Reklama

Reklama

Cirque du Soleil: Corteo

(divadelní záznam)
  • USA Cirque du Soleil: Corteo
Dokumentární / Hudební / Rodinný
Kanada / USA, 2006, 101 min

Střih:

Sylvain Lebel

Obsahy(1)

Cirgue du Soleil uvádí Corteo, velký průvod a slavnsotní přehlídku tak, jak si je vesvé fantazii představuje klaun. Nechte se přenést do divadelního světa komedie a spontánnosti v nevyzpytatelném prostoru někde mezi nebem a zemí. Corteo vedle sebe staví kouzlo dokonalosti a půvab nedokonalosti - odhaluje tak sílu i křehkost klauna, jeho moudrost a laskavost, aby ukázalo kus lidskosti, který je ukryt v každém z nás. Corteo je nadčasová a poetická slavnsot, v níž si iluze dobírá realitu! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Aky 

všechny recenze uživatele

Dokonalá harmonie cirkusových výkonů, hudby, nápadů, poetiky. Chce to mít na tento druh umění náladu, když to klapne, je to opravdu silný zážitek. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Divadelní záznam. Úžasná až k nepochopení velkolepá "cirkusová" podívaná. Líbí se mi, že o mnohem větší údiv se z "cirkusového" představení nemusejí postarat zvířata, která musejí dělat takového, které jsou snad i proti přírodě, viz. nervy drásající dokument Earthlings. Cirque du Soleil představuje představuje úžasné i vtipné akrobacie, ze kterých zůstává rozum stát. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé oproti jiným Cirque, ale samozřejmě i tak plné skvělých představení. I když prvních 40 minut je to totální nuda a nic se tam neděje, respektive nic zajímavého. Celou dobu se to táhne v takové smutné melancholické melodii + se tam navíc šíleně moc mluví a zpívá místo aby se předvedla nějaká čísla, a to mi prostě do Cirkusu nesedí a kazilo mi to dojem. ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Dokonalé sladění hudby s lidskými extrémními výkony, které jsou prováděny jakoby nic. S absolutní jistotou, ladností a přesností. Obyčejné cirkusy se mohou jít zahrabat. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejslabší Cirque du Soleil, který jsem dosud viděl. Hned od začátku děsná nuda, artistické výkony mě tentokrát také nějak nenadchly. Více trapných scén s klauny než uměleckého vystoupení. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Výborná artistická, občas slabší klaunská čísla, mimoevropská hudební inspirace. Průměrné hodnocení jen ve srovnání s jinými vystoupeními souboru. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Lepších 80%. Po tom, co jsem viděl Varekai jsem se trošku obával, ten se mi zatím líbil nejméně, ale i přesto dobrý. Tohle se mi ze začátku tedy nelíbil vůbec. Bylo tam strašně mnoho "omáčky", chápejme jako spíše divadla. A docela dlouho trvalo, než se objevilo nějaké první lepší cirkusové číslo. Jakmile se ovšem čísla rozjela, bylo to výborné. Oproti Varekai se mi čísla mnohem více líbila a bylo také víc "větších" čísel. Co se týká tohoto, tak na výbornou. Skvělá byla také hudba, která se mi snad líbila zatím ze všech nejvíce, nebo bylo v TOP 2. Výtečná! Co mi trošku vadilo byly dlouhé a celkem i nudné mezihry mezi jednotlivými čísly. To mě moc nebralo. Celkově tedy cirkusově na výbornou, stejně tak jako hudba, mezihry a divadlo bylo slabší. Howgh! ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Moderní cirkus, perfektně provedený. Můžu doporučit. Profesionálové se vším všudy. Oproti předešlým, které jsem viděl, možná trochu více divadelních meziher a méně artistických výstupů. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Corteo patří spíše ke slabším představením slunečního cirkusu. Přibližně polovina scén je úchvatná a druhá polovina pak podle mě ani nestojí za vidění. Hudba místy zajímavá, místy skvělá, místy skoro bych až řekl nervy drásající. Kostýmy jsou super jako vždy. Corteo jako celek mi přijde hodně nevyvážené a ve výsledku jen lehce nadprůměrné. 65% ()

cogi 

všechny recenze uživatele

nejlepší byl borec skoro na konci ... s tím žebříkem, zaprvé se mi při jeho číslu zatajoval dech a zadruhé byl neuvěřitelným způsobem vtipný :-D ..kdyby byla nějaká soutěž v tancování, tak on by ji vyhrál :-D ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší představení, které na skvělou Amalunu a ještě lepší Dralion nemá. I když samozřejmě standard tohoto souboru je ohromně vysoký a dá se porovnávat pouze mezi svými jednotlivými představeními. Zbytek světa je někde jinde. Tohle jsou Chvojkovice-Brod. 80% ()

