Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (298)

Janek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hodně a dostavilo se spíše mírné zklamání. Hairspray boduje v jednotlivých částech, bohužel ne vcelku - na to je děj příliš pitomý. Ovšem hezky pitomý. Některé scény jsou výborné a nadsadil bych zejména černošská čísla, která jsou neuvěřitelně zběsilá a mají tu správnou šťávu. Tu šťávu, kterou pro mě Hairspray jako celek postrádá. Možná by to napravilo zkrácení stopáže. A pak je tu samotná hudba Marca Shaimana. Rozhodně se mi chytlavý a návykový soundtrack k South parku líbil mnohem víc. Ve snímku je jen několik málo písniček, při kterých bych si dovedl podupávat. Ale pořád tu je nějaký ten silný náboj, s kterým se dostaneme až na konec. Z herců mě překvapil James Marsden. Rád bych si pustil některé scény znovu (a takový třicetiminutový sestřih by mohl být fantastický), ovšem na celý film bych se už nepodíval - toť můj postoj. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Zábavné nejen pro milovníky hudby a tance. Má to šmrnc, dobře se na to dívá a ještě lépe poslouchá. Herci zvládají své role na jedničku a barevné prostředí 60. let navozuje tu pravou muzikálovou atmosféru. A dokonce jsem se několikrát zasmál... Zajímavosti: J. Travoltu jsem ze začátku vůbec nepoznal. Pak už teda ano... / Momentů, kdy si Ch. Walken "ulevil", bylo mnohem více. Víme však jen o jednom. :-) 70% ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se, fakt... a to jsem tomu věřil. Přidávám se tedy k padlému andělovi Damielovi. Na tomhle muzikálu opravdu nemůžu nic pochválit, od nevýrazné hudby a textů, přes choreografii, nechytlo mě nic, natož abych si podupával...Jeden z filmů, kde koukám jak vejr na hodnocení ostatních. Proboha kdyby to aspoň nemělo dvě hodiny! ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Optimistická roztančená pohoda, šedesátá léta mají zkrátka své neopakovatelné kouzlo. Písně tu jsou povětšinou patřičně chytlavé, vše je dobře zazpíváno a zatančeno a ani ten Travolta není nakonec tak hrozný, ale vzhledem k námětu mohl být film o něco kratší a jaksi úspornější, v druhé polovině už toho všeho bylo tak nějak přespříliš. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Chtela sem se na to podivat kvuli zvracene vyjimecnosti tohoto filmu - Travolta, jo TEN krasnej Travolta z Pomady, tu nosi pet pneumatik, podprsenku o velikosti 150Z a natuzenej dvoumetrovej uces. A podpatky. Silena kombinace. Jenze ono to vazne neni az tak hrozny, ono to je dokonce perfektni! Po dlouhe dobe mi zase nejaky snimecek pripomnel, ze bych dala nevim co, abych se mohla kouknout do 50.-60. let. Sice to stale nema na prvni Navrat do budoucnosti nebo Peggy Sue se vdava, ale melodie vsech pisnicek vas donuti si podupavat a me uz asi nic nezastavi od shaneni soundtracku. Vyber hercu perfektni - Travolta uchazejici, Marsden k sezrani, Pfeiffer spravne zla a Walken nenapodobitelny. Jen me trochu zarazi hlavni postava Tracy - sice se na roli asi skvele hodila, ale nejak mi nesedela. Mozna uz sem zhollywoodovana, rada se koukam na "hezke" lidi. Jenomze porad jsem tak nejak neverila, ze by tahle outsiderka mohla sbalit nej frajera na skole, mohla se stat favoritkou souteze v popularite a hlavne... Neprijde mi, ze by az tak dobre tancovala, jak to cely film opakujou. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně s hodinou zeměpisu učitelka zmiňuje, že Everest není nejvyšší geografický bod na Zemi. Chce znát skutečné nejvyšší místo, jenže odpověď se nedozvíme, protože zazvoní zvonek. Odpověď je Mt. Chimborazo v Ekvádoru. Tato hora je nejvzdálenějším bodem od středu země, přestože její nadmořská výška je menší než u Everestu. (Galadriel)
  • Po té, co se do sebe Penny a Seaweed zamilují, Penny zpívá „And if they try to stop us, Seaweed/We'll call the N-double A-CP," („a pokud se nás pokusí zastavit, Seaweede, zavoláme NAACP“). To má být narážka na to, že až do roku 1967 byl v 17-ti státech, včetně Marylandu, zakázán mezirasový sňatek. Film se odehrává v Baltimore v Marylandu, proto vztah Penny a Seaweeda nebyl jen neobvyklý, ale fakticky i nelegální. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama