Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaná komedie o nadaném vědci jménem Igor (John Cusack), který je přinucen sloužit jako pomocník doktorovi Glickensteinovi (John Cleese). I přesto, že pouze obstarává všechnu "černou" práci, touží se zařadit mezi uznávané vědce. Zvláště pak vyhrát na každoroční vědecké soutěži Evil Scienci Fair, která přitahuje všechny vědce z okolí. Když Glickenstein zemře dva týdny před začátkem soutěže, neváhá ani chvíli a chopí se příležitosti, aby tak uskutečnil svůj sen. Snaží se vytvořit šerednou kreaturu s ohromnou silou. Místo toho se však ukáže, že to, co vytvořil je ženská bytost s čistým srdcem a on má tak pouhé dva týdny na to, aby z ní udělal krvežíznivou noční můru. (reqiuem)

(více)

Recenze (111)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Igor je svým vzhledem podobné dílo jako Tim Burton's Corpse Bride, The Nightmare Before Christmas nebo rovněž Selickova chystaná Coraline. Začátek je celkem chytlavý, prostřední část však ztrácí a tak nějak se vleče, poslední půl hodinka však opět chytá dech, nabírá na tempu a předchozí deficit slušně vynahrazuje. Pár vtípků tu také sice je a scéna zpívajícího sboru slepých dětí je světlou výjimkou jinak temného animáku. Navíc je Igor občas odsunut na vedlejší kolej a hlavní štafetu nepřebírá ani jeho monstrózní výtvor jménem Eva, nýbrž pro mě asi nejlepší postava filmu a tou je skvělý a cynický Scamper, výtvor Igora s hlasem Steva Buscemiho - znovuoživený a zároveň nesmrtelný králík s přáním trvalé smrti. Igor je spíše řadový animák, který by zapadl do dílny Cartoon Network, místy je originální, klade důraz na detail, je vizuálně na úrovni, ale úspěch i zábavu jsem čekal na vyšší úrovni a jako produkt pro děti to také nebude to pravé ořechové. (6/10) ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $19,528,602Tržby Celosvetovo $30,725,531Tržby za predaj DVD v USA $11,349,752 //počet predaných kusov 576,581 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Chris McKenna .. Igor brněnský jakožto Igor pražský konečně mají svůj důstojný filmový pomník :-)) ___ Koukatelný počáteční nápad, plný promyšlených narážek a zvláštních postav, funguje hlavně díky pitoresknímu světu lehce vykrádajícího imaginární svět krále morbidní animace. Tuto partii však postupně ubíjí klesající síla zábavnosti a rozuzlení podle tolikrát prosluněné šablonky. 50%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,, ĎÁBELSKÉ VYNÁLEZY. TAKOVÉ, KTERÉ VÁS ROZDRTÍ, ZABIJÍ, OŽIVÍ A PAK ZNOVU ZABIJÍ DALEKO HORŠÍM ZPŮSOBEM. MY JE VYRÁBĚLI A SVĚT NÁM PLATIL, ABYCHOM JE NEPUSTILI ZE ŘETĚZU“..... /// Igor - to je (celkem) hodně černýho humoru, kolem kterýho je nakreslenej příběh. Zvlášť jeho přátelé drží děj dlouho nad vodou. Jinak je to ptákovina, která dospělýho asi přestane bavit dřív než za 80 minut. Narozdíl od mýho syna...... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč mozek funí. 2.) Chci v diskuzích na CSFD polemizovat, jestli je Igor podobnější Burtonovi nebo Selickovi. 3.) Sousedi o mě tvrdí, že jsem ,,Ďábelskej vynálezce“. 4.) Nechápu, co všichni máte na mozku. A mrtvým králíkovi. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemnej a docela i originalni animak, ale stejne to neni kdovijaka slava. Hlavni plus je totiz ze to je cely tak prijemne ujety, takze tu jsou paradni kulisy a spousta skvelejch priser. Navic ani pribeh neni z nejhorsich, ale ke konci uz to samozrejme zacne smerovat k predvidatelnymu happy-endu. Ale skoda, ze zustali tvurci na puli cesty, aby se u tohohle bavil dospelej, tak to neni zas tak moc morbidni, ale nebude se bavit asi ani dite, protoze od klasickejch veselejch animaku se to precejen lisi. Taky skoda, ze tu neni vic vtipku, dej sice prijemne odsejpa a obcas padne nejaka vtipna hlaska, ale to je tak vsechno. Nastesti animace nepatri k nejhorsim a dabing se taky poved, obzvlast sebevrazednej nesmrtelnej kralik dabovanej Stevem Buscemim je moc fajn. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Neočekávejte burtonovský formát, Igor i přes otrlejší vzezření vlastně zůstává klasickou a v tomto případě dokonce snesitelnou rodinnou agitkou o důležitosti lásky a lidské dobroty. Zamrzí využití hororových aspektů prakticky jen na té nejzákladnější bázi, potěší velice netradičně zvolená hudba. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Lepší 2*. Opravdu jsem doufala, že se mi to bude líbit, i přes tyhle negativní ohlasy tady. Ale nelíbilo. Fajn nápad, ale to je tak všechno. Pozitiva filmu: ten nápad, sem tam fungující vtípek a sebevražednej králík. Konec pozitiv. Navíc už dlouho se mi animace nezdála takhle hnusná, stejně jako design většiny postav, dost jich vypadalo spíš jako nějakej hmyz. Pro děti podle mě nevhodný, většinu vtipů nepochopí, vtipy "pro děti" tam snad ani nejsou (sestrojování monstra, vystřelenej mozek z hlavy, vymejvání mozku nějakým krvákem...) pro dospělýho zase moc jednoduchý, s málo věcma, co dospělák u animáku ocení. On jen ten Buscemiho králík nestačí - i když si krade ty nejvtipnější scény. Vlastně je to film pro nikoho. Maximálně pro fandy nudnejch pohádek bez vtipu a jiskry. K tomu nevýrazná hudba a král, jehož vzhled je totálně okopčenej starosta z Ukradených Vánoc, dokonce nosí i stejnej klobouk. Velký zklamání. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Igor doplácí hned na několik klasických scénáristických klišé, kvůli nimž se ze zajímavě temně rozjetého animáku bohužel nakonec stane tuctová podívaná určená především dětem (ačkoliv to tak ze začátku vůbec nevypadá). Lehounce nad průměr ho tahají postavy, jako senzační nemrtvý králík toužící po smrti, dále scénáristické narážky na různé horory (Frankenstein je jasný snad každému, ale padnou tu i pojmy jako Braindead a dojde i na Jekylla a Hydea, akorát že v ženském provedení Jaclyn a Heidi), dobře vybraní dabéři (šišlající Cusack, Buscemiho králík nebo pološílený Cleesův doktor Glickenstein), slušná i když nijak oslňující animace a výborná hudba Patricka Doylea (i on si tu trochu utahuje ze svého vlastního Frankensteina). Takže dávám tři. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Sympatický animák, kterého zachraňuje výborný humor (který už v druhé polovině je spíš na infantilní úrovni, ale co už) a Burtonovský look, ale "hrbáč" se z průměrnosti vyškrábat nedokáže. Buscemiho Scamper je výbornej, snad jedna z nejvtipnějších a nejoriginálnějších postav za poslední roky v animácích! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Skoro bych se nebál nazvat tento film trapasem, protože je po všech stránkách špatný. Digitální animáky mě až na pár světlých vyjímek nechávají chladným a to i ty, které jsou považovány za dobré. A když pak někdo přijde se něčím co je ostatními považováno za průměrné, tak to pro mě znamená jediné. Nudu. Tento snímek jsem si opravdu protrpěl a to díky nezajímavému příběhu, nudným postavám, ale i špatnému zpracování, což by mi ovšem vadilo ze všeho nejmíň, kdyby nepůsobilo jako smetky ze stolu Tima Burtona. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Né úplně špatný animák, který se sice nemůže rovnat co do grafiky pixarovým animákům, ale zase má v sobě takové kouzlo, které vás nutí se na to celé podívat a nebude vás to štvát. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Príznačne temne štylizovaný ne-burtonovský animák s unikátnou osobitou animáciou, ktorého však ani tých pár skvelých nápadov a jemné zmodernizovanie príbehu klasickej frankensteinovskej postavy z ľahkého nadpriemeru nevytiahne. Prospelo by mierne zoštíhlenie deja (a naopak väčší priestor niektorým postavám) a väčšia pozornosť obsiahnutým vtipom. 60% ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

