Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Recenze (585)

Marcus.das 

všechny recenze uživatele

Prislo mi to jako skvele drama, ale problem je v tom, ze tenhle zanr mi az tak moc nerika:D Zezacatku se to jevilo jednoznacne, pozdeji se to cele zamotalo a ke konci zase rozmotalo, ale ponekud jinym zpusobem, nez bych kdy cekal-ale to byl asi ucel. Hopkins zaril. Rosamunde Pike byla sladka pokazde, kdyz se objevila v zaberu...a prave proto 4* ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více šokující rozuzlení a uzavřený konec, ale jinak fajn. Anthony Hopkins opět skvělý a charismatický. 75% ()

Ferenzo 

všechny recenze uživatele

Fracture je úžasný thriller o velmi chytrém vrahovi, jehož postava mě od vraždy uchvátila a chvílemi jsem mu i přál, který má vše perfektně promyšleno a zahrává si se soudcem, žalobcem i policií. A konec byl pro mě obrovským překvapením. Mohu jen doporučit. 85%. ()

meemini 

všechny recenze uživatele

V průběhu filmu se misky vah převážili. A zvítězila spravedlnost. S ní i Willy Beachum. Stejně tak to bylo s mými sympatiemi k tomuto mladému státnímu zástupci. Menší problém vidím v, pro mě, občas nesrozumitelném střihu. Rosamund Pike v roli šéfky moc práce neměla, ostatně celé fragmenty s druhou právnickou firmou jsou tu snad jenom pro zvýšení napětí a dramatičnosti, totéž platí o kameře točící se kolem své osy. Ani jedno moc nezabírá. Anthony Hopkins si hraje to své, Gosling mává rukama, jako člověk který ztrácí pevnou půdu pod nohama. Kdo nakonec zvítězí? A bude to ještě vítězství? 70%. ()

Mr.nachos 

všechny recenze uživatele

Nekoukala bych na to, kdyby v tom nehrál Anthony Hopkins a musím říct, že nebýt jeho, stálo by to za houby. Jeho výkon je brilantní, ale to nikoho nepřekvapí, je to prostě skvělý herec. Jinak zápletka dobrý, ale tak nějak bez náboje.Není to nudné, ale ani extra napínavé.Za vidění to stojí, ale ne víc než jednou. ()

Nightmare89 

všechny recenze uživatele

Je naozaj zbytočné rozoberať dôvod, ktorý prinúti diváka k zhliadnutiu tohto filmu a keďže Gosling s Hopkinsom podali štandardne kvalitné výkony, čo už je samo o sebe dostatočnou garanciou kvality a u niektorých jedincov dokonca vyvolá aj pocit očakávania. Výsledok je ale rozporuplný asi ako Crawfordove súkromie. Problém spočíva v tom, že po celý čas som mal dojem "na oko" efektného spracovania, ktoré by malo vzbudiť pocit inteligentnej atmosféry s elegantnou zápletkou, čoho sme sa (až na fintu so zbraňou), bohužiaľ, nedočkali. Čaro filmu skrátka nespočíva len v prekvapivom (vlastne vtipnom) vyvrcholení a tento film je toho dokonalým dôkazom, ktorý by určite obstojí na vašom "úsudkovom" súde a nespochybnil by ho ani W. Beachum, pokiaľ by ste si mohli, pochopiteľne, jeho právne služby dovoliť. ()

phasek 

všechny recenze uživatele

Trošku arogantní dědek v podání Anthonyho Hopkinse Vás bude ze začátku hodně bavit. Docela si s Goslingem pohrává a udělá z něj pitomce před celou Soudní síní (kdo se bojí, sere v síni). Jenže postupem času Vás už přestane bavit, jak to dědkovi vychází a jenom čekáte na ten ZLOM, kdy se ukáže, že spravedlnost vítězí nad lží a nenávistí. A tím dědkem... Abych napsal taky něco smysluplného, tak musím vyzdvihnout herecké výkony obou protagonistů a ještě více se mi zamlouval ten skromný domeček, ve kterém ten chytrej dědula bydlel:)) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, není to zrovna moje parketa, ale podíval jsem se. Celý film je vlastně soudní jednání, pochopitelně s odbočnými nesmysly, které s dějem přímo nesouvisí. Což hodnocení o hodně snížilo. 20131006nest. ()

