John EyresScénář:
John EyresKamera:
Nimi GetterHudba:
Guy FarleyHrají:
Eddie Griffin, Christopher Dunne, Anna Friel, Dudley Sutton, Tom Georgeson, Kevin McNally, Roger Ashton-Griffiths, Togo Igawa, James Bradshaw, Vass Anderson (více)VOD (2)
Jimmi (Eddie Griffin) je mladý, tak trochu lehkomyslný Američan a pořádná práce mu moc nevoní. Takže když v novinách objeví soutěž, ve které může vyhrát hospodu a zjistí, že jediné, co musí udělat, je napsat báseň, neváhá ani vteřinu. A protože jeho znalosti zeměpisu nejsou nijak závratné, myslí si, že vyhrát hospodu v Irsku, je to největší terno. Irsko je přeci ostrov a to znamená, že je tam teplo a spousta krásek v bikinách. Je jasné, že Jimmiho čeká po příjezdu do Irska pořádný šok. Ale nejen jeho. Obyvatelé městečka rozhodně nečekali, že novým hostinským bude rapující černoch. (oficiální text distributora)
(více)Recenze (21)
A já furt přemýšlel, kde jsem tu holku pro čenýho viděl. No a ono Země ztracených :o)) No a koho napadlo černoch, Irsko, Anglickej všivák a jeden Emerickej podvod :o) Děj byl provařenej od počátku titulků, ale i tak to za srdce bere. No a závěr byť nejprovařenější, tak si vzal nejvíc. PS: Rap v Irsku, to tu ještě nebylo :o) ()
Strašně jednoduchá až stupidní zápletka, ale přece jenom s nádechem lidskosti a v některých chvílích i dramatu. A hlavně - točená v klasické irské vesnici. A to je prostředí, které ve filmu, dá se říct, miluji. Takže: jednoduchá zápletka s klasickým průběhem, ale v Irsku. A zjištění, že lidé nemusí mít nutně stejnou barvu kůže, aby si byli podobní. PS: Jo, a Eddie Griffin mi strašně připomínal Wesleyho Snipese. ()
Čekal jsem od toho všechno, ale tohle vážně ne! Griffina zrovna moc nemusím a ty "drsný" hoperský kecy s "hustým" slagem mi jsou fakt pro smích. Ale občasné nárazy americké a skotské angličtiny byly parádní. Stačilo nebrat to tak vážně a polykat přímo to, co zrovna na scému přichází, a najednou je z toho celkem příjemná komedie s krásnýma Irskýma písničkama a uslzeným koncem. ()
Celkový dojem filmu sa mi páčil. Dejovo možno predvidateľné až jednoduché ale v konečnom dôsledku milé. Účel nenásilnej rodinnej komédie to splnilo. Plus Krásna Anna Friel v tejto snímke pôsobí naozaj prirodzene. A samozrejme zábavný soundtrrack, ktorý dokáže vyčariť úsmev. U mňa je to film do pohody. ()
Kdybych vyhrál hospodu na ostrově, tak bych prosil asi tak o 36° jižněji a o 60° východněji než je Irsko. Nic proti Irsku. Zelenou mám rád, keltské rytmy mne baví, nepřítomnost hadů mne fascinuje a světové vítězství v indexu kvality života láká k žití. Jenže místní zatažené klima a svérázní obyvatelé mi příliš nesedí. Snad kdyby mezi nimi občas zatrdloval černošský rapper - to by mohla být zábava k popukání. Jenže nebyla a nebýt neuvěřitelně příjemného úsměvu Anny Friel, tak bych asi hodnotil ještě hůř. ()
Photo © Bauer Martinez Studios