Reklama

Reklama

Comeback

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Osudy rockového zpěváka, frontmana populární kapely, kterého mlýn popularity semlel a on se po určité odmlce, způsobené odvykací léčbou, snaží nejen najít sebe sama, ale i cestu zpátky na výsluní. Režii filmu měl v rukou Václav Křístek a hlavní roli ztvárnil Richard Krajčo. S Pavlem Medkem (Richard Krajčo) se seznámíme v okamžiku, kdy opouští psychiatrickou léčebnu. Jeho svět, to jsou muzikanti z kapely, se kterou vystupoval, manažeři nahrávacích studií a koncertních agentur, atmosféra klubů a hospod. Hroutí se mu manželství, kolegové i kamarádi se vytrácejí. Rozhodne se odejít na venkov a začít znovu. Podaří se mu změnit styl života, najít nové inspirace, obnovit důvěru v sebe sama i vlastní rodiny a naskočit znovu do rozjeté mašiny pop kultury? Peripetie tohoto hudebníka sepsal do scénáře spisovatel Zdeněk Zapletal. Velmi uvěřitelný a dnešní realitu obzvláště reflektující příběh se opírá o slogan, který jej trefně charakterizuje: „Chceme-li se vrátit, musíme mít kam“. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (36)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tímhle filmem mně Richard Krajčo přesvědčil, že je to dobrý herec. Děj filmu je takový oddychoví, ale přitom má film i dobrou atmosféru. Ostatní herci hrají taky dobře, takže mezi novějšími českými filmy patří tento k dobrým vyjímkám. Možná není divu, není to žádná komedie. Občas jsem se ale taky zasmál. Nakonec dávám čtyři hvězdičky. ()

venina 

všechny recenze uživatele

Ano, obsahově jednoduchý a otřepaný příběh. K osobě Richarda Krajča jsou často různé výhrady, ale já ho jako herce i hudebníka beru, obojí umí dobře. A když k tomu přidám Ostravu, Beskydy, nostalgii nad strými písničkami Vlasty Redla a Pastrňáka k tomu, tak to je přesně kombinace, které nemůžu odolat - "bo su ostravsky patriot" ()

Reklama

Nuala 

všechny recenze uživatele

Film, který mě hodně mile překvapil. Richard Krajčo je pro tuto roli nejspíše stvořený, protože v jeho podání působí postava dokonale realisticky, nic není přehrávané. Nejedná se o nic vykonstruovaného, ale o příběh muzikanta, který se klidně může stát. Největší přínos má film právě ve schopnosti ukazovat realitu bez zbytečně zveličených situací. Navíc písničky použité v tomto filmu mají nádherné texty a i když Krajčo nepatří mezi ty nejlépe a nejčistěji zpívající interprety, má to něco do sebe. Tenhle film prostě funguje přesně tak, jak má. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Obraz první: Richard Krajčo opouští protialkoholní léčebnu a čeká na něj natěšená manželka, jenže on se ještě ten večer ožere. Obraz druhý: Richard Krajčo opět opouští léčebnu, tentokrát na něj nikdo nečeká, a tak odjíždí někam do horské vesnice zapracovat na scém comebacku. Tento televizní film je o cestě jednoho zpěváka, kterého semlel alkohol tak, až přišel sokoro o všechno. Richard Krajčo svou roli zvládnul se ctí a bravurou, jako herec určitě své kvality má a byl na tuto roli asi nejlepší volbou. Jenže to je bohužel zřejmě jediný klad tohoto filmu. Dějově se jedná o hodně předvídatelný a klišovitý film, který diváka v podstatě v ničem nepřekvapí a jede po zajetých kolejích žánru. Ale na to, že je to jen televizní film, zcela nepochybně určité kvality a určitou výpovědní hodnotu má. Z mého pohledu se jedná o film, který je ideální na jedno zhlédnutí, ale jestli někoho dokáže odradit od alkoholu, to si nejsem jistý. Abstitenty zřejmě utvrdí v tom, že si vybrali správný životní styl, alkoholiky asi s pitím seknout nedonutí. Ale za pokus to určitě stálo. Ve výsledku film hodnotím dvěma hvězdama. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To jsem si zase po dlouhé době střihnul jeden televizní film v režii České televize. Tady jsem byl nalákán hlavně Richardem Krajčem. Výsledek je ale dost nemastnej, neslanej. Je vidět, že tam má plno nacpaných kamarádů a parťáků z Ostravy. Já jsem ale s tímhle muzikantem alkoholikem prostě vůbec nesoucítil. Nebavilo mě zpracování, místy mě štvaly i samotné postavy. Prostě to vůbec nesedlo. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • To, že příběh alkoholika a muzikanta Pavla Medka (Richard Krajčo) podkreslují písně Vlasty Redla, není náhoda, protože i on v jisté části svého života musel podstoupit boj s démonem závislosti. (sator)
  • Comeback se natáčel převážně v Ostravě a jejím okolí od 2. do 29. listopadu 2005. Některé scény byly realizovány v Beskydech, např. v obci Trojanovice či Pržno. (Zdroj: Česká televize)

Reklama

Reklama