Benzinka 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak jsem mohl tak dlouho přehlížet někoho jako je Ryan Gosling. Badass, mafián, romantik nebo právník...cokoli chcete.. Ten kluk umí vše. Jeho výrazy v obličeji jsou dokonalé. Tento film je hlavně o hercích.. Ryan s Anthonym a jejich společné scény jsou neskutečné. Zbytek je ovšem trochu plýtký. 3* + 1 další za Ryana. 4* a bez debat. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Hopkins s radostí vzpomíná na své démonické role z minulosti, což mu nejde vůbec špatně, Gosling zas jednou hraje charismatického arogantního ale schopného floutka, což mu taky dost sedí, a postava Rosamund Pike je zde naprosto zbytečnou, což však dostatečně vyvažuje její krása. Okresní prokurátor musí skloubit vyšetřování stále více se zamotané vraždy, soudní líčení ohledně toho, svou novou práci, svou starou práci a i své osobní problémy, přičemž jeho hlavní protivník je naprosto v pohodě a jeho plán je zdánlivě dokonalý. Originálnosti Okamžik zlomu příliš nepobral, ale hlavně díky hlavní dvojici a docela nečekanému plot twistu je to tak akorát na 4* ()

subic 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý Anthony Hopkins v roli, která mu skvěle sedí. Zbytek už tak zajímavý není a stopáž by mohla být o dost kratší. ()

teba 

všechny recenze uživatele

Ač mám ráda všechny hlavní protagonisty a příběh hodnotím jako velice zajímavej, první dvě třetiny filmu se mi vlekly až běda... Poslední třetina se konečně trochu rozhejbala a zanechala tak celkovej dobrej dojem, ale škoda toho začátku! ()

TonyStark 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling je mladý ambiciozní právník,kterému díky jeho nevšedním úspěchům vystoupalo sebevědomí až do oblak. Všechno má v malíku a v kapse smlouvu na job snů. Už se vidí někde jinde a balí si svých pár švestek ze své staré oprejskané kanceláře.Na stole mu přistane poslední případ, brnkačka, tak proč to nevzít.Nějaký starý páprda odstřelil nevěrnou manželku a doznal se.To zabere pár hodin.... Nebo snad ne? Ten starý páprda je totiž geniální multimilionář a hlava pomazaná Anthony Hopkins. A díra v hlavě jeho manželky rozhodně nevznikla v afektu - všechno bylo perfektně naplánováno a vypadá to,že děda nedá svou flekatou kůži zadarmo.Tudíž může začít hra na kočku a na myš... Mistr Hopkins hraje bezvadně a nelze mu nefandit.Ten svůj kanibalský pohled a úšklebek by si měl nechat patentovat.Role géniů s pokřiveným nebo dokonce psychopatickým charakterem si snad nikdo nedává lépe. I Gosling mě v roli mladého dravce dost překvapil, ten kluk má charizma a už tenkrát bylo jasný, že z něj něco bude. Se starým bardem se skvěle doplňují. Režiséra neznám, ale jeho práce se mi líbí, ten film má styl - Hopkins řídící Porsche Carrera GT? Dost dobrý! Vizuál je plný měkkých barev a odstínů,díky kterým se na to kouká doslova samo. Kvalitní polykač večerních hodin. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Long story short - príbeh ako Anthony Hopkins vo veľkom právnickom štýle vydrbe s milencom svojej manželky a ako dezert si vychutná aj svojho žalobcu. Jediná poriadna chyba tohto filmu je, že robí veľké haló z jedinej na prvý pohľad tajomnej veci. Ale tí, čo pri filme premýšľajú, to už po pár minútach vedia a sú nútení sa nudiť do veľkého "odhalenia" na konci. Rozohraté je to dobre, no buhužiaľ, po úvode som už len čakal na koniec. Zaujímavá sonda do angloamerického právneho systému. ()

Reklama

Reklama