Reklama

Reklama

Pokud jsi jednou uvnitř, už se nikdy nedostaneš ven! Nejhorší noční můry se stávají skutečností... Mladá teenagerka Madison (Sarah Roemerová) se rozhodne, že nastoupí na univerzitu, kde skoncoval se životem její bratr. Se svými novými spolužáky začne pátrat po děsivém tajemství, které skrývá jejich kolej. Z té se postupně stává vězení, kde stále přetrvává duch vraždícího lékaře. Šance na přežití je téměř nulová... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu, proč David R. Ellis, který své schopnosti nesporně prokázal minimálně při autohavárii z druhého Nezvratného osudu, ztrácí čas na takovýchto kravinách. Po technické stránce se toho asi moc vytknout nedá, ale scénář je bezduchá tupárna mísící v sobě představy a realitu přesně tím způsobem, na jaký jsem alergický - tzn snaží se to tvářit chytře, ale přitom to inteligenci vidělo stěží jednou, z dálky, v noci a ještě ke všemu za silné bouře. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

** a půl. Azyl má v sobě výrazný potenciál i divácky oblíbený námět, který je však bohužel až příliš pečlivě zabalen v moderních žánrových klišé s doplňkem osvědčených "teenagerských" postupů. Film má být horor, ale já se snad ani chvíli nebála, ani se nelekla. Atmosféra poměrně žádná, nijak výrazná. Jako by čekala za dveřmi, ale pan režisér nechtěl otevřít. Takto na Vás prokukuje jen klíčovou dírkou. Výrazným prvkem je také psychologická stránka "problému." Tvůrci sází na duševní rozbory jednotlivých postav a pátrají v minulosti po původech jejich chování. Velká část dialogů v těchto sekvencích však působí křečovitě a nepřirozeně, místy až směšně. Rozhodně to mohlo být lepší. Takto jen průměr, a to ještě s (velkou) bídou. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tuctový horor, kde potěší jen nahá Sarah Roemer... při sledování jsem měl silný pocit, že se tvůrci inspirovali Noční můrou v Elm Street a to tak špatně, že Azyl nešahá Fredymu ani po kotníky. Chování postav, dialogy, hororové sekvence a doktor zabiják jsou spíše k smíchu, a tak tento horůrek, kde se hutná atmosféra, napětí či zajímavá vražda těžko hledá hodnotím 1 hvězdičkou… ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 45%***TV/// Obsazení 7/10 Děj 4/10 Atmosféra 4/10 Prostředí 4/10/// PLUS: Sarah Roemer mám rád, rovněž chování vedlejších postav bylo přijatelné MINUS: ovšem jejich mizení nedávalo smysl, atmosféra mě neděsila, zápletka je podivná./// Shrnutí: Jakmile je v hororovém filmu náznak sci-fi je zle. (Výjimky jako je Kostka nebo Vetřelec jsou úplně jiná liga.) Málokdy to pak působí uvěřitelně. Zde to navíc působí debilně a nudně. Fakt že to zachrání jen postavy, které nemáte hned po 5ti minutách chut odstranit je slabou náhražkou, ale díky za to. Hlavně proto, že závěr je úplně mimo. ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Co tohle mělo jako bejt...??? Nějaká dementní pubertťácká napodobenina Fredyho Krugera? U téhle věci se snad mohou bát jen dvanáctileté školačky. Trapné po všech stránkách. Nedokoukal jsem to. Za mě 10% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když to má být horor tak to má být horor a tomuhle nechybí originální pojetí. Hororový specialista David R.Ellis vrhne skupinku šesti studentů na moderní kolej, která kdysi bývala blázincem a potíž je v tom, že duch šíleného psychiatra Burka, který prováděl lobotomii na mladých pacientech tu řádí pořád a navíc každý student skrývá své trauma z minulosti, které se mu stane osudným. Neočekával jsem sofistikovaně laděnou podívanou, ale ani nic extra ujetého jsem jako divák nedostal. Vraždy studentů byli koncipovány nápaditě, lekačky fungovaly, finále mělo grády, ale následná likvdace maniaka se dá řadit do kategorie těch nepříliš povedených. Na Sarah Roemer a předevšim Ellen Hollman se dobře koukalo a celkově jsem se solidně hororově při Azylu bavil. 70% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale jo ono by to i šlo kdyby to točil někdo jinej, proč proboha tohle Elis točil? Ne že by měl na moc víc, ale tohle není moc jeho styl. NEjvíc mě štval asi příběh který byl tak šíleně křečovitej, že bych blil, a ty hlášky doktora? To se snažil napodobit Kruegera? Moc mu to nevyšlo. Ale jako celek to i jde, ale víc jak 3* bych dát ani nemohl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o průměrný film, který má místy opravdu světlé chvilky, které mi určitě uvíznou v paměti, ale i spoustu naprosto nudných pasáží jenž jsou zbytečnou ztrátou času. Navíc se pořád nemůžu zbavit dojmu, že se Ellis pokoušel kopírovat několik jiných filmů z nichž si pokaždé kousek vzal pro své dílo, ale už to nedokázal dát pořádně splácat dohromady. Co se týká filmu po atmosférické stránce, tak tu dokázal zvládnout celkem obstojně. Co už ovšem pokulhává trochu víc je kvalita scénáře, která má značné výkyvy. Začátek nám připomíná obyčejnou teenagerskou komedii, pokud tedy nepočítám začátek s prostřelením hlavy, kdy na nás postavy chrlí jednu rádoby směšnou hlásku za druhou. V této fázi filmu jsem si dokonce začal luštit křížovku. Protože se mě zmocňovala nuda. Nezachránilo to ani pár flashbacků do minulosti. Vše se začalo měnit k lepšímu teprve s otevřením zavřených dveří. Během několika minut se konečně dostává na scénu ten nejdůležitější ‘‘člověk‘‘ celého filmu pan doktor osobně. A pěkně bez okolků zamorduje prvního studentíka. Další vraždy už následují v celku pravidelných intervalech, které ovšem často přerušuje další nesmyslné a zdržující tlachání kolem horké kaše. 