napomáhá rychlému pochopení (nepříliš složitého) charakteru. Následuje první setkání Beachuma s Crawford a jedná se o bezmála perfektní hru dvou za svým cílem si jdoucích mužů… Ve vyšetřování vraždy a nečekaných Crawfordových hrátek snímek příliš nechybuje. Krokem vedle byla otřesná vedlejší linie. Jakmile se příběh jen drobně odkloní od souboje těchto dvou charakterů není se na co dívat. Ultrahloupá vata zbytečně natahující stopáž táhne snímek ke dnu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Měl byste to brát vážně. Být vámi…dám si na něj dám pozor, něco se mi na něm nezdá.“ - „Ale vždyť se doznal, ne? Vzal jste mu zbraň rovnou z ruky.“ - „Ano.“ - „Bezva. Je to hotový. Netrapte se tím.“ Jenže co když to ještě není hotové a důvodů k obavám je víc než dost…Proč zjevně inteligentní boháč zabije svou nevěrnou manželku a nechá se chytit při činu? Jaký je jeho záměr? To jsou otázky, které jsem si jako divák pokládal a zdánlivě nelogické chování vraha mě bavilo. Ostatně i na nějaký ten humor dojde (třeba takový moment, kdy obžalovaný nedává pozor a soudkyně ho musí upozornit, že má vznést námitku, mě upřímně rozesmál). Ačkoliv v popředí stojí hlavě 2 přebujelá ega a jejich souboj, který jsem si užíval (konfrontace Hopkinse a Goslinga patří k tomu nejlepšímu). Jistě, např. takové napadnutí u soudu či ona naivita ohledně kulky jsou chvíle, které film trochu sráží, přesto mě tahle vychytralá hra bavila natolik, že ty slušné 4* dám. „Já vás varoval. Nebo ne?“ - „Ne, varoval jste mě, že on je chytrej. Nevaroval jste mě, že vy jste blbej.“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Even a broken clock is right twice a day.“ Nafoukaný žalobce Gosling vs. vrah manželky Hopkins v Porsche Carrera GT. Oba berou Arogantin 3x denně po jídle, aby v Hoblitově až překvapivě vtipném thrilleru s chytrým scénářem měli dost síly na přetahování se lanem nad hranicí presumpce nevinny. Byl bych maximálně spokojen, kdyby slepá Lady Justice, tak jak to v životě často bývá, neměla perfektně kalibrované váhy a film skončil před garáží bezradného "Sporťáka Willieho". Ten očekávaný závěr pak už jen totiž nahrává dojmu, že by to poručík v pomuchlaném baloňáku vyřešil mnohem elegantněji.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Hoblit nenatočil dobrý film, ale ani špatný. Okamžik zlomu je jen dalším absolutně nepodstatným příspěvkem do unylého thrillerového žánru, u kterého se budou bavit především méně nároční diváci. Ten, kdo si totiž podobné naháněčky kočky s myší pouští častěji než jednou za rok na Nově, pozná, že tady pšenka originality nepokvete. Hopkins opět dokazuje, že se mu hereckou senilitu daří zastavovat poměrně slušně a i když už asi 10 let hraje stále stejnou polohu á la Hannibal Lecter, pořád má docela charisma. V kinech to bude víceméně průšvih, který bez většího zájmu prošumí sály do jednoho měsíce, ovšem až to nějaká česká televize naservíruje jako film týdne, rozhodně se nebude čeho bát. V podobném okruhu vznikla spousta horších filmů... ale i lepších. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Okamžik zlomu patří do mého oblíbeného žánru mrazivých thrillerů, které se inspirují v temné noir atmosféře. Sice nedosahuje kvalit legendárních klasik žánru, přesto patří k slušnému nadprůměru. Atmosféra je budována hudebním podbarvením, skvělou vizuální stránkou (jen pár scén se odehrává za normálního denního světla - většina však ve tmě, šeru, narušovaném jen světlem lamp či světlem pronikajícím skrze žaluzie nebo v kanceláři přesvícené zářivkami) a pomalým tempem vyprávění. Anthony Hopkinsovi mimochodem už asi hannibalskou nálepku nikdo neodpáře - natolik je opět ďábelský. Ryan Gosling mu pak zdatně sekunduje v postavě mladého arogantního právnického žraloka, kterého nový případ nakonec natolik pohltí, že se stane oním okamžikem zlomu v jeho dosavadním životě. Divácky atraktivní a inteligentní film, který nelze než vřele doporučit. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Možno je to len náhoda, ale v poslednej dobe mám z väčšiny amerických filmou pocit Deja Vu. Tento výjav nepomohol ani tomuto snímku, kde je síce Hopkins sám diabol, a Gosling jeden z najsympatickejších mladých tvárí súčasnosti, no pointa padajúca hneď v prvých piatich minutách pokazila celkový, inač štýlový dojem. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Rafinovaný a inteligentní Anthony Hopkins proti jednomu z nejtalentovanějších a nejcharismatičtějších mladých herců současnosti, Ryanu Goslingovi. Ted Crawford, zdá se, přišel na dokonalý plán, jak potrestat nevěrnou ženu a jejího milence a nebýt přitom po zásluze potrestán. Děj má potřebný spád, výborný scénář i dobře vytvořené charaktery. Divák celou dobu čeká, jak že to ten stařík vlastně celé narafičil. Pointa jeho činu však vyzní jaksi do ztracena. Nijak mě nešokovala ani mě příliš neohromila její podstata. Spíše mi přišla docela jednoduchá. A také jednání Teda Crawforda v závěru filmu mi přišlo poněkud nelogické a nerozvážné. Až příliš na to, jak mu po celý děj vše vycházelo a najednou by opomněl tento (ne)podstatný detail. Okamžik zlomu přináší napínavý a působivý, avšak nikterak strhující příběh o jednom chlapíkovi, který si myslel, že to má všechno na háku, dokud nepotkal bystrého "Sporťáka Willyho", který nehodlal jen tak ztratit tento "velký případ." Podmanivá hudba příjemně dotváří lehce mysteriózní atmosféru snímku. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné, decentné a vzorové vyplnenie thrillerovej šablóny. Prvú hodinku sa už zdá, že pôjde o niečo viac, než len štandardný a rutinný thriller, záverečná polhodinka mi však dala facku a usadila aj percentná smerom dole, čo je škoda najmä kvôli sľubnému nápadu, snažiacich sa hercov aj slušne odvedenej práce zo strany réžie. 75%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je vynikající, Hopkins jako suverénní bohatýr přímo excelentní a Gosling velmi uvěřitelný. Vrcholem filmu jsou bezesporu dialogové scény mezi dvěma zmiňovanými hereckými esy, které disponují velmi návykovým nábojem a skvěle říznými větami. Bohužel je základní stavba příběhu už trochu okoukaná a i když se z toho režisér po celou dobu snažil vybruslit přidáním nějakého nepředvídatelného a neobvyklého elementu, nepovedlo se mu to. Za ty náznaky nevšednosti které tu jsou si dovolím označit tento film za příjemně koukatelný. Nic nového však nečekejte. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nebýt slečny hrošice, nejspíše bych se k filmu ještě dlouho, ne-li vůbec, nedostal. Náleží jí tedy mé velké poděkování, jelikož se jedná o mimořádný film, nebál bych se říci z ranku Ďáblova advokáta, který mě nenudil ani minutu, ba co víc, napínal mě stále více a více až do samotného konce. Anthony Hopkins je jeden z nejlepších herců všech dob a mám ho asi nejraději z téhle doby před cca 10 lety a tady si to celé po hannibalovsku užíval a mladého kolouška Ryana Goslinga několikrát vyloženě ugriloval. Malinko mě zklamalo závěrečné rozuzlení, které mi v konečném důsledku přišlo celkem pitomé a ačkoliv jsem onen twist přímo v akci nepostřehl, nepřišlo mi to ani náhodou tak bombové, jako například to v Prestige. Ovšem je to parádně natočené, svižné a dobře se na to kouká a mně to rozhodně stačí k velké spokojenosti, ačkoliv už jsem určitě viděl i lepší filmy na podobné téma. I ty výše zmíněné. PS : potěšila i mladičká a tehdy neznámá Zoe Kazan. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujimava zapletka, Hopkins klasicky ako vzdy vynikajuci, by som povedal zabavny, ale su aj lepsie krimi filmy so sudnych sieni, takze za 3 hviezdicky. Zial tento film mi v pamäti moc dlho nezostane. ()

Reklama

Reklama