Reklama

Reklama

Nebezpečný cíl

  • USA Bangkok Dangerous (více)
Trailer 2

VOD (1)

Remake úspěšného akčního dramatu bratrů Pangových z roku 1999. Život nájemného /nelítostného/ zabijáka Joa (Nicolas Cage) se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy je vyslán na kšeftík do Thajska, kde má za úkol zlikvidovat nepřátele bosse místního podsvětí Surata. Jako pomocníka si najímá známou firmu, pouličního kapsáře a výtržníka Konga (Shahkrit Yamnarn), kterého se hodlá na závěr zbavit. Zpočátku jde všechno bez problémů. Ale jen do chvíle, kdy se Joe, do té doby zapřísáhlý vlk samotář, nečekaně sblíží s mladou dívkou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (332)

Cival 

všechny recenze uživatele

30% Nicu Cageovi v jeho současné herecké formě bych stěží věřil i obyčejného mlčenlivého zabijáka, natož snipera, který objevuje svoje city, jihne u večeře a tváří se ještě víc mentorsky než Yoda. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Po výborných filmech Lord of War a The Weather Man snad Cage upsal svou duši ďáblu a objevuje se v dalším filmu pochybných kvalit, ze kterého se nedostane ani skrze hlazení slona. Jestli to takhle bude pokračovat i nadále, svou celkem úspěšnou kariéru zakončil neoficiálně již v roce 2005. Na rozdíl od herců jako jsou Sean Connery nebo Christopher Lee, kteří zrají s věkem, s panem Cagem to jde od desíti k pěti. Tyler Bates se na tomto projektu sice podílel, ale hudební složka mi přišla celkem nevýrazná až průměrná. Bangkok Dangerous mi připomíná stejné fiasko jako v případě War, známá jména (Jet Li + Jason Statham), která mají přilákat diváky, ale film stojí za starou belu. Kdyby tyhle typy filmů byly alespoň označené jako video film, člověk by jim leccos odpustil, ale vydávat je za áčkové tituly, které míří do kin je troufalost. V dnešní době je špatným zvykem točit remaky naprosto všeho, ale jen málo z nich uspěje nebo dokonce překoná svého předchůdce. Toto rozhodně není jeden z těch zdárných případů a tak si můžeme jen povzdechnout nad dalším zbytečným snímkem, který spatřil světlo světla na poli filmového průmyslu. (4/10) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se až nečekaně dobře (a nejen proto, že v úvodu hraje roli moje milovaná Praha). S Nickem jsme si příliš nikdy nerozuměli, paradoxně jsme se ale v tomhle případě docela shodli. Ne že by byl Nebezpečný cíl kdovíjak originální, ale schéma „osamělý zabiják se nechtěně emocionálně zaplete“ funguje obstojně. Samozřejmě záleží na tom, zdali jdete na akční film, nebo na příběh o „slepém vrahovi, který prohlédne“. Nečekal jsem akční orgie a nebyl jsem tak zklamán pomalým tempem vyprávění, které sází čistě na hlavní postavu. Cageův jindy otravný minimalismus mi v roli vraha vyhovoval, „lékarnice“ byla patřičně roztomilá, nový parťák přijatelný. Scéna se slonem mimózní, stejně jako finální záběr. Ten zbytek se dá absolvovat bez újmy na zdraví (nicméně jsem neviděl originál, to bych pak nejspíš mluvil jinak)… ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zhruba polhodinu zaujímavé, s dobrou atmosférou a Cageom, ktorý je v rámci možností cool. Potom zrazu, bez zjavnejšieho dôvodu, hrdina začne porušovať svoje pravidlá a správať sa ako idiot. A z filmu sa stane turistický sprievodca s nudnou romantickou líniou a Cageom strúhajúcim trápne zamilované ksichty. A záverečná prestrelka, napriek slušnému bodycountu totálne nezáživná, už to veru nezachráni. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nedotčen originálem, zato s vědomím směru herecké kariéry Nicka Cage, jsem přistoupil k filmu s mírnými předsudky. Ale jak naznačilo pražské intro, Pangové to vzali za béčkový konec, který se sice posléze snažili oduševnit tesknou romancí, jenomže hrdinovi, kterému máte problém věřit nulové emoce, těžko sežerete citové vzplanutí k hluchoněmé dívce. Díky tomu zároveň filmu ubírá na osudovosti, kterou zvláště závěrečná schůzka ve skladišti notně potřebovala. Zůstává tak jenom několik působivých momentů (akce v bazéně, prostřílený člun, likvidace kapsářů), které z paměti nevytlučete. Škoda, že to samé se nedá říct o celém filmu. