Reklama

Reklama

Comeback

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Osudy rockového zpěváka, frontmana populární kapely, kterého mlýn popularity semlel a on se po určité odmlce, způsobené odvykací léčbou, snaží nejen najít sebe sama, ale i cestu zpátky na výsluní. Režii filmu měl v rukou Václav Křístek a hlavní roli ztvárnil Richard Krajčo. S Pavlem Medkem (Richard Krajčo) se seznámíme v okamžiku, kdy opouští psychiatrickou léčebnu. Jeho svět, to jsou muzikanti z kapely, se kterou vystupoval, manažeři nahrávacích studií a koncertních agentur, atmosféra klubů a hospod. Hroutí se mu manželství, kolegové i kamarádi se vytrácejí. Rozhodne se odejít na venkov a začít znovu. Podaří se mu změnit styl života, najít nové inspirace, obnovit důvěru v sebe sama i vlastní rodiny a naskočit znovu do rozjeté mašiny pop kultury? Peripetie tohoto hudebníka sepsal do scénáře spisovatel Zdeněk Zapletal. Velmi uvěřitelný a dnešní realitu obzvláště reflektující příběh se opírá o slogan, který jej trefně charakterizuje: „Chceme-li se vrátit, musíme mít kam“. (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To jsem si zase po dlouhé době střihnul jeden televizní film v režii České televize. Tady jsem byl nalákán hlavně Richardem Krajčem. Výsledek je ale dost nemastnej, neslanej. Je vidět, že tam má plno nacpaných kamarádů a parťáků z Ostravy. Já jsem ale s tímhle muzikantem alkoholikem prostě vůbec nesoucítil. Nebavilo mě zpracování, místy mě štvaly i samotné postavy. Prostě to vůbec nesedlo. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Někomu se to možná líbilo, pro někoho je možná Richard Krajčo idol dnešní generace? Ale pro mě bohužel ne. Já měl jiné idoly, i když jeho hudbu v jeho podání a s jeho skupinou až zas tak neodsuzuji,a dokonce se mi i líbí. Jinak ale 85. minut, zatracené nudy, všude plno chlastu, zbytečně sprostých výrazů atd. Nebýt ale Krajča nebylo by to takřka o ničem, docela jako slušný herec se mi jevil. Film určitě ocení jak zarytí tak skalní fanoušci. Ale jinak si Richarda Krajča docela za jeho životní názory (nejen na hudbu) a postoje vážím. Něco podobného Krajčo zažil i na vlastní kůži ne? Nebyla to tedy jen jeho zfilmovaná autobiografie? Za 2,5/5*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě otřepaný příběh ve známém podání, ale mírné nedostatky přebíjí Richard Krajčo, člověk, kterého uznávám na všech frontách, do kterých se pustí!! Slušné tři* by zasloužila už jenom jeho ve filmu několikrát slyšená skladba Lampion.. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Obraz první: Richard Krajčo opouští protialkoholní léčebnu a čeká na něj natěšená manželka, jenže on se ještě ten večer ožere. Obraz druhý: Richard Krajčo opět opouští léčebnu, tentokrát na něj nikdo nečeká, a tak odjíždí někam do horské vesnice zapracovat na scém comebacku. Tento televizní film je o cestě jednoho zpěváka, kterého semlel alkohol tak, až přišel sokoro o všechno. Richard Krajčo svou roli zvládnul se ctí a bravurou, jako herec určitě své kvality má a byl na tuto roli asi nejlepší volbou. Jenže to je bohužel zřejmě jediný klad tohoto filmu. Dějově se jedná o hodně předvídatelný a klišovitý film, který diváka v podstatě v ničem nepřekvapí a jede po zajetých kolejích žánru. Ale na to, že je to jen televizní film, zcela nepochybně určité kvality a určitou výpovědní hodnotu má. Z mého pohledu se jedná o film, který je ideální na jedno zhlédnutí, ale jestli někoho dokáže odradit od alkoholu, to si nejsem jistý. Abstitenty zřejmě utvrdí v tom, že si vybrali správný životní styl, alkoholiky asi s pitím seknout nedonutí. Ale za pokus to určitě stálo. Ve výsledku film hodnotím dvěma hvězdama. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Další z řady velice dobrých televizních filmů Václava Křístka stojí na hereckém výkonu Richarda Krajča a skvělých písničkách (převážně Vlasty Redla). Krajčo byl zřejmě pro tuhle roli nejlepší možnou volbou a Redlovy písničky znějí stejně dobře, ať je zpívá autor či Krajčo. Ten přidal i pár vlastních a korunovali to Tramtárií i vtípkem s Pastrňákem pro zasvěcené. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, jakmile vidím v českém filmu anglický název, okamžitě v mých očích film ztrácí hodně bodů. Jediným světlým místem tohoto filmu byly krásné písničky Vlasty Redla a celkem slušný pokus Richarda Krajča zahrát zkrachovalého muzikanta, který se zase pomalu škrábe na výslunní. ()

