Reklama

Reklama

Madonna: The Confessions Tour

(koncert)
  • USA Madonna: The Confessions Tour Live from London

Strhující koncert popové královny v londýnské aréně ve Wembley... V roce 2006 se stálice světové popmusic Madonna vydala na čtyřměsíční turné na podporu svého desátého studiového alba „Confessions on a Dance Floor“. V jeho průběhu odehrála rovných šedesát koncertů. Zajímavostí turné byla absence koncertů v Austrálii. Jedním z důvodů byl i začínající školní rok dětí americké zpěvačky. Během turné, od 9. do 16. srpna, odehrála Madonna v Londýně celkem šest koncertů. Během posledních dvou vznikl záznam, který později posloužil pro vydání CD i DVD. O kvalitě turné svědčí fakt, že ho navštívilo 1,2 milionu diváků, ale také několik ocenění, které následně získalo. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

joelly01 

všechny recenze uživatele

Jo jo, jen se ji smejte ze je stara.. Postavu ma Fantastickou! Ta ma v yoga pants snad jeste hezci zadek nez ja! (a ze ja si zakladam!!!). Nikdy jsem Madonnu nejak nezrala, ale tenhle dokument me hodne bavil, songy neurazely, dokonce jsem si je pak jeste nejakou chvili pobrukovala a ta uvodni je stalice me mp3 sbirky zvane "na behani". No, v te slozce "na behani" mam i Skrillex. Jo jo, ja jsem hrozny zvrhlik, tot vec je jista... ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi show jakou jsem videl za poslednich par let... Madonna je nejen kralovna popu ale taky uzasny bavic a vizionar. Vi presne co mne u jeji hudby a klipu udrzi. At je to DVD 93:99 nebo tento uzasny mix koncertu a 90timinutoveho videoklipu, tak vzdy dostanu kvalitu kterou jinde nenajdu. Madonna je nejlepsi zpevacka a jeji songy jsou automaticky hity a hodne hitu naleznete i zde. Ovsem v naprosto uzasne remixovanem podani a doprovazene takovou show jakou jsem necekal a to vim ze Madonna je provokaterka a skvela tanecnice ktere se v oboru blizil snad jen Michael Jackson za ery sve nejvetsi slavy. Madonna je na obrazovce ke spatreni vetsinu casu a zaber na jeji rozkrok je cca kazdych 30 sekund takze opravdu prestoze neni nejkrasnejsi zenou sveta tak ten respekt a obdiv a zabery na jeji tesne obleceni vas jednoduse dostanou a ona se stane vasi bohyni minimalne na 90 minut. Musim pochvalit rezisera protoze tolik vizualnich vychytavek a nadhernych zpomalovacek se pohromade jen tak nevidi, podtrzeni nekterych Madonninych gest, nebo tanecniku leticich vzuchem je skutecne nadhera. Opravdu obcas si clovek pripada jak na tom nejlepsim od Davida Finchera, nebo mozna spise bratru Wachovskych. Neni to jen hudba, tato show je cista energie kterou bych doporucil jen a pouze na predpis, protoze lidem s vysokym tlakem by hrozil infarkt. Je to neskutecna pecka a Madonnu zeru zase o neco vice. Jen tak da lady Madonno, neni kdo by te nahradil a energie mas vic nez dost!. ()

