Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (585)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Možno je to len náhoda, ale v poslednej dobe mám z väčšiny amerických filmou pocit Deja Vu. Tento výjav nepomohol ani tomuto snímku, kde je síce Hopkins sám diabol, a Gosling jeden z najsympatickejších mladých tvárí súčasnosti, no pointa padajúca hneď v prvých piatich minutách pokazila celkový, inač štýlový dojem. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Hodne dobryi thriller pri nemz se da napeti krajet, hlavne pri rozhovorech mezi Crawfordem a Beachumem. V jednoduchosti je krasa a v Hopkinsovi sila, tyhle role mu proste sedi nejlepe! Sice hodne vychvaluji, ale ma to i sve stinne stranky, casem kouzlo filmu opada a vraci se az k predvidatelnemu konci, ale to nestaci. Tady hodne vaham mezi tri az ctyri, ale necham to tak... 6,5/10 ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Takové rozporuplné. Na jednu stranu můžu vychválit do nebes skvělé herecké výkony hlavních postav - Anthony Hopkins a Ryan Gosling, ale ten děj mě moc nebavil. Bylo to chvílemi dost natahované a snažilo se to tvářit dost nepředvídatelně, což se v některých scénách skoro stalo, ale i tak. Podruhé už bych se na to nepodíval. Víc to ale kritizovat nechci. Hopkins se zde postavou skoro jevil jak Hanniball Lector. Ten jeho chytrý mozek, promyšlený plán, psychopatické rysy apod. Gosling zde vypadal po herecké stránce ještě trochu nevyzrále, ale ta jeho zapálenost v práci mě bavila. Rosamund Pike mě zde totálně vadila, jevila se mi dost nepříjemně, ani ta její krása to tentokrát nezachránila. Nejvíc se mi líbily scény u soudu, to je má parketa. Finále nebylo pro mě překvapující, ale neurazilo mě to. Je to škoda, kdyby byl lepší scénář, víc scén s Hopkinsnem, možná bych trochu přitlačil na pilu, nějaká vražda navíc nebo já nevím, asi by se mi to líbilo víc. Trochu ten film působí divně, ale své kvality měl. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Anthony Hopkins zabije svou manželku, přizná se, a přesto není bezprostředně odsouzen k x letům vězení – zní to příliš jednoduše, aby to nebylo zajímavé. Kdo má právo brát lidské životy? Co ho k tomu opravňuje? List papíru s podpisem a razítkem? Základní premisa je na celém filmu nejlepší. Přiměla mě pustit si jej, vydržet do konce a neusnout. Poměrně brzy se totiž Okamžik zlomu změní v prachobyčejné soudní drama. Mladý arogantní právník, který tráví večery v drahých barech a nerad prohrává vs. inteligentní vrah s dokonalým plánem. Nuda. Čekal jsem zamotanější změť provázků, za které bude scénárista tahat. Všechno je příliš jasné, na první pohled čitelné. Chybí zvrat. Ryan Gosling v hlavní roli z průměrného kvalitní film ještě udělat nedokáže. Anthony Hopkins ve vedlejší roli z průměrného kvalitní film už udělat nedokáže. Gregory Hoblit v roli nejdůležitější si s prostředím soudních síní již jednou potykal, přičemž Prvotní strach se poslouchal (ve smyslu vizuálním) o poznání lépe. Jeho druhé zdolávání téhož vrcholku mi přijde vcelku zbytečné. Kdyby se alespoň rozhodnul nepoužívat kyslíkové bomby… . 65% Zajímavé komentáře: imf, RAiken, Fr, honelnik ()

petero 

všechny recenze uživatele

Prešpekulovaný a prachatý vrah Anthony Hopkins vs. mladý úspešný právnik Ryan Gosling. Po Hartovej vojne ma opäť Gregory Hoblit (Fallen, Frequenci) presvedčil že je skúsený remeselník a tak ďalší film na sklade bola Fraktúra. I keď ktovieako príbehy zo súdnej siene nemusím, pod Hoblitovou taktovkou to bol opäť napínak ak sviňa, ktorý som zhltol do bodky. Ryan Gosling bohatého chlapčeka vie zahrať už od Murders by Numbers a diabolský Anthony Hopkins konkuruje svojmu Hannibalovi. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v kalifornském Encinu. (Terva)
  • Pištoľou, ktorá v tomto filme zohrala kľúčovú úlohu, je Glock 21, kalibru .45 Auto. Avšak, v priebehu filmu sa zbraň zmení z 2. generácie na 3., čo možno spoznať podľa pridanej lišty na príslušenstvo, i podľa rukoväte, na ktorej boli v 3. generácií pridané výrezy na prsty. (ČSFD)
  • Kinetické objekty se skleněnými kuličkami jsou návrhy nizozemského umělce Marka Bischofa. (MeanWhile)

Reklama

Reklama