Athlona 

všechny recenze uživatele

Cirque du Soleil - Corteo. Tuto nadheru jsem mela moznos shlednou LIVE v L.A. a uz jen proto, ze Cirque du Soleil je sam o sobe neco, tak uchvatneho co se nekdy, ani slovy popsat neda tesila jsem se i na filmove zpracovani. Byt pritom Live je neco jineho to je samozrejmnosti, ale i DVD nabizi divakum to co prozijete Live,ovsem v jinem pohledu a to pohledy kamery, take velice zajimavem. Corteo je hodne nakladna show plna fantasie s muzikalni komposici,kde je kazde cirkusove cislo perfektne presetovano.Tentokrat se jedna o velkou fantasii umirajiciho Klauna.Vse nadherne zabalene v italskem nostalgickem Ambiente.Opet s perfektni jevistni kulisou a tou nejmodernejsi technikou,at jiz od nasviceni ,az po nadherne pocitacove triky.Vetsina artistickych cisel jde primo pod kuzi divaka i ,kdyz primo cislo 1 a 2 je ponekud pomale a trochu passant a nejak me vadil stupen tezkosti na ,ktery jsem u Cirque du Soleil zvykla,vse se ovsem od vystoupeni s cislem 3 rozjede jako TGV takovou rychlosti ,ze divak je primo pripoutan ve svem kresle a jeho pozornost je zamerena jen a jen na televizni obrazovku.Cirque du Soleil - Corteo,je vynikajici pozvankou do sveta snu a po vasem zvednuti z televizniho kresla vam jeho hudba bude jeste dlouho znit v usich. Pro milovniky cirkusoveho umeni nejvysiho stupne spojeneho s perfektnimi kulisami, kostymi, technikou,barvou a hudbou je kazde vystoupeni Cirque du Soleil proste povinost.Zapomente na cirku Humberto a jine, toto se s tim neda vubec prirovnavat vitejte ve svete kouzel fantasie a pohadky.Kanadska "firma" Cirque du Soleil opet dokazala ukazat, ze cirkusove umeni neni jen kroceni lvu, klauni a vystup s medvedy.Cirque du Soleil je proste umeni nevysiho stupne a tento film to jen a jen dokazuje,strih , kamera ,5.1 zvuk vse na vysoke urovni a pro ceske cirkusove milovniky,kteri jeste bohuzel nemeli moznost v ceske republice nektera z vystoupeni Cirque du Soleil videt,je to jakasi povinnost,proto mych 5 hvezdicek a myslim, ze plnym prave nebot mych 6 DVD Cirque du Soleil s vystoupenim : Corteo,Idioma,Saltimbanco,Nouvelle experience,Quidam a Drailon, kazde o delce cca 1,5 hodiny plne dokazuji co je prave cirkusove umeni,ktere s opelichanym lvem nema nic spolecneho. Co DVD to pozvanka do sveta fantasie,ktery je pohlazenim i lekem pro oci,usi a dusi ! ()

kishi_SO 

všechny recenze uživatele

ako asi najlepsia z celeho vystupenia bola hudba. Cisla mi prisli oproti ostatnym vystupeniam, ako napr. Dralion alebo La Nouba, o dost jednoduchsie (nechcem tym povedat, zeby som ich zvladol aj ja). Co sa tyka prevedenia, kostymov atd. to snad ani neni nutne komentovat. To ma Cirque du Soleil dokonale v kazdom vystupeni. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Jak málo stačí profíkům k provedení akrobatického čísla, třeba jen žebřík, dřevěná houpačka nebo gymnastický míč. Jsou to úžasní umělci na svém místě, o tom není pochyb. Prostředí snů přináší možnost vložit do programu v podstatě cokoliv a ono to bude fungovat. Měli nádherné kostýmy, hlavně ti andílci všech různých podob, nikdo nemá stejná křídla nebo sukýnku, každý je jiný a perfektně nebeský. ()

radek.896 

všechny recenze uživatele

Mě se to teda hodně líbilo. Na scénky s anděly na lůžku ve vzduchu jen tak nezapomenu. Reakce diváků byli zajímavé a moc často se ukazovali, to se mi nezamlouvalo. ()

Reklama

Reklama