Reklama

Reklama

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní a poněkud neobvyklá artová eurokrimoška, filmu se také někdy přezdívá psychedelický noir. To vše se odehrává v NYC, atmosféra je vesměs halucinogenní, obraz převážně modře zbarvený, vizuální a estetická stránka zajímavá, samotný 60's pomalu doznívající hippie hudební doprovod je patrně vůbec to nejlepší, co vás na filmu nejspíš osloví. Nechybí ani nějaká ta nahota, sex a násilí viz třeba nacistický sadistický gang a zúčtování s mileneckým párem. Film ale místy nedává smysl a je dost zmatený, ač spiklenecká linka je docela poutavá. Sledovat kvůli Barbaře Bouchet (Monica)? Tak jistě, ona předtím netočila moc významné filmy, giallo subžánr přišel až o něco později, navíc zde má slušivou černou paruku, která ji sekne. Dále se nám zde představí detektiv Frank (Michael Reardon), který mi trochu připomínal Tonyho Younga, Češka Zuzana Martínková, která se postará právě o ty hanbaté scény zde jako slepá oběť LSD experimentu, a v menších rolích pak známé herečky Margaret Lee a Helen Mirren..Doporučeno fanouškům eurocultu, škoda jen té špatné obrazové kvality.. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Je to skoro půl roku, co jsem naposledy viděl nějaké giallo a rozhodl jsem se, že Colpo rovente bude symbolizovat takový můj návrat k tomuto žánru po dlouhé době. A nelituju. Vynikající psychedelická atmosféra, děj je napínavej a nutí člověka přemýšlet, co bude dál a samozřejmě skvělá Barbara Bouchet (taky jsem se na ten film koukl jen kvůli ní), která hraje dceru zavražděného, ale škoda, že je to spíš vedlejší postava. Jasně, ten scénář má hodně chyb, je docela chaotickej, ale já dneska budu hodnej a udělim tomuto giallu pět hvězd, protože mě opravdu překvapilo. ()

maldoror16 

všechny recenze uživatele

Hm, tak tohle je dost úlet a mohu jen potvrdit, že film je chaotický a sem tam dost nesmyslně (ne)navazuje + hlavní hrdina-policajt je totálně nesympatický a s nulovým charisma a kromě něho tam toho moc k vidění není, pár ubohých pokusů o akci, pár náhodných dějových (rádoby efektních, ale spíše trapných) odboček a zatáček a divné a divnější postavy, které se objevují a mizí jen tak nazdařbůh... Narazil jsem na to náhodou a shlédl vlastně jen kvůli Barbaře Bouchet. Ztráta času - jinak asi jen pro zaryté fanoušky ... ehm, teda vlastně ani nevím čeho by to měli ti fanoušci být... ()

Reklama

Reklama