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nájemný zabiják vyráží do Thajska na poslední šichtu a zároveň objevuje svou lidskost. Nezajímavý scénář táhne Nebezpečný cíl hodně dolů a nevýrazný Nicolas Cage také výsledku příliš nepomáhá. Bratři Pangové ale naštěstí vědí, jak zacházet s kamerou a občas se jim podaří nějaká zajímavě vypadající scéna. Celkově je ale film poměrně nevýrazný průměr, který můžete s klidem v kinech minout. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $15,298,133Tržby Celosvetovo $46,598,133Tržby za predaj DVD v USA $15,323,912 //počet predaných kusov 775,669║ S tým účesom to už Nicolas Cage preháňa, vypadá ta ako keby sa chcel výzorom priblížiť k momentálne béčkovej otrasnej ozrute Stevenovi Seagalovi alebo ako blízky príbuzný "klon" Toma Hanksa z Da Vinciho Codu. Nuž čakal som väčšiu hrôzu od tohto tuctového akčnáku ale dalo sa, len škoda že to v tej jednoduchosti prevedenia má bližšie k novodobým akčným béčkam s bijcami ako Van Damme či ten nešťastný Seagal. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přestože někteří hází Nicolase Cage do stejného pytle jako Stevena Seagala nebo Dolpha Lungrena, tak já toho kluka mám furt moc rád. Možná už to není takový mladý sympatický vědec jako ve Skále, ale je to furt Cage, který prostě umí, ať má jakýkoliv účes nebo jakýkoliv film. Nebezpečný cíl je velmi jednoduchá a povrchní záležitost s primitivním příběhem. Vše je tak obyčejné a nenáročné, že divák nepotřebuje nejen myslet,a le chvílemi se ani dívat. Avšak jsou zde i scény, například závěr honičky v lodích mezi domky, které dokazují alespoň malou snahu zaujmout diváka (a také rozesmutní nevyužitým potenciálem...). Slabý film určitě, ale tragický? Nemyslím. Jednou a dost a přivřené oči, ale přesto 2* s úctou k mému oblíbenému herci. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nic Cage jako nájemný vrah, který se v Bangkoku zamiluje do hluchoněmé lékárnice, žere listí, hladí slony a jezdí na motorce, co po dvou zásazích do nádrže nevybouchne? A já myslel, že hloub už klesnou nemůže... Neznám tvorbu bratrů Pangových, ale Nebezpečný cíl má snad nejnudnější akční scény, co jsem letos viděl, naprosto debilní scénář a jak už bývá v poslední době zvykem, "neuvěřitelného" Cage, takže v mých očích jsou za lamy nejtěžšího kalibru. Asi si budu muset spravit chuť originálem... 3/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jmenuje se Joe a čeká ho poslední práce. V Bangkoku…. Cage s visáží asiata, pronášející 100x slyšená moudra ,,o řemesle“ nepůsobí vůbec důvěryhodně. A je to ještě horší, když v sobě začne probouzet city. A nejhorší to je, když přichází romantická chvilka u slona. U nikterak výjimečné akce (pár honiček, střílečka) stojí za povšimnutí snad jedině hudba. Možná by tenhle příběh mohl fungovat, kdyby tu nebyl Cage, vždyť originál (dle hodnocení) asi není úplná zrůdnost. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * Co uvidíme (možná) příště? Bratři Pangovci se budou více věnovat zabijáckému pravidlu č.4: VĚDĚT, KDY VYPADNOUT! V hlavní roli N.Cage! A pošlou jej do filmového důchodu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler: 1. Bangkok Dangerous ,2. Assassin ,3. Bangkok Dangerous Main Title ,4. Fon's Theme ,5. The Pupil ,6. Bangkok Reflections ,7. Runner ,8. Pursuit ,9. Underground Temple ,10. Prague ,11. Silent Retribution ,12. Explosive Device ,13. Gangland Grenade ,14. The Hitman ,15. Elephant ,16. Rain ,17. Scoping Out The Hit ,18. Second Thoughts ,19. Pool Assassination ,20. What I Do ,21. Hide And Seek ,22. Floating Market ,23. River Chase ,24. The Performance ,25. Bangkok Downtown ,26. Knife Test ,27. Fire ,28. The Meeting ,29. The Compound Shootout ,30. Yearning ,31. Fate , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo robíte?“ – „Bankára.“ Oproti predchádzajúcim Nicolasovým filmom vlastne - napriek štandardnému scenáru, ktorý sme už toľkokrát videli - celkom fajn. Dokonca som mal pocit, že pod režijnou taktovkou bratov Pangovcov (tento film je remakom ich vlastného, o 9 rokov staršieho SNIPERA Z BANGKOKU) podáva Cage niečo, čo sa podobá na aspoň náznak herectva. To je obrovský posun oproti jeho predchádzajúcim produkciám! Paradoxne ma viac, ako hŕstka priemerných akčných scén (sorry, ale nedostala ma ani amputovaná ruka), zaujala skôr poetická atmosféra nočného, hektického, dusného Bangkoku. A rodiaci sa vzťah medzi nájomným vrahom (nebojte sa, zabíja len tých zlých) a hluchonemou dievčinou. Takže síce podpriemerný milostný akčný buddy triler, ale na rozdiel od predchádzajúcich snímok, v ktorých Cage hral, sa mi z neho nechcela robiť sranda. