Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Recenze (585)

Spiteri 

všechny recenze uživatele

Hóóódně pomalý a trochu temný snímek... Vidět ho v kině, možná si ho vychutnám líp, ale obýváková atmosféra mu v mém případě zřejmě tolik nesedla. Anthony na to ale pořád má a Ryan Gosling je sympoš :o)) ()

Shtinky 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá krimi zápletka, s geniálnym záporákom a v celku dobre zahratá. Prvú polhodinku ma to usadilo do stoličky a bol som svedkom slušného rozbehu a tá druhá ukázala, že tento film sa rozhodne nebude radiť k béčkovým kriminálkam. Veľmi príjemná jednovečerná záležitosť. ()

Honzyg 

všechny recenze uživatele

Parádní drama ze soudního prostředí výborně dokresluje podařená hudba. Oba hlavní protagonisté hrají výborně, ačkoli velmi mladě vypadajícímu Goslingovi jsem měl trochu problém uvěřit roli právníka s tolika zkušenostmi. ()

Calvus77 

všechny recenze uživatele

Dokonalý zločin a dokonalý film. Co víc si přát od thrilleru, než abyste seděli jak přikovaní a měli okousané nehty až po zápěstí?! A tento film to splňuje. Vynikající, leč stárnoucí Hannibal Hopkins, pardon, Anthony, pro mě nový žralok Gosling a okouzlující chladná Pike… Od samého začátku víte co se stalo a s napětím čekáte jak to dopadne… Skvělý thriller, který nepřekročil hranice žánru, ale ve svém oboru lahůdka! ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Překvapivé zvraty,úžasný Hopkins především dobrý scénář udržují diváka celou dobu v napětí jestli to tomu dědkovi projde.Já mu fandil. ()

jayjay11 

všechny recenze uživatele

Ja proste žerem Anthonyho Hopkinsa! Vynikajúci thriler samozrejme s parádnymi hereckými výkonmi a na koniec vymakaným koncom! Ryan Gosling ma fakt prekvapil. ()

papez12 

všechny recenze uživatele

"Aj zaseknuté hodiny ukazujú každý deň dvakrát správny čas." Ďalší z filmov, pri ktorých som si povedal, že: "Ako je možné, že som to doteraz nevidel?" Anthony Hopkins v roli zloducha, ktorý do puntíku všetko pripraví tak aby si mohol povodiť za nos celý súd aj s obžalobou, ..... až na jednu poslednú maličkosť. Od prvej do poslednej minúty filmu sa začína hra, podotknem že 5 hviezdičková. ()

bazmo 

všechny recenze uživatele

hopkinsa mám rád, vie dať každému filmu niečo svojské, aj námet je zaujímavý, no je to zjavne prehnané ()

cachanell 

všechny recenze uživatele

Pro mě skvělý film. Zvrat a dívat se na Antohony Hopkinse spolu s Ryanem Goslingem - zralost a mládí - krásní lidé a také skvělí herci. ()

oleg121 

všechny recenze uživatele

Film, ktorého hlavnou úlohou je dosiahnuť čo najdlhšiu stopáž. Skvelý Hopkins, fajn hudba a slušná kamera proste nedokážu zakryť strašnú naťahovanosť. Navyše dej často odbočuje od hlavnej línie, čo spôsobuje, že sa divák stráca. Mať prepracovanejší scenár, viac využiť potenciál, skrátiť aspoň o 20 minút a bolo by to za 4 hviezdy. ()

Yelush 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert dvoch hlavných protagonistov na pozadí slušného thrilleru. Atmosféra filmu je dobrá a aj celý príbeh človeka rýchlo pohltí aby potom mohol fandiť Hopkinsovi v jeho premyslenom pláne. Nadpriemerný zážitok, vrelo odporúčam, samozrejme v pôvodnom znení... ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

Detektivka s nápaditým rozuzlením i dějem před ním - to je samo o sobě plus. Když přidáte dva herce s darem Charismatu a hrozící morální krizi, která dělá Klaďase lidštějším, máte svěží film, na který se kouká samospádem. ()

Awesomer 

všechny recenze uživatele

Impozantní záležitost.. Sir Anthony Hopkins versus jakýsi mladý frajírek, jménem Ryan Gosling. Zpočátku jsem si myslel, že mi tenhle film asi úplně nesedne, nicméně opak byl pravdou. Opět zde můžeme mít tu čest sledovat brutálně inteligentního a charismatického vraha, což je role, ve které se sir Hopkins cítí jako ryba ve vodě. Dialogy, precizní argumentace, vybrané chování a občasné mrknutí Teda Crawforda, už jen to jsou důvody proč se na tenhle film podívat. Vše jen doplněno solidní pointou a příjemným hudebním podkresem. ()

Ospalek 

všechny recenze uživatele

Poživatelný film, bez kterého se ovšem dá v klidu přežít. Gosling s Hopkinsem dávájí dobré scény v celek, toť vše. Jinak je to asi jedna z nejpromyšlenějších milostných vražd, co jsem kdy viděl. Velké plus. ()

Mandant 

všechny recenze uživatele

Myšlienka fakt dobrá, to prevedenie je o trošku horšie. V zásade sa dajú filmu vytknúť aspoň také 2 chybičky. Príde mi to akoby režisér nevyužil na 100% to čo sa mu dostalo a to je Anthony Hopkins, ktorý podal veľmi slušný výkon. Táto rola mu očividne sedí a vidno že si to užíva – všetky tie humorné poznámky atď. (a nehovorím to len preto, že ho mám rád), ale vo filme sa mu dostalo proste menej miesta ako Goslingovi, čo si myslím že je trošku škoda, pretože ako náhle boli títo dvaja “na obraze” dokázalo to film povzniesť a nadchnúť. (Hopkins to dokáže aj bez Goslinga – naopak to však neplatí) Namiesto viac Hopkinsa sme sa dočkali nie príliš dobrej voľby v podobe 'Wooton Sims', ktorú mohli tvorcovia úplne vynechať a nie snažiť sa o akési dramatické napätie, ktoré často ústi do nechutného pocitu nudy. Ten priebeh filmu ma ale nechal sedieť pevne na stoličke pretože som proste chcel vedieť ako to skončí - to je to veľké +, hoci poznáte všetky tie okolnosti ale koniec vás proste zaujíma. Ten vás však možno prekvapí, nedočkáme sa žiadnej 'veľkolepej pointy' , ktorá tu však nie je treba a asi by sa ani nedala spraviť. Dokonca si viem predstaviť tento film kľudne aj bez posledných 15 minút. Nemusí sa predsa všetko skončiť dobrom;) Dávam štyri *, aj keď to je možno trošku viacej - 3 je zas málo. ()

silencewater 

všechny recenze uživatele

Takove prumerne krimi, nicim neohromi, ale ani neurazi. Doporucila bych tak na sobotni odpoledne...Jinak pro oba hlavni predstavitele mam slabost, jen to mozna chtelo vic odvahy a nasazeni.. ()

Reklama

Reklama