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když už mi v mysli utkvěly jen zajímavé úvodní titulky a kratičký (leč výborný) výstup Lin Shaye, to nebude dobrá vizitka. Některé ty postavy byly fakt divné. Záporák byl fajn, což šílení doktoři bývají skoro vždycky, ale ten film neměl vůbec žádnou atmosféru. Veškerou vyplýtvali právě na ty úvodní titulky, pak už člověk na ní nenarazil ani na chvilku. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Další nepodařený film o tajemství a pátráni po pravdě a taky přijde na řadu nudná atmosféra a nezáživný film, plny hrozných ukázek nedokonalosti a zbytečnosti v hororu. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Kvality tohohle filmu se daly tušit a skutečně takové byly. Dvě hvězdy si dovoluju dávat i díky tomu, že už jsem prostě hororů viděl spoustu, a tohle mezi ty kvalitnější nepatří a dějově to nic nového nepřináší. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když máte bandu teenagerů různého stupně tuposti, může to dopadnout jen dvěma způsoby. Buď z toho bude béháčko, anebo je bude maskovaný vrah/strašidlo/emzák postupně krosit. Tohle je ten druhý případ. Tady každému z nich dali tvůrci do vínku osobní trauma, aby proti nim měl hlavní bubák co použít. Že strašidlo bydlí v opuštěném traktu jinak frekventované budovy je také jasné. tedy nic nového pod sluncem a ani zpracování s ničím zapamatovatelným nepřichází. Nemám nic proti samotným úmrtím a jsem schopen se vyrovnat i s přirozenou debilitou postav, ale musím k tomu mít odpovídající atmosféru a herce, kteří pobrali alespoň špetku talentu. A pochopitelně bych se i někdy rád lekl. Ale nic z toho tady nebylo, takže Asylum patří do přetékajícího koše nepovedených béčkových teenagarských naháněček. 30% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Klasicky stavaná, tínedžerská slasher ducharina, ktorá vám predstaví najprv potencionálnych ´´10 malých černoškov´´ ( povedzme si úprimne, kto si myslí že toto je spoiler, tak asi horory nepozerá ) a potom to môže začať. Ono aj začne, ale fádne a nudne. Gore mohlo byť prehľadnejšie, atmosféra napínavejšia ( námet to ponúka ). Herci ponúkajú typickú žánrovú zostavu, takže ďalšie neoriginálne poňatie. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film vidím po rokoch a 1* musím zobrať. A aj tie 2* sú asi na tento film veľa, ale tie zatial ponechám. Keď som pred rokmi dal 3*, asi sa mi na nom niečo páčilo, ale teraz to bola čista hrôza. Nezabalil som to lem kvôli Sarah, na ktorú sa veľmi dobre pozerá a aj herecky bola jednoznačne najlepšia. Dialógy ako z materskej školy, postavy sa chovali totálne jeble a kopírovanie Freddyho sa teda vobec nevydarilo. Freddy mal štýl, vtip a efektnosť, čo tento trápny doktor nemal šancu sa k nemu ani priblížiť. Celé to bolo ako zo zlého vtipu a čoraz viac ma iritoval, chvalabohu to zachránili titulky na konci filmu. Tak 1* za Sarah a tá druha za aspoň trocha slušne znázornene vraždy. A dúfam, že sa už tak ľahko nestretneme. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť ale od režiséra Final Destination, vytvoriť akúsi variáciu na Nočnú Moru z Elm Street?...tak to fakt nie, a ešte k tomu absolútne nezvládnutá adaptácia, aj vďaka debilnému scenáru, nedotiahnutým veciam a žiadnemu momentu prekvapenia...plus za Saru Roemer, a celkom rýchly koniec ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Zábavný a řemeslně dobře odvedený horor, který táhne ke dnu milionkrát ohraný scénář. Všechny postavy jsou naprostí idioti a tak člověku nezbyde nic jiného, než fandit šíleně přehrávajícímu Marku Rolstonovi v roli vyšinutého doktora. Nakonec je na tomhle filmu nejděsivější hlavně naprostá absence scénáristické originality. Veškeré pochvaly si tedy zaslouží režisér Ellis, že z takové scénáristické sračky udělal obstojně působící film._____Jinak by nebylo vůbec od věci, kdyby ten kokot co překládá názvy filmů, občas ten film viděl. Název Azyl je opravdu doslovný překlad:) ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tisíce a jeden film už jsme viděli na tohle téma.Průměrná,až podprůměrná tuctová duchárna,která sice potvrzuje,že film netočil žádnej nováček,ale jinak nic.To vražedný řádění doktora ducha poháněnýho dušema mrtvejch dětí mě neskutečně sralo.A strach nikde.40%. ()

Reklama

Reklama