Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Recenze (585)

rezzzy 

všechny recenze uživatele

Má oblíbená sladkost. Anthony potvrzuje, že umí, a já si toho psychouše vychutnávám stejně jako v Mlčení jehňátek. Další hodnocení je ale dosti subjektivně ovlivněno, protože vzhledem k oboru, který dělám, mě to vždy bude více táhnout k filmům s touto, a tedy právní, tematikou, takže jim možná nadržuju. Každopádně prověřenou skutečností zůstává, že ačkoliv jsem tento kousek zhlédla nespočetněkrát, pokaždé se těším na závěrečné vyřešení zápletky jako na narozeninový dort (z využití daného pravidla trestního práva jako solution ve věci se vysloveně tetelím). Děj filmu má smysl, udržuje pozornost, nenápadně napíná jako hlasitě tikající hodiny, graduje, zdeptá, vygraduje znovu. Just like it! Pro mě jedna z mých srdcovek. ()

syphoon 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem byl tak natěšen na závěrečné rozluštění celého případu, že když z ničeho nic film skončil, marně jsem se snažil pochopit pro boha proč? To došly rejžovy prachy?! Konec udělal z dobrého snímku totální americkou tuctovku! 55% ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Velice klasický příběh o dokonalém zločinu a mužském egocentrismu a přetahování se, kdo s koho. Vrah kontra ctižádostivý právník-prokurátor, ledově chladné emoce, a neschopnost akceptovat porážku kontra neschopnost nepřehnat to s triumfem, což se nakonec vrahovi stává osudným. A je po dokonalém zločinu. Vřele doporučuji. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Hophopkins je skvělej, asi jako vždy, ani Gosling se neztrácí. konkrétně tenhle film jsem viděl několikaterokrát, a vždy na něj nějak zabudňěm. Ale abych vás, chudáky nenapínal, tak hupnu přímo k vjěci. Od prvního vokamrku se jedná o vybroušený filmový dijamant, který se bez sebezaškobrtnutí lahůdkově řítí vstříc dokonalému konci, konci tak parádnímu, že i když jsem to jak již jsem zmínil na počátku těchto plků viděl několikaterokrát, tak mě ten konec opět překvápkoval. Jinak se jedná o standartní soudní příběh, kde jeden přechcává druhého, Crawford se hájí sám, při čemž si vytírá prdel (čti zadek) se soudem, vytírá si prdel (čti zadek) s obžalobou a chvílema je tak genitální, že si vytírá prdel (čti zadek) i sám se sebou. To je asi tak fše, buďte zdrávi a užívejte života zvesela. ()

Lumpus 

všechny recenze uživatele

Film se mi velmi líbil oba herci podali výborné výkony,jen mám připomínku k rozuzlení-vždyť já sem věděl hned od začátku že ten Craeford ty zbraně vyměnil.doufám že si toto nečetl nikdo kdo film jeste neviděl :-) ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Fracture je rozporuplný film. Nepatřím k obdivovatelům hereckého umění Anthony Hopkinse (hvězdou skvělého Mlčení jehňátek pro mě byla Jodie Foster) a v případě Ryana Goslinga jsem se obával něčeho ve stylu raného Chrise O´Donnella, proto byl pro mě tenhle film docela příjemným překvapením. Ne kvůli Hopkinsovi, který hraje to, co vždycky, ale kvůli Goslingovi. Ačkoli tomu nenápaditý plakát a neslaný nemastný trailer neodpovídá, mladý Kanaďan má náramné charisma, jeho postava celý film táhne a spolu s pozoruhodnou kamerou je to to jediné, co postrkává snímek (mírně) nad průměr. Mimochodem, o úplně klasický právnický thriller dle mého názoru nejde, a to je jedině dobře, protože takových filmů jsou kina už řadu let plná. Přesto bych si asi Fracture podruhé nepustil, rozhodně si ale zapamatuju Goslingovo jméno. O tom, že scénáristicky podráží tomuhle filmu nohy konec, tady psali mnozí, podepsat mohu i často zmiňovanou chválu zajímavě rozvedené dějové linky Beachumova milostného vztahu k (budoucí) nadřízené. Ale... nic víc. Proto 65 %. ()

unrocker 

všechny recenze uživatele

joo takovéto zápletky, příběhy rafinovanost to si nechám líbit jen tak dál. Skvělej snímek kdo má rád trochu přemýšlení a napětí... herci super oba dva. ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller s vynikajícím Hopkinsem. Film po skvělém začátku trošku začíná upadat, aby vstal z popela jako bájný Phoenix. Čili si to shrňme- super, nuda, super. ()

Kleopatr 

všechny recenze uživatele

Pro mě lehce nadprůměrný thriler. Bohužel chvílemi nuda, hlavně mě teda nebavila ta romantická vedlejší linka. Závěr celkem překvapující, ale neni tak promyšlenej na můj vkus. Škoda, že Hopkins nevyhrál, to bych možná hodnocení zvýšil:) 60% ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Ničím nezajímavý thriller s velmi dobrým hereckýb obsazením v podání Hopkinse, který hraje svoji hru a příjemně hrajícím frajerem Goslingem. Navíc posledních 5-10 minut je za 4 hvězdu. ()

Elyene 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý kousek, ač tenhle druh filmů nemám moc ráda. Hopkinsovi tyhle role psychopatů prostě sedí. Až na ten moc rychlý závěr to bylo dobré. ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Krajně nesympatický mi byl Ryan Gosling jako právník. Antony Hopkins tady podává opět slušný výkon ne nepodobný jeho dr. Lectrovi. Snímek ukazuje, že spravedlnost a justice se dají obejít nejen za pomoci peněz či intrik. ()

čolek 

všechny recenze uživatele

Inteligenční souboj dvou nadprůměrně chytrých arogantních protivníků. Ovšem skoro od začátku filmu už víte, kdo vyhraje a jen čekáte, kdy se konečně najde ten usvědčující důkaz. Slušný film s výbornými herci. ()

wlk1 

všechny recenze uživatele

Kdyby film neměl tak těžkopádný začátek, zasloužil by si i 4*. Příjemné herecké výkony a z Anthonyho šel zase "strach. ()

han.ci 

všechny recenze uživatele

Takový typ filmů mám ráda, připomínalo mi to Prvotní strach, opět vražda a vyšetřování u soudu, což je samo o sobě dost zajímavé, navíc mě zaujal i sympaťák Gosling. Nakonci jsem byla zklamaná zápletkou, taková blbinka. ()

Reklama

Reklama