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/akcny-film/120-nebezpecny-ciel-40- ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No pripravil jsem se na naprostou sracku a nic takovyho jsem nedostal, proste normalni beckovej akcnak s predvidatelnym, klisoidnim a misty trochu smesnym pribehem. Sice sem nevidel original, ale me to proste nijak nesralo, dej docela slusne odsejpa, akce by mohlo bejt vic, ale je natocena solidne, misty i lehce napinave, pribeh dostatecnej, i kdyz nektery smesny sceny si fakt tvurci mohli odpustit a v tom vsem se mota Cage, kterej prekvapive s dlouhym harem vypada docela cool, jenze se vetsinu casu tvari jak kdyz ho boli prdel, neustale nestastnej, utrapenej vyraz a hraje mizerne. Zaver pak docela divnej, jednani postav misty nelogicky. Ale co na tom zalezi, tohle je proste akcni becko, u kteryho clovek zadny velky umeni neceka a jako takovej funguje slusne. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nica Cage mám velmi rád a jeho filmy, i když se některé netěší velkému ohlasu, se mi líbí a jejich opětovnému zkouknutí se nebráním. Ovšem Bangkok Dangerous mi přišel jako snímek o ničem a celý příběh je dopředu nejen jasný, ale i nudný. A navíc na akční snímek té akce je opravdu nějak moc málo. Další co mi vadilo je příliš nelogičností (např. vždy samotářský zabiják se najednou rozhodne zaškolit svému řemeslu absolutně neznámého člověka). Možná by to byl slušný akční snímek, obsazení není špatné, kamera povedená, nápaditá režie, ale scénář vše poslal do horoucích pekel, bohužel. Absolutně zbytečný remak, který neměl vzniknout. Jeden a půl hvězdičky, za Cage se přikloním ke dvěma....... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak tady máme zase jednoho nájemného vraha, který pochopil, že vlastně má dobré srdce, takže by si zasloužil zlatého padáka a hluchoněmou asiatku k tomu. Já bych mu to snad i přál, kdyby mne to tedy bavilo, ale když za nejzábavnější scény filmu považuji ty s tančícími thajkami na pódiu, tak to pro akční snímek patrně není ta nejlepší vizitka. Taky toho moralizování bylo pro mé uši až dost, takže odjíždím do Bangkoku a pokusím se tam vystřílet něco zábavnějšího. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage Dangerous. Utahaný a hloupoučký film bez napětí, tuctová a nezajímavá akce a poslední dobou bohužel už tradičně směšný Mikuláš v hlavní roli. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Pro mě 7/10. Nebezpečný cíl se řadí vedle Hitmana (a určitě by se ještě něco našlo). Nabízí technicky výbornou podívanou, která je jen lehce pitomoučká po obsahové stránce. Tempo je skvělé, film se neustále žene dopředu, Pangovi se postarali o několik výborných momentů (přepadení v parku, scéna s klikováním a výcvik obecně , nebo pálení slona)... A Nicolas imho vůbec není tak špatný, jak mnozí tvrdí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Včera sem si pustil nejdřív originál, abych si nezkazil zajímavě vypadající příběh blbě hodnoceným remakem a udělal sem dobře, sice děj neni úplně věrná kopie toho původního, ale ty základní části v sobě rozhodně nese, i když trochu převráceně, přičemž jsou ale znatelně slabší a jejich vyznění je skoro na bodu mrazu, na čemž nese taky znatelnou stopu hodně stupidně čumící a na hlavní postavu se neskutečně nehodící Nicolas Cage, což je pro mě celkem nepříjemný zjištění, jelikož Nicolas je po Skále, Conair a 8mm pro mě takřka nedotknutelná akční ikona, jenže tady je prostě už nehorázně jetej, neustále shrbenej a akce s nim je občas dokonce směšná, obzvlášť když se snaží běhat, ale zabiják je to jinak slušněj. Nicméně konec, kterej byl v tom původním filmu takřka perfektní, je tady, když budu porovnávat, kurevsky slabej, ostatně jako celej příběh. Myslim, že jedno zkouknutí bohatě postačí ()

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama