Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Recenze (585)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Podarený tajomný thriller s Hopkinsom a Goslingom, ale postavy a dianie okolo Ryana bolo tentoraz skôr nudné a zdĺhavé. I tak je môj celkový dojem vyšší - 75% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Fracture je vynikající trhriller s výborným hercem Anthony Hopkinsem. Promyšlený plán jak zabít svojí ženu, ale nedobytný Ryan Gosling se snaží za každou cenu, aby mu vše neprošlo. Herecký výkon Hopkinse je grandiózní... 8/10 = 80% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Docela zdařilé. Sice to mohlo být kratší, přišlo mi to zbytečně natahované, ale ve výsledku mi to ten závěr, kdy se nám konečně dostane rozlousknutí, vynahradil. Scény Ryana a Hopkinse jsou opravdu z celého filmu největší lahůdkou. 4* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Poctivá prácička, i keď k plnému hodnoteniu tam čosi chýbalo. Nejaké hlbšie prepracovanie, menej scén s Rosamunde Pike a viac s Anthonym a Ryanom, ako už veľa užívateľov stihlo podotknúť. Mimo toho však vyjadrujem nadmernú spokojnosť, keďže som veľkým fanúšikom pána Goslinga a právnické prostredie ma ako študenta práv musí svojím vlastným spôsobom priťahovať. Ďalej by som chcel pochváliť prekvapivé rozuzlenie. Naozaj je mimoriadne ťažké, ak nie priam nemožné, odhaliť, kam sa vlastne vražedná zbraň podela, až pokým sa s pravdou nevyrukuje navon. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Co může být na soudním dramatu zábavného (pro nechápavce, ne od slova "sranda"), sympatického a vážně dobře stravitelného? To pochopíte, až uvidíte tohle. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Okamžik zlomu" je zajímavý psychologický thriller, který se (na rozdíl od většiny filmů tohoto žánru) nesnaží o kasovní trhák. Celý snímek se odvíjí přesně tak, jak čekáme a nedochází k žádným výrazným zvratům, takže jediné, co nás může ve finále překvapit, je absence typického "nesmrtelného" záporáka... Duo Hopkins-Gosling funguje skvěle, zato scény s Rosamundou Pike přímo vybízejí k rychloposuvu. "PRVOTNÍ STRACH" NUMBER TWO SE BOHUŽEL NEKONÁ... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mierne nadpriemerný thriller s tajomnou atmosférou, ktorá žiaľ nevydržala až do konca. Koniec je totiž predvídateľný, čo na celkovom dojme výrazne uberá. Trocha to však vyvažuje Hopkinsov herecký prejav, ktorý svoju negatívnu úlohu zvládol charizmaticky a zariadil, že aj keď finálna finta bola predčasne prekuknuteľná, aspoň som sa nezačal nudiť. Štyri hviezdy, ale s odretými ušami. 70/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Takové rozporuplné. Na jednu stranu můžu vychválit do nebes skvělé herecké výkony hlavních postav - Anthony Hopkins a Ryan Gosling, ale ten děj mě moc nebavil. Bylo to chvílemi dost natahované a snažilo se to tvářit dost nepředvídatelně, což se v některých scénách skoro stalo, ale i tak. Podruhé už bych se na to nepodíval. Víc to ale kritizovat nechci. Hopkins se zde postavou skoro jevil jak Hanniball Lector. Ten jeho chytrý mozek, promyšlený plán, psychopatické rysy apod. Gosling zde vypadal po herecké stránce ještě trochu nevyzrále, ale ta jeho zapálenost v práci mě bavila. Rosamund Pike mě zde totálně vadila, jevila se mi dost nepříjemně, ani ta její krása to tentokrát nezachránila. Nejvíc se mi líbily scény u soudu, to je má parketa. Finále nebylo pro mě překvapující, ale neurazilo mě to. Je to škoda, kdyby byl lepší scénář, víc scén s Hopkinsnem, možná bych trochu přitlačil na pilu, nějaká vražda navíc nebo já nevím, asi by se mi to líbilo víc. Trochu ten film působí divně, ale své kvality měl. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Těžce překombinovaný, tím pádem i málo napínavý thriller. Anthony Hopkins v něm na začátku postřelí svou nevěrnou ženu do hlavy a ta následně upadne do kómatu. Hopkins se policii dozná a šanci na zproštění viny má tedy minimální. Jenže do případu se obuje ambiciozní a arogantní mladý právník Ryan Gosling, který se mermomocí bude snažit obviněného dostat za mříže. Ale ouha. Chybí vražedná zbraň. Důkaz není pomalu žádný a zdánlivě jednoduchý případ se změní v promyšlenou hru, jak ujít spravedlivému trestu. Hopkinsovi temné role sedí, a tomuto filmu jeho zlověstná postava jasně dominuje, ačkoliv bylo by nespravedlivé nepochválit také Goslinga, který příšerně plochou postavu právníka ustál bez úhony. Jenže otázkou je komu fandit. Hopkins je vyveden jako jednoznačně záporná postava a Gosling je až do samotného závěru nesympatický, jak to jen jde, a nechápal jsem, čím si jako právník vysloužil takové renomé, když vlastně po celou dobu ničím po právnické stránce neohromil a byl líný jak veš něco extra podniknout v případu. Scénář chce, aby divák přistoupil na jeho nelogická pravidla, která jsou až moc přitažená za vlasy. Tak třeba vyšetřující policista, který měl poměr se ženou obviněného, ani nezná její příjmení, dokonce ani její bydliště!!! Tvůrci asi "diváčka" mají za blbečka, protože jinak si nedovedu vysvětlit další kiks v podobě sebevraždy vyšetřovatele přímo na schodech soudní budovy!!! Fakt trošku mimo. Nehledě na to, že to bylo předvídatelné a konec v ničem nepřekvapil. Z tohoto filmu si zapamatuji precizní výkon Hopkinse, zajímavou hudbu a Rosamundu Pike. To je vše. Pro mě nenapínavý a nesmyslný thriller. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Filmů na téma dokonalé vraždy již bylo natočeno spousta, je tudíž problém přijít s něčím novým. Ejhle, zde se to podařilo, nápaditý scénář proti sobě staví dva arogantní soky různých generací. Oba jsou dobře zahraní a vše je šikovně zrežírováno s jasným tahem na branku soustředěného napětí. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Napínavé? Zas tak moc ne. Akční? Vůbec. Pomalé? Strašně. Tak co na tom filmu bylo tak zajímavého? Záhada. Víte, co se stalo, ale nemůžete to dokázat a důkaz se prostě vypaří. Jak? Přesně to se mi na filmu líbilo a to drželo mou pozornost. Sice to byla asi jediná věc, ale i tak podařený snámek. # příběh 8 | hudba 6 | akce 0 | napětí 6 | pustil bych si znovu 6 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý by ma zaujal na niektorom filmovom kanáli typu Film+. Čiže by to bol film, ktorý mierne neprávom zapadol, mal slušné herecké výkony a bol celkovo zaujímavý. Okamžik zlomu bol ale v kinách, dal som zaňho niekoľko eur a za tú sumu som čakal trochu viac. V televízii ale túto vec, ktorá by bola fajn ako súčasť Columba, bez výčitiek svedomia doporučujem. Aj preto, že sa mi páči Rosamund Pike. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tohle je druhý film z dílny Gregory Hoblita, který jsem viděl a podruhé jsem nadšený. Až dostanu v budoucnu znovu chuť na thriller, tak už půjdu na jistotu a zkusím přetrpět i toho Richarda Gerea. Ten člověk se mi zatraceně dobře umí trefit do noty. S výjimkou nezbytného, avšak nudného zhruba 10 minutového úvodu, toho snímku nejde moc vytknout. Hopkinsovo charisma nemělo nejmenší chybu a celý snímek odehrál, jak je jeho dobrým zvykem, skvěle. V podobných rolích se jen těžko hledá srovnatelná konkurence. Naopak Ryan Gosling mě přeci jen trošku zklamal a ani jeho role mi nepřišla nějak moc věrohodně napsaná - na jeho pracovní pozici bych čekal typově hodně odlišného člověka. A ani celkově jej jako herce nemám moc v oblibě. Volbu však chápu, šlo zde o představení kontrastu a souboje mezi moudrostí a stářím proti dravosti a mládí, což zafungovalo a bylo velmi divácky atraktivní. Děj mě dokonale pohltil a slabších pasáží bylo naprosté minimum. Vývoj příběhu i finální rozuzlení mi přišlo v rámci možností promyšlené a nijak snímek nesrazilo, jak tomu často bývá. Navíc si divák užije rychlokurz amerických zákonů. [85 %] ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, objevivší se jednoho nedělního pozdního večera na nejmenovaném slovenském kanále se jménem ne nepodobným výrazu pro stříšku nad vchodem... Hopkins je tradičně skvělý a sympaticky odporný zároveň, tudíž jsem to při volbě favorita z ústředního dua neměl těžké. Avšak i Gosling je ve svém "honu na bestii", které však nemůže pranic dokázat, poměrně sympatický, takže náklonnost nejedné z divaček si jistě také získal... Námět a scénář mi svým nápadem přijdou naprosto úžasné - viník, nalezený na místě činu a ještě dlící nad (domnělou) mrtvolou, podepíše přiznání a přesto není možné mu pokus o vraždu "přišít". Nádherné a neb jak jednoduché je najít skuliny v právním systému... 90% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem vůbec nevěděl. Přesto mě ale dostal. Je třeba určitě vyzdvihnout skvělé výkony Anthonyho Hopkinse a Ryana Goslinga. Celou dobu sledujeme souboj těchto dvou mužů u soudu. Kdo vyhraje a kdo bude mít přesvědčivější důkazy? Je to vážně zajímavé. Hopkinsovi celou dobu vše vychází, takže máte pocit, že Gosliong nemá šanci. Závěr mě skutečně překvapil. Určitě doporučuju. Málokdo to umí tak prodat. "Jak je, sporťáku?" ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Uff..někdy je to těžké, okomentovat něco, co už jste tu viděli stokrát..i když je to dobré. Takže ve zkratce: lehce nadprůměrný thriller Gregory Hoblita sázejícího na lecterovský pohled Anthony Hopkinse a mladičkou tvář Ryana Goslinga. Toť vše. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Tak toto dokáže iba Anthony Hopkins a nedá sa stavať snímok len na jednej osobe... Aj napriek všetkému mu Ryan Gosling nestačil a mne taktiež nie. Dômyselné dôkazy, dômyselná hra = dômyselná fraška... Tento film je len priemerný snímok, ktorý navonok ohúri avšak v svojom jadre zostáva... 6/10 + talentovaný Anthony a snaživý Ryan. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller až do úplného konce, i když jisté předvídavosti se nevyhnul.Ale i přes to si tento film jistě udrží vaši pozornost, i za pomoci kvalitních hereckých výkonů.75% ()

Reklama

Reklama