J3dla 

všechny recenze uživatele

Televizní produkci české televize mám rád, nemají přemštěné ambice, z každého záběru se na mě nešklebí okoukané tváře a většinou se jedná a zajímavé příběhy. Ani comeback nebyl výjimkou. Krajčo se do role padlé hvězdy výtečně hodil, třëba skutečně čerpá inspěrace ze svého života. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Nic originálního co se námětu týče, líbila se mi režie a kamera, zaujali i herecké výkony, některé, jak kladně tak záporně, ale hudba nadchla, takže lepší tři, škoda, že mi nesedl ten konec, možná bych šel i výš. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Film, který mě hodně mile překvapil. Richard Krajčo je pro tuto roli nejspíše stvořený, protože v jeho podání působí postava dokonale realisticky, nic není přehrávané. Nejedná se o nic vykonstruovaného, ale o příběh muzikanta, který se klidně může stát. Největší přínos má film právě ve schopnosti ukazovat realitu bez zbytečně zveličených situací. Navíc písničky použité v tomto filmu mají nádherné texty a i když Krajčo nepatří mezi ty nejlépe a nejčistěji zpívající interprety, má to něco do sebe. Tenhle film prostě funguje přesně tak, jak má. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Mno, dost otřepanej příběh o návratu ztraceného syna do života, ale páč mám rád Beskydy, Krajčo neni tak špatej herec a Vlasta je největší pán světa, tak za 3 ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tímhle filmem mně Richard Krajčo přesvědčil, že je to dobrý herec. Děj filmu je takový oddychoví, ale přitom má film i dobrou atmosféru. Ostatní herci hrají taky dobře, takže mezi novějšími českými filmy patří tento k dobrým vyjímkám. Možná není divu, není to žádná komedie. Občas jsem se ale taky zasmál. Nakonec dávám čtyři hvězdičky. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Návrat k hudbě, úspěchu a přátelům, nebo k rozdrásané duši zalité mořem alkoholu?  Redlovy perly ani Krajčo nenazpívá... ()

Wallas 

všechny recenze uživatele

Typický televizní film. Nic vás tu nepřekvapí, scénář i postavy jsou více méně průhledné a předvídatelné. Chtěl jsem dát jenom dvě, ale za Redla 3. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Byl by to zcela uplně obyčejný film, kdyby v něm nehrál miláček publika Rýša :o). Kdo má rád Krajča, tak rozhodně stojí za skouknutí, páč ten se z plátna nevytratí snad ani v jednom záběru. Kdo má rád Vlastu Rédla, tak si též přijde na svý. Mně osobně teda jeho songy po cca 10 minutách začly líst na nervy, ale to už je holt můj problém s Vlastíkem :o). Lehoučký pohled na skladatelskou tvorbu jednoho kapelníka, kterej se musel vydat na samotu, aby naše "sám sebe" a taky složil nový HITy. Škoda, že největší HIT nebylo něco lepšího než od BUTY - Tramtárie. Co mě potěšilo, tak vidět na plátně bubeníka Krucipusku a jejich bejvalýho basáka, kterej s nima natočil best CD Druide! Jinak tenhle kousek už vidět nepotřebuju, ale sem rád, že sem byl u toho. Krajčovi fandím, páč to co dělá, tak dělá precizně a srdcově! Což je to nejdůležitější... ()

dris 

všechny recenze uživatele

Mám rád Krajča jeho hudbu jeho text, miluju Beskydy jejich krajinu, mám blízko k Ostravsku, příběh mě taky zaujal, tohle vše udělalo pro mě z Comebacku nejlepší TV film který “ Čétečko“ udělalo. Závěr: Poprvé nelituju poplatku ČT. ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný příběh s Richardem Krajčem v hlavní roli. A že se jednalo o značně otřepaný a klišovitý příběh? Myslím, že film hodnotit z tohoto pohledu je docela hloupé. Zkuste dát jedné nejmenované televizi stejný rozpočet a natočí vám tak maximálně jednu z "úžasných" televizních epizod růžové zahrady. Film Comeback je plný příjemných písní od Vlasty Redla a Richarda Krajča a je tím pravým pro klidný oddychový večer. S hodnocením si troufám jít až na 4* - 80%. ()

Reklama

Reklama