Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Recenze (585)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Společné chvíle k nezaplacení, Gosling není sympaťák, Hopkins je temný a nepřístupný. Jen u podobných filmů nechápu, proč si hlavní hrdina byl na konci tak jistý, sakra proč mu to všechno vyklopil, mohl odjet a měl by klid. Některé věci ve filmech se pochopit nedají a degradují tak celou atmosféru. ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Trailer láká na zajímavou zápletku. "Zabil jsem svou ženu, dokažte mi to", vzkazuje Anthony Hopkins v roli připomínající Hannibala Lectera. Jeho filmovým soupeřem je Ryan Gosling, nehraje špatně, ale jeho postava bojuje více sama se sebou, než s Hopkinsovou. Takže v tomhle nevidím oslavování hodný střet inteligencí. Celý film stojí v podstatě na dvou vychytralostech a zbytek je bohužel jen nudná nastavovaná kaše. Takže body v podstatě jen za Hopkinse. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Poněkud upachtěný pokus Gregoryho Hoblita o zopakování životního úspěchu s Prvotním strachem, který mu ovšem vyšel hlavně díky Gereovi, Nortonovi a scénáři. Scénář Fracture je ovšem těžce průměrný, Gosling je sice skvělý, ale takovou roli, ve které by se mohl naplno předvést, jako kdysi Norton, tady nedostal a Hopkins už má všechno na háku a dojíždí na neutrál. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Okamžik zlomu je inteligentní kriminální drama o tom jak arogantní chytrák - mladý ambiciozní právník - přechytračí velice chytrého vraha s ďábelskou tváří Anthonyho Hopkinse! ()

jurama525 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu nam Antony ukazuje že ještě nepatři do starého železa a podle mně tam ještě dlouho patřit nebude. Stále je to herec který ma co nabidnout. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Úlohe veľmi "vychcaného" vraha Hopkinsovi padla úplne ako zadok na šerbel. Atmosféricky skvelo vyburcovaný film, ktorý vás donúti si pozrieť túto kriminálku, kde je všetko jasné až do úplneho konca. A na konci si uvedomíte, že keď je Hopkins taký vyšpekulovaný ako sa to mohlo tak skončiť. Koniec túto chytrú kriminálku posunul do obyčajného priemeru, ale aj napriek tomu stojí za pozornosť. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Po formální stránce nijak oslňující film, ale díky "démonickému" Anthony Hopkinsovi je to fakt zážitek. To máte kolikrát chuť toho chlapa odstřelit. Ovšem ani Ryan Gosling nehraje vůbec špatně. Zkrátka tohle drama má šťávu, i když je fakt, že nejlepší jsou pouze scény Hopkins vs. Gosling. To ostatní je tak nějak jen pozadí, aby to byl vůbec nějaký film s určitou délkou. Ale vem to čert. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Anthony Hopkins jako geniální milionář s důmyslně vymyšleným plánem, jak se zbavit své nevěrné manželky a nebýt za to potrestán. Jeho záměry se mu snaží překazit mladý prokurátor Ryan Gosling, který se právě veze na vlně kariérního růstu a nehledí při tom moc doleva či doprava. Nerad ale prohrává, takže zpočátku jasného případu, který se zvrtne v pořádný průšvih, se nehodlá vzdát jen tak lehce. Zápletka mi nepřišla zase tak špatná, jak to tady z komentářů vyznívá, i když samozřejmě nějaké ty mezery ve scénáři tam jsou. Scény, ve kterých se sejdou obě hlavní postavy, skutečně viditelně převyšují zbytek filmu. Anthony Hopkins i Ryan Gosling své role zahráli výborně. Nadprůměrné soudní drama, které rozhodně neurazí. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Vypustit z filmu celou (zbytečnou) dějovou linii se změnou zaměstnavatele hlavního hrdiny a máme z toho svižnou pětačtyřicetiminutovou epizodu kteréhokoli procedurálního krimi seriálu s výraznou pointou. Ale zase bychom přišli o Rosamundu Pikeovou. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Takto nejako to vyzerá, keď sa stretnú dve enormné egá. Obaja páni ma natoľko očarili, že odpúšťam (takmer) všetky neduhy. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak je pointa vpostatě primitivní, velmi prázdný a natahovaný thriller. Ale za kočkování mezi Hopkinsem a Goslingem a vysluněnou atmosféru to stálo. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Klasický Hollywoodský škvár s ďábelsky geniálním Hopkinsem v roli chladného vypočítavého padoucha, který obsahuje i kýčovitou vedlejší milostnou linku s budoucí šéfovou protagonisty filmu se jménem jak z porna, která mu okamžitě jako svýmu neodolatelnýmu budoucímu podřízenýmu roztáhne nohy. Už mě to nebaví, kdy konečně udělají film, kde bude Hopkins vykreslenej normálně - jako slintající důchodce, kterýmu dá někdo na ulici přes držku nebo ho během honičky přejedou autem nějaký nadrogovaný hispánci? Když pominu tyhle otravný prvky, tak film je celkem příjemná podívaná se sympatickým Goslingem a milou devadesátkovou atmosférou. Přesně tak totiž celou dobu film působí - jako o 15 let starší, než reálně je. A je to docela plus. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Velice solidni detektivka v cele s mistrem Hopkinsem a skvelym Ryanem Goslingem. Film nema nikterak zbesile tempo, avsak ani nahodou nenudi. Pribeh dokaze vtahnout divaka, ktery musi ocekavat, ze ke konci prijde onen Okamzik zlomu. Pomaly strih dava filmu punc dramatickej detektivky. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Vynikající thriller, který stojí na dvou protichůdných charakterech, skvělých hercích: Chladný, vypočítavý a zkušený Anthony Hopkins a mladý, ambiciózní a dravý Ryan Gosling. Děj je uspokojivě zašmodrchaný, ale přece jen lehce předvídatelný, protože už od začátku je nalinkováno, jak toto drama dopadne. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma veľmi zaujalo. Premyslený film, ktorý necháva diváka v napätí. Skvelé herecké výkony Goslinga a Hopkinsa. Každý podľa mňa pri tomto filme premýšľa ako to urobil (naplánoval) Ted Crawford, aby mu to prešlo. (Hodnotenie 4,5) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Scenarovo je Fracture len lahsi nadpriemer. Ustredna pointa je z principu vyborna : Kto ma pravo zabit cloveka a na zaklade coho? Na zaklade listu s peciatkou a podpisom? Na zaklade ideologickeho pozadia? Na zaklade coho? Cely film slape ako hodinky, atmosfera medzi ustrednymi hercami /Hopkins a Gosling/ bola zvladnuta bravurne, herecke vykony na urovni, dialogy taktiez. Do lahsieho nadpriemeru vsak film stiahol len nepremysleny a hlupy koniec. Fakt som cakal vsetko mozne, len takyto hlupy koniec nie! No co uz, vdaka koncu a par zbytocne roztahanym zaberom musim dat len 76 % ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Vubec to nebylo spatne, ale ke 4. hvezdicce mi neco chybelo. Ale zapletka byla za me originalni a i jsem Hopkinsovi fandil, rsp. sebevedomej Gosling si zaslouzil dostat pres prsty. Otevreny konec bych asi vymenil za doreseni pripadu, ale taky to byla moznost. 70 % ()

Reklama

Reklama