Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (297)

Fr 

všechny recenze uživatele

Tracy jde jako první z této domácnosti na konkurz. Tancovat v tom pořadu je její sen. Navzdory své matce J. Travoltovi…. Veselé (opravdu !) veselé písničky. Melodie, taneční choreo a samozřejmě texty. A role J.Travolty. Spolu s Ch.Walkenem jsou dvojka k pohledání. Jelikož je děj příběhu jasně nasměrován, můžete se plně soustředit hlavně na tyto atributy. A je se (včetně neustále ,,vtipkujícího“ J.Travolty) na co koukat. Nejsem bůhví jaký sledovatel muzikálů, ale tohle mne dostalo. A to předváděný hudební styl není zrovna můj ,,šálek kávy“. Těžce jsem ,,kousal“ hlavně ,,černou“ muziku. Ale přetrpěl jsem pro mne méně záživnou střední pasáž a závěr mi byl odměnou. Tak neváhejte a spolu s malou tlustoprdkou nahlédněte zpátky do let co začínají šestkou…. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Komediálně muzikální retro s hvězdami filmového nebe dne minulých a možná i budoucích. Přehlídka vytříbeného humoru, který vedle retro písniček pobaví a zvedne náladu. Což je nejsilnější vlastnost celého snímku, nic vám tak dobře nezlepší náladu jako pár minut sledování cesty Niki Blonsky na trůn nejlépe zpívající baculky v Baltimoru. Velmi příjemné postavy, které krom potvory, hrané úžasnou a stále krásnou Michelle Pfeiffer, potěší každého diváka svým milým vzezřením a humorem. Hvězdy jsou zdě velké. Přes Michelle Pfeiffer, která opět hraje jak nejlépe umí, Christopher Walken, jako vždy příjemně, Johna Travoltu, který je k nepoznání změněn až po miláčka Ameriky, Queen Latifah. Hlavní příběh se motá kolem Nikki Blonsky a překrásné a nejlépe retro stylizované postavy hrané Amandou Bynes. Opravdu je na co se dívat a hromadu příjemných písniček nezkazí ani slabší druhá půlka, v které se už možná nebudete trhat smíchy, ale režisér jemně nakousne vážné téma a to filmu trochu ubere na kvalitě. Přesto jde o zvedač nálady pro každého milovníka muzikálů a retra. Jen do toho, zvony zvoní... ()

Reklama

Silence 

všechny recenze uživatele

Přestože je Hairspray totální ztřeštěná ptákovina, dokáže toho využít ve svůj prospěch a v podstatě celou stopáž nabíjí pozitivní energií a ještě teď mne bolí koutky od permanentního "dětsky šťastného" úsměvu. Kolik filmů tohle dokáže? Tak dlouho tu chyběl opravdový muzikál, ve kterém se repliky opravdu spíše zpívají, než odříkávají. Opravdu mi to sedlo do noty a hlavně do rytmu. Chytlavé, zábavné, překvapivě dobré. Bodíky strhávám pouze za už i na mne trochu přestřelený závěr a několik laciných momentů, bez kterých by se film v klidu obešel. 8/10 ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že mám pro malebné, veselé, pozitivní energií nabité a šťávou naplněné filmy slabost. Tento patří mezi ně. V dnešní době akčních thrilerů a psycho dramat, je Hairspray naprosto geniálně zapíchnutá barevná jehla do černobílé časové osy. Nehledě na to, že film je muzikál z roku 1962, kdy letěl Rock'n'roll, který málokoho ponechá bez hnutí sedět (pokud nepočítáme zmlsané suchary). Něžný příběh, jemná zápletka a klidné vyřešení, vše jako z pohádky. Ano, pohádka to je. Pojednává o Tracy Tunbland (Nikki Blonsky), která je přes své větší rozměry do všech stran společností poněkud opovrhována. Svému problému se postaví a čelí mnoha odporu, ale i podpůrným názorům. Vždy ale ví co je správné a za tím si jde. Silnou stránkou filmu jsou mimo spousty jiných věcí i vtipné scény. Nezřídka se člověk po čerstvě utřených vtářích z dojetí příběhem dostane do záchvatu smíchu, takže už ani nevíte po čem si ty slzy utíráte. Bravo Adame Shankmane! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Přes samý zpěv a tanec už sice nezbyl čas na příběh, který je osekán doslova do podoby holými větami odbyté synopse, nicméně ten zpěv a tanec nejenže působí naprosto bezprostřední radostí ze života., ale jsou natolik chytlavě svižné a zabavné, že člověk prostě nedokáže nepodlehnout dobré náladě. Spíše než Travolta v roli korpulentní dány kupodivu pobavila spíš Amanda Bynes v roli Penny. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Po té, co se do sebe Penny a Seaweed zamilují, Penny zpívá „And if they try to stop us, Seaweed/We'll call the N-double A-CP," („a pokud se nás pokusí zastavit, Seaweede, zavoláme NAACP“). To má být narážka na to, že až do roku 1967 byl v 17-ti státech, včetně Marylandu, zakázán mezirasový sňatek. Film se odehrává v Baltimore v Marylandu, proto vztah Penny a Seaweeda nebyl jen neobvyklý, ale fakticky i nelegální. (Galadriel)
  • Kvůli své roli musel Zac Efron přibrat 7 kilogramů na váze. (Siriuss)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama