Reklama

Reklama

Carlton, Pensylvánie 1903 – děti pracující v hlubinném dole jsou při závalu zaživa pohřbeny. Ovdovělá Karen spolu se svými dcerami se přestěhují do téhož města a brzy se dozvídají jeho tragickou historii. Ale zločiny minulosti se znovu vracejí v podobě dětí (zombies) a jejich ďábelsky krvavé pomsty – pronásledují, zabíjí a požírají své oběti. Karen a její dcery musí s pomocí souseda přežít, aby byl utišen hlad zombies po vlastní spáse. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

tron 

všechny recenze uživatele

Tento béčkarský horor mi nič nedal a jeho pozretie pokladám za stratu času. Navyše mi pripomínal Márnicu, čo nie je dobrá vizitka. Spracovanie v lepšom prípade priemerné, jedno hororové klišé strieda druhé, dialógy žiadne perly a na snímke sa príliš podpísal malý rozpočet. Úplne zlé to ale nebolo, režisér sa prekvapivo spolieha skôr na budovanie atmosféry, než gore. Pomáha mu v tom sympatické herecké obsadenie ústredného babského tria (mama a dve dcéry) a pôsobivá výprava pochmúrnych lesných dní. A ešte desivejších hlbokých hmlistých nocí. Scenár ma každopádne nebavil. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1913 došlo v Carltonovej bani neďaleko mesta Addytown v štáte Pennsylvania k závalu. Pri tomto banskom nešťastí prišlo o život i niekoľko malých detí, ktoré tam nelegálne pracovali. Zostali za živa pochované v útobách zeme. Takmer po sto rokoch nepokojné duše mŕtvych detí ožívajú a vracajú sa ako "Zombies", aby pomstili svoju predčasnú, ukrutnú smrť. Začnú terorizovať mladú vdovu Karen a jej dve dcéry, ktoré sa presťahovali do tohto kraja. ** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Wicked Little Things není až tak ubohoučký, jak ho mnozí vidí. Zchátralý dům, potemnělé lesy a mlžný opar napomáhají navodit tísnivý pocit a mrazivé tetelení, alespoň zpočátku. Postupem se tyto ingredience rozmělňují: příchodem nenasytných zombies ratolestí, které utnou slibně se rozvíjející záchvěvy téměř v zárodku. Přesto, holky Tunnyovic byly vcelku sympatické a podivínský Hanks bránil slečny s plným nasazením, tak proč jim hned nasolit neuvážený úder ponížení. ()

petero 

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST (Unrest, Reincarnation, The Gravedancers, The Hamiltons, Wicked Little Things, Dark Ride, Penny Dreadful, The Abandoned) Nudný horor s kopou klišé ktoré ku koncu výrazne štvú. Proste keď niekto uteká, môžete čakať že spadne a začne plakať že ďalej nemôže ísť, keď si niekto svieti baterkou tak mu začne dochádzať šťava a keď je treba zdrhnúť na aute buď je zapadnuté alebo nevie naskočiť motor. Navyše tentoraz má v rukách režisér (Forsaken, 8 MM 2) i príliš deravý scenár ktorému jeho sterilná réžia nijako nepomohla. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý zombie film, jestli vůbec má právo si říkat "Zombies" :D Jednoduchá zápletka, kde je jen jeden cíl a to pomsta, ve které hlavní postavy nehrají žádnou roli. Zpracování nočního lesa bylo zas na druhou stranu příjemné, stejně tak se dívat na hlavní aktérky, i když jejich myšlení bylo někdy směšné, krom Chloë, ale z dětí žádný strach nešel :-) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Moje telka sice není podle nejnovější módy, ale barvy ještě zvládá. Navíc na noční horory se rád koukám po tmě, abych toho víc viděl. Jenže, co je mi to všecko platné, tady jsem viděl akorát tak odlesk blonďatých vlasů Lory Heuring, když ji náhodou osvítila baterka. Pak ještě vím, že půlku filmu řvala "Emo, Emo!" a že ve filmu hrál dvojník House. Jednu hvězdu si dovoluji dát jen proto, že v té tmě jsem určitě spoustu dalších hovadin přehlédl. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Špatný film, v němž hororová metodika nefunguje ani za mák. Dítě, které se skamarádí s duchem je už silně ohrané téma. Když se podá dobře (Sirotčinec), dá se přežít. Ale v tomhle filmu hapruje vše. Scénář, žánrové postupy, herci, atmosféra. Vše je podáno tak triviálně, neohrabaně, režisér se nepiplal s detaily, okamžitě začne obkreslovat tu nejklasičtějčí z nejklasičtějších šablon amerických hororů. Nebál jsem se ani chvíli. Vraždící děti mi nepřijdou strašidelné. Bylo mi líto jen toho prasátka, které bylo tak neštastně zmasakrováno - to byla asi nejstrašidelnější scéna z filmu. Konec filmu byl vůbec ukázkově dementní, to se skoro nedá ani popsat. K tomu nehorázně špatné herečky, které jsou absolutně mimo, neschopná režie, pitomej scénář a k tomu všemu navrch ještě imbecilní dabing, který jsem měl k dispozici. Dívat se na film a přát si, aby byly hlavní postavy sežraný v třetím záběru je prachsprostá mizérie a totální výsměch hororovému žánru, který dnes mohou točit i absolutní neumětelové, jako je např. Cardone. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Atmosféra 5/10 Efekty 3/10/// PLUS: překvapivě fakt skvělé a uvěřitelné herecké výkony, jaké se u tohoto žánru téměř nikdy nevidí, ale co jiného očekávat od mladičké Scout Taylor-Compton, která si i později přošla nejedním hororem a malé Chloe Grace Moretz, která už od mala patřila mezi rodící se talenty, a taky na horor velice solidní chování postav MÍNUS: legenda (příběh) ale docela vycucaná z prstu, vraždící (mstící se) zombie děti, to jako fakt?, masky a makeup taky patří k levnějším/// Shrnutí: Tentokrát to není o efektech, ani o nepředstavitelném a silném zlu a dost dlouhou dobu se nic podstatného neděje. Nicméně postavy jsou dost přirozené, herecky je to nadstandard, takže se to na jedno shlédnutí dá./// Celkem 50%/// ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti béčkovým horrorům (ba právě naopak), ale někdy je moc vážně příliš a "Zombies" jsou typickým příkladem. Další průser bez nápadu, bez azmosféry, bez sympatických hrdinů a s nepřirozeně zabarvenou krví. Au... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na to, aké prostredie a exteriéry filmu ponúkali možnosti, tak veľmi slabá atmosféra. A to nehovorím o podpriemerných maskách, nude na každom kroku a takmer žiadnom gore, jednoducho snímok zapadol do typického podpriemerného žánrového klišé a letargie, len to bolo ešte horšie natočené ako zvyčajne. Premárnený atmosferický potenciál výborného prostredia lesov a samoty. 35/100 ()

