Reklama

Reklama

The Gravedancers

  • Slovensko Tanec s mŕtvymi
Trailer

Obsahy(1)

Po prepitej noci na počesť náhle zosnulého priateľa sú Ellison, Harris, a Kira prenasledovaní duchmi detského pyromana, vraha, ktorý zabíjal sekerou a násilníka. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Nebolo to tak zlé. Už ten absurdný nápad natočiť film o tom, ako banda opitých priateľov začne tancovať na hrobe kvôli čomu aj vyvolajú duchov ľudí - zločincov, nám nahovorí, že pôjde určite o zaujímavú a zábavnú záležitosť. A malo to aj slušný rozjazd, začalo sa to veľmi dobre a vyzeralo to, že to takto skončí (do posledných cca 15 min. som už bol odhodlaný dať tomu 3*). Bohužiaľ, ku koncu sa ukáže, aký primitívni môžu scenáristi byť - prepletené a úplne absurdné až smiešne zvraty, a tiež zmizli všetky sympatie k postavám, ktoré si divák za tých 90 minút vytvoril - všetko scenáristi zahodili do koša a divákovi neostáva nič iné, než sa uspokojiť aspoň s tými pár dobrými scénami. A Dominica Purcella naozaj nemám rád. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, že nejspíš půjde jen o další tuctovou nudnou duchařinu, kde největším ternem bude blikání světel, vrzání dveří, hraní na klavír a šepot – což je k vidění v každém tuctovém filmu. Tady se však tvůrci rozhodli hlavně ve druhé polovině zajít o něco dál a přestože nejde o nic světoborného, docela jsem se u tohoto filmu i bavil. Teror totiž začne nabírat na obrátkách, duchové jsou pěkně démonické bestie (dozvíme se i něco z jejich krvavé minulosti) a hlavně nejednají se svými obětmi v rukavičkách. Což taky příjemně ovlivnilo samotnou atmosféru, která ve druhé polovině skutečně začala nabírat na síle. Je však nutno podotknout, že ne všechny digitální efekty byli povedené, stejně jako rádoby „lekací scény“ a samotný závěr byl rovněž poněkud úsměvný. Co se hereckých výkonů týče, tak tady měli všichni značné reservy k tomu, aby se dali označit za velmi povedené. Dominic Purcell těžil hlavně ze své tehdejší popularity, přesto si nemyslím, že by byl nějak úchvatný herec a tak se svezl na vlně průměrnosti spolu s ostatními. 50% ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak neviem. 3 je málo 4 je veľa. Problém = malý rozpočet. Celé 2/3 filmu kedy sa v "detektívnom" duchu motáme po tmavých chodbách a bubák je schovaný tam za dverami je to OK. So záverom, akonáhle sú bábiky na scéne v plnej paráde, tak človek potrebuje veľa nadhľadu, aby mu netrhalo kútiky. Dobrý zámer tým pádom dostáv zbytočne cez držku, čo je vzhľadom na kvalitne rozdané karty veľká škoda. A pritom naozaj stačilo málo. 65% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film disponujúci strohým, kostrbatým scenárom a presne takými istými hereckými výkonmi. Nepodarilo sa mu ma nejak výraznejšie zaujať, ba ani len prekvapiť nejakou ľakačkou. Je plný, nie práve najlepšie natočeného, horrorového klišé a nepríťažlivých digitálnych efektov. Jedno poučenie som si však z neho zobral: Ani keď budem spitý ako Dán, a bude hrať ten najchytľavejší rock´n´roll, tak ma ani len nenapadne tancovať na hrobe, hoc i toho najväčšieho dobráka. Nieto ešte na hroboch mladého pyromana, žiarlivej vražedkyne alebo sadistického sexuálneho devianta, ako sa to podarilo hrdinom tohto horroru. ** ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Cítil jsem z toho Evil Dead, ale necítil jsem z toho onu nadsázku. I tak jsou Gravedancers slušnou duchařinou, kde se na nic nečeká a probuzení duchové se začnou vztekat poměrně brzy. Což je samozřejmě dobře. Už méně dobře vypadají digitální triky a taky masky oněch duchů, o šíleném závěru, kdy se už režisér totálně utrhl ze řetězu, ani nemluvě. Přesto jej jako celek hodnotím kladně, už jen za fajn herce a taky výraznou hudbu. Jen kdyby namísto té zběsilosti raději přibylo budování stísněné atmosféry... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Spln Mesiaca bol do filmu dodatočne digitálne pridaný. (beso74)
  • Po prvej nie príliš vydarenej scéne s mačkou - poškriabala Clare Kramer (Allison Mitchell) - boli zvyšné scény s ňou vyškrtnuté. (beso74)
  • Lokácia stvárňujúca Parapsychologický inštitút bola pred natáčaním dlhé roky opustená, bez vody a elektriny. Aby sa tu dalo natáčať, štáb tu použil niekoľko veľkých generátorov. (beso74)

Reklama

Reklama