I když mě zaujala makabrózní atmosféra parodující Frankensteina (každý Zlý vědec má nějaké německé příjmení) a jsem si vědom toho, že každý takový vědec má svého hrbatého Igora (viz. Zeměplocha nebo Mladý Frankenstein a jeho Eye-gore), Igor mě dlouhou dobu ne a ne chytnout... až do okamžiku, kdy začala Eva "zkoušet." Jestli někoho dostala hláška s Braindead, mně zase totálně rozsekala citace Sunset Blvd. - "Mr. DeMille, I'm ready for my close-up." ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Igor jako Frankensteinův sluha by byla vděčná hlavní postava animovaného filmu. Jenže scenáristovi to nestačilo, tak si vymyslel spoustu zlých vědců (ale na Frankensteina zřejmě neměl práva) a něco, co by se s přimhouřenýma očima dalo nazvat příběhem. Jistě, něco mohl zkazit český dabing, ale obávám se, že tento film neměl šanci už na monitoru autorova počítače. Přestože jde o film americký, závěrečné titulky jsou plné francouzských a vietnamských jmen. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že poslední dobou jsou 3D animáky jen samé zklamání. Igor má úžasný počáteční nápad, ale vše ostatní je naprosto odfláknuté. Animace je ubohá, nezáživná. Příběh taky mohl dopadnout mnohem lépe a to i v případě, že se autoři zaměřili primárně na děti. Vše je jak před 20 lety, kdy Disney chrlil jeden stejný animák za druhým. Jediný rozdíl je, že teď jsou 3D a od různých studií. Přesto si začínají být neskutečně podobné a občas by trochu snahy neuškodilo. Jedinou invencí zde je zemička Malárie skrývající šílené zlé vědce a Igory...kéž by aspoň ti vypadali jako Igoři v knížkách od Terryho Pratchetta. Srovnání s filmy od Tima Burtona (CORPSE BRIDE či THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS) je úplně zcestné. Ať už ve kvalitě, animaci či zamýšleném publiku. ()

Reklama

Reklama