swamp 

všechny recenze uživatele

After dark Horrorfest - 8 films to die for: Zpočátku to vypadalo na klasickou záležitost s poměrně dobře budovanou atmosférou. Autoři bohužel tuto atmosféru nedokázali udržet a ruku v ruce s mnoha nelogičnostmi se dopotáceli do konce. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Horor" s napudrovanými dětmi, které si hrají na zombie, dělají bububu, žerou prasata a sem tam zhltnou i nějakou tu člověčinu. Fádní a nudné dílko bez kouska napětí a se závěrem alá Rosamunde Pilcher. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Co bylo na tomto filmu opravdu úžasné, byl noční les zaplavený mlhou. To byly opravdu krásné záběry. Jinak nuda 35% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrné dílo, které absolutně nesplnilo mé očekávání. Přitom začátek vypadal docela solidně, jenže tvůrci nedokázali udržet větší dobu atmosféru na uzdě a ta se jim dost často totálně ztrácela. Místo ní se dostavila nuda, která s námi zůstane až dokonce. Samozřejmě se tu najde několik zajímavých pasáží, ale nevyužitý potenciál a hlavně velké nedostatky nedovolí divákům si film pořádně užít. 5/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Největším a nejzávažnějším problémem celého filmu je, že veškerou svou podstatu, to tajemství, které mohlo během jeho sledování alespoň trošku brnkat na nervy, to nejdůležitější, co mělo být po většinu filmu skryto a odhalováno jen pomaloučku, prozradí jak hned svým názvem (KDO!), tak úvodní titulkovou sekvencí (KDO, PROČ a JAK). Kdyby se film jmenoval jinak a titulková sekvence hned nevyzradila pointu, mohl být film alespoň trochu zajímavý a napínavý. Takhle není ani jedno. Nic překvapivého nenabídne, jen vrší jedno klišé za druhým. Ale přesto se to dá v klidu a v pohodě dokoukat. 1,5* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Děcka v téhle podobě zombie jdou super příběhem a má to celkem dobrou atmosféru a pěkně se kouká, je to super provedené a i když jsem tam viděl pár nedomyšlenosti a nejsem žádný odborník tak se film povedl hodně. ()

Genero odpad!

všechny recenze uživatele

Velice mě rozhněvalo, že jsou malé smutné děti nuceny vykonávat neúměrně těžkou a hanebně placenou práci v úzké štole hlubinného dolu. Ještě více mě rozhněvalo, že nějaký nešika způsobí zbrklou manipulací s výbušninou zával, ve kterém všechny malé smutné děti umřou. A úplně nejvíce mě rozhněvalo, že se takového tklivého a dojemného příběhu chopil pan režisér s kosočtvercem na čele, který měl v mlází místo těch lysohlávek najít raději plnou náruč muchomůrek zelených. Na smrtelném loži by pak v agónii musel místo posledního pomazání drobným písmem na celou roli hajzlpapíru opakovaně zapsat předsevzetí: Nenatočím píčovinu pro bližního svého. ()

Reklama

Reklama