Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (584)

lamps 

všechny recenze uživatele

Střet dvou odlišných hereckých generací dopadl co se týče jejich úloh na výbornou. Hopkins sice opět všemu vévodí a i ve vedlejší roli je jednoznačně největší doménou snímku, ale i Ryan Gosling má svým projevem hodně co říci a svůj právnický part zvládá s velkým přehledem. Bohužel to samé neplatí o scénáři, který doplatil na snahu obohatit zajímavou stěžejní zápletku o vedlejší a v konečném součtu naprosto zbytečnou a nudnou příběhovou linii- něco jako kdyby vám kamarád vyprávěl napínavou hororovou povídku a někdy během vyvrcholení by nepochopitelně odbočil k tomu, jak byl hlavní hrdina onehdy na rybách a skvěle si to užil. Přitom nejen herecky, ale také řemeslně je film velmi dobře zvládnutý, v rozhovorech mezi ústřední dvojicí téměř vidíme postavu dr.Lectera a obě postavy mají při svém jednání jasný motiv, kterému divák musí rozumět, byť je i dost morbidní. Škoda té natahované kaše v podobě jinak velmi pohledné Rosamund Pike a celkově celé prostřední části snímku, která vydatně ztrácí tempo a schází jí nějaké dějové zvraty, které by diváka trochu vytrhly z nadměrně silné letargie. Určitě bylo zaděláno na mnohem více, než jsme nakonec dostali. 70% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Hoblit nenatočil dobrý film, ale ani špatný. Okamžik zlomu je jen dalším absolutně nepodstatným příspěvkem do unylého thrillerového žánru, u kterého se budou bavit především méně nároční diváci. Ten, kdo si totiž podobné naháněčky kočky s myší pouští častěji než jednou za rok na Nově, pozná, že tady pšenka originality nepokvete. Hopkins opět dokazuje, že se mu hereckou senilitu daří zastavovat poměrně slušně a i když už asi 10 let hraje stále stejnou polohu á la Hannibal Lecter, pořád má docela charisma. V kinech to bude víceméně průšvih, který bez většího zájmu prošumí sály do jednoho měsíce, ovšem až to nějaká česká televize naservíruje jako film týdne, rozhodně se nebude čeho bát. V podobném okruhu vznikla spousta horších filmů... ale i lepších. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hra na kočku a myš není nic nového, ale pěkně se na ni dívá. R.Gosling umí zahrát arogantního frajera tak přesvědčivě, že jsem mu palce prostě držet nemohl... A Hopkins zopakoval svoji roli Hannibala Lectera, což mu jde nejlépe. Zpětným pohledem žádná bomba, ale atmosferická žánrovka s výbornou kamerou přesně na nedělní večer. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kriminálně soudní drama s relativně neotřelou zápletkou a skvělým sirem Tondou Hopkinsem. Mám jen pár výhrad: Ryan Gosling v této vizální úpravě by pasoval do role pubertálně nevybouřeného vysokoškoláka, co ve sportovní bundě balí roztleskávačky a šikanuje šprty; jako prokurátor mi prostě neseděl. Můj dojem se konstantně držel kolem 70% a nebýt toho zasraného posledního bloku reklam, kdy jsem jen "na chviličku" zavřela oči, věděla bych, jak to dopadlo a zda se přiklonit ke 3* nebo 4* - v závislosti na tom, zda egoduel vyhrál Gosling nebo Hopkins. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Netradiční drama Fracture jakoby nám trochu lhalo. Celou dobu si připravuje půdu pro několik trumfů, ty pak ale trestuhodně nepřicházejí. Na povrchu se zářivě třpytí, uvnitř je ale chladný asi jako výraz Rosamund Pike. Sází na bravurní herecké výkony obou hlavních představitelů (jejich společné scény jsou jednoznačným vrcholem filmu), na důmyslně zajímavou kameru a sic předkládá spoustu malebných záběrů, tak jimi zároveň natahuje jinak řídký děj, který by se ale naopak rád tvářil zatraceně chytře. Willy Beachum je typický, plakátově usměvavý floutek, co úspěšně řeší případ za případem a momentálně míří do pohádkové právnické firmy. Jenže teď narazil na vychytralého staříka, co po svém vyřešil milostný trojúhelník. Willy se nejprve potutelně usmívá na účet obhajoby, vzápětí mu ale spadne hřebínek. Komorní příběh dvou ambiciózních žraloků pak stojí zejména na JEDINÉM (na dvouhodinový film je to trochu málo) zjištění, jak to vlastně bylo s onou vražednou zbraní a při rozlousknutí tohohle triku je těžké jít s hodnocením někam výš!! Přesto solidní nadprůměr!! *** a ½.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Producent filmu měl na začátku celé přípravy problém vůbec Ryana Goslinga kontaktovat a předat mu scénář, protože herec v té době z blíže neuvedených důvodů žil téměř dva měsíce v lese jenom ve stanu. (TaNya_)
  • V 31. minúte filmu Willy Beachum (Ryan Gosling) telefonuje v dome obžalovaného Teda Crawforda (Anthony Hopkins) so slúchadlom na pravom uchu, v ďalšom zábere už na ľavom. (belinko)

Reklama

Reklama