Reklama

Reklama

Comeback

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Osudy rockového zpěváka, frontmana populární kapely, kterého mlýn popularity semlel a on se po určité odmlce, způsobené odvykací léčbou, snaží nejen najít sebe sama, ale i cestu zpátky na výsluní. Režii filmu měl v rukou Václav Křístek a hlavní roli ztvárnil Richard Krajčo. S Pavlem Medkem (Richard Krajčo) se seznámíme v okamžiku, kdy opouští psychiatrickou léčebnu. Jeho svět, to jsou muzikanti z kapely, se kterou vystupoval, manažeři nahrávacích studií a koncertních agentur, atmosféra klubů a hospod. Hroutí se mu manželství, kolegové i kamarádi se vytrácejí. Rozhodne se odejít na venkov a začít znovu. Podaří se mu změnit styl života, najít nové inspirace, obnovit důvěru v sebe sama i vlastní rodiny a naskočit znovu do rozjeté mašiny pop kultury? Peripetie tohoto hudebníka sepsal do scénáře spisovatel Zdeněk Zapletal. Velmi uvěřitelný a dnešní realitu obzvláště reflektující příběh se opírá o slogan, který jej trefně charakterizuje: „Chceme-li se vrátit, musíme mít kam“. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (36)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Comeback je velmi nenáročný film. První půlku Richard Krajčo po návratu z léčebny prochlastá a pak konečně nastává ten jmenovec slavného seriálu. Že je dílo nadprůměrné především hudebně je nasnadě, když se na něm podílel Vlasta Redl a hudebník Richard Krajčo. Jenže to je asi tak všechno. Scénář je příšerný a některé dialogy pak působí doslova amatérsky. Těžko říct o čem film vlastně je. Název by sice mohl mnohé napovědět, ale nejprve se zpěvák nesnaží vrátit skoro vůbec a pak se mu to zase podaří až příliš snadno. Stejně snadno pak uniká podvůdku od Zuzany Kajnarové a slibovaného rozhovoru, ale do rádia a rozpadu rodiny. Dramaturgicky taktéž velmi slabé. A tak to nejlepší byla opravdu hudba. Milovnicