Reklama

Reklama

Carlton, Pensylvánie 1903 – děti pracující v hlubinném dole jsou při závalu zaživa pohřbeny. Ovdovělá Karen spolu se svými dcerami se přestěhují do téhož města a brzy se dozvídají jeho tragickou historii. Ale zločiny minulosti se znovu vracejí v podobě dětí (zombies) a jejich ďábelsky krvavé pomsty – pronásledují, zabíjí a požírají své oběti. Karen a její dcery musí s pomocí souseda přežít, aby byl utišen hlad zombies po vlastní spáse. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

Nutrička 

všechny recenze uživatele

Už když jsem viděla tři pěkné hlavní hrdinky ve věku od desíti do pětatřiceti let a byla mi naservírovaná základní zápletka, která mi přijde sešitá horkou nití, aby to nějak pasovalo a film se dal jakžtakž chápat, bylo mi jasné, že tohle žádné terno nebude. Po dokoukání scény v autě by se ve mě krve nedořezal. Nebyla jsem vystrašená, byla jsem znechucená. A přestala jsem se dívat. Do té doby jsem pořád čekala, že ve filmu bude alespoň děsivá atmosféra, když už chybí logický děj, ale byla jsem silně zklamaná. Dvanáctileté masožravé emo děti s lopatami ve mě skutečně nevyvolaly ani špetku napětí. A jedna hvězda je za... hm... no třeba za toho celkem pěkného kluka. Mimochodem, můžete mi někdo vysvětlit ten stupidní český překlad? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrné dílo, které absolutně nesplnilo mé očekávání. Přitom začátek vypadal docela solidně, jenže tvůrci nedokázali udržet větší dobu atmosféru na uzdě a ta se jim dost často totálně ztrácela. Místo ní se dostavila nuda, která s námi zůstane až dokonce. Samozřejmě se tu najde několik zajímavých pasáží, ale nevyužitý potenciál a hlavně velké nedostatky nedovolí divákům si film pořádně užít. 5/10 ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Špatný film, v němž hororová metodika nefunguje ani za mák. Dítě, které se skamarádí s duchem je už silně ohrané téma. Když se podá dobře (Sirotčinec), dá se přežít. Ale v tomhle filmu hapruje vše. Scénář, žánrové postupy, herci, atmosféra. Vše je podáno tak triviálně, neohrabaně, režisér se nepiplal s detaily, okamžitě začne obkreslovat tu nejklasičtějčí z nejklasičtějších šablon amerických hororů. Nebál jsem se ani chvíli. Vraždící děti mi nepřijdou strašidelné. Bylo mi líto jen toho prasátka, které bylo tak neštastně zmasakrováno - to byla asi nejstrašidelnější scéna z filmu. Konec filmu byl vůbec ukázkově dementní, to se skoro nedá ani popsat. K tomu nehorázně špatné herečky, které jsou absolutně mimo, neschopná režie, pitomej scénář a k tomu všemu navrch ještě imbecilní dabing, který jsem měl k dispozici. Dívat se na film a přát si, aby byly hlavní postavy sežraný v třetím záběru je prachsprostá mizérie a totální výsměch hororovému žánru, který dnes mohou točit i absolutní neumětelové, jako je např. Cardone. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na to, aké prostredie a exteriéry filmu ponúkali možnosti, tak veľmi slabá atmosféra. A to nehovorím o podpriemerných maskách, nude na každom kroku a takmer žiadnom gore, jednoducho snímok zapadol do typického podpriemerného žánrového klišé a letargie, len to bolo ešte horšie natočené ako zvyčajne. Premárnený atmosferický potenciál výborného prostredia lesov a samoty. 35/100 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Největším a nejzávažnějším problémem celého filmu je, že veškerou svou podstatu, to tajemství, které mohlo během jeho sledování alespoň trošku brnkat na nervy, to nejdůležitější, co mělo být po většinu filmu skryto a odhalováno jen pomaloučku, prozradí jak hned svým názvem (KDO!), tak úvodní titulkovou sekvencí (KDO, PROČ a JAK). Kdyby se film jmenoval jinak a titulková sekvence hned nevyzradila pointu, mohl být film alespoň trochu zajímavý a napínavý. Takhle není ani jedno. Nic překvapivého nenabídne, jen vrší jedno klišé za druhým. Ale přesto se to dá v klidu a v pohodě dokoukat. 1,5* ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Sofii v Bulharsku a tamních filmových studiích New Boyana Film Studios. (Cheeker)

Reklama

Reklama