Reklama

mira.l 

všechny recenze uživatele

Původně jsem dal 4 hvězdičky, poté jednu ubral na tři, ale po druhém shlédnutí (napoprvé jsem viděl nějakou TV verzi asi 1,5 h dlouhou a musím říct, že celá verze koncertu je o něčem kapku jiném) přidávám zpátky na 4. I když jsou koncerty, které se mi líbí víc, tak musím říct, že na druhý pokus jsem tomu přišel víc na chuť. Ať je Madonna jakákoliv, efektní, do posledního detailu propracovanou show, udělat umí, sice by to mohlo být o něco míň umělý, elektronický,ale budiž. Jo a jak už tady taky zaznělo, Madonna s kytarou mi připadá jako naprostá parodie, i když je fakt, že na některém z jiných koncertů mi přišla ještě víc komická:). Po Let It Will Be je vidět, že si na chvíli ráda lehla a odpočinula, přece je.nom to v jejím věku musí být docela záhul... Závěrečná část koncertu mi přišla hodně vydařená, naprostý gejzír energie. EDIT 31.8.2017 Dorovnávám na plný počet. Tečka:). ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Nejde o záznam koncertu, ale o hudební koncertní film koncipovaný jako sled jednotlivých písní, přičemž režie rezignuje na potlesk ad. reakce obecenstva a přechod mezi skladbami řeší rychlou zatmívačkou a roztmívačkou. Je to sice na úkor atmosféry, ale postprodukční vycizelování obrazové i zvukové složky stojí za to. -------- V titulcích filmu uvedeno: český i originální název Madonna: The Confessions Tour Live From London; režie Jonas Åkerlund; pódiová režie Jamie King. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Madonna ve svém modrofialovém období a s jedním se svých nejlepších alb živě v Londýně. To asi samo o sobě stačí na pětku :) ale kdyby to náhodou ještě pořád někdo nepobral tak tomu může stačit hned rozjezd videoprojekcí a světel na začátku jejího vystoupení, protože už při Get together se rozjedou taková světla a barvy, že ve spojení s odrazem na ploše pódia je moc krásný obraz :). Tomu pochopitelně pomáhá i perfektní nasnímání celého vystoupení, ale i bez něj by to prostě byla Madonna se svou show a v téhle navíc přichází s velmi pěknou vizuální stylizací, perfektní choreografií a slušným i když trochu jednoduchým konceptem. Dál samozřejmě tanečníci a jejich kreace na kolečkových bruslích, průlezkách nebo sólovky v "confessions" části, těm se nedá vytknout vůbec nic. Symbolika, kterou Madonna na téhle show využila, je hodně taková přímočará jako tanečnice zahalená v arabských šatech a zavřená v kleci, známý kříž a trnová koruna nebo "přetahovací" choreografie tanečníků se symboly judaismu a islámu. Tyhlety věci se daly využít i trochu víc sofistikovaně, ale naštěstí jsou použité alespoň vizuálně pěkně a do celé show zapadají. Co ale vystoupení tak trochu škodilo bylo zaprvé to příliš okaté antibushovství, které působilo spíš jen vulgárně, než aby to měl být nějaký opravdový postoj a pak taky Madonna s kytarou :), tu by radši měla mít jen jako jevištní rekvizitu než aby na ni opravdu hrála :). Vynahrazuje se to naštěstí ale novým modernějším zpracováním klasik jako Like a virgin a Erotica. Ale prostě celá barevná, světelná a hudební show je to super a při kouknutí na dokument o přípravách každého vystoupení z Confessions tour i člověk co nemá rád Madonnu musí ocenit její perfekcionistický přístup k jakékoli činnosti, kterou zrovna dělá, protože výsledek prostě stojí za to. A úplně nejhlavnější chyba byla, že jsme ji tehdy nestihly a viděly jsme ji až na růžové Sticky & sweet tour :). ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Madonna v číslech - čtyři jeviště s plochou dohromady 5 000 čtverečních stop, 27 vystupujících hudebníků a 22 tanečníků, 106 zaměstnanců v týmu, bylo potřeba 253 masáží pro tanečníky, točna uprostřed jeviště byla široká 40 stop, jeden disko krucifix, čtyři stopy byla nejkratší vzdálenost Madonny od diváků, 70 tun zařízení na hlavním pódiu, 24 kamionů cestujících s vybavením od města k městu, 18 dodávek a dalších aut, dvě soukromá letadla, 280 yardů obvazů, osm zlomených kostí Madonny pod rentgenem při „Like A Virgin“, sedm výměn kostýmů, 30 modelů od Gaultiera, osm párů Madonniných bot, jeden šperk - diamantový a ametystový náhrdelník značky Chopard, jedna trnová koruna s 50 trny od Cotters Church Supply, 24 palců v pase Madonny, 10 liber vážící opasek, 4 000 krystalů značky Swarovski v něm zasazených, 34 sponek do Madonniných vlasů, tři účesy, dvě výměny řas. Celkově 60 koncertů v turné navštívilo neuvěřitelných 1 208 957 diváků, celkový zisk tohoto turné činil 94 754 447 amerických dolarů, tj. přibližně 4,3 miliardy českých korun. Pro každý koncert bylo zapotřebí 400 000 wattů výkonu. Madonna pro toto turné strávila déle než 12 týdnů nacvičováním, celkově 1 000 hodin. (Dlee)
  • Před koncertem v Moskvě probleskly spekulace o možném teroristickém útoku, pakliže Maddona opravdu vystoupí. Madonna i přes tyto zprávy v Rusku zazpívala a během koncertu se nic nestalo. (Dlee)

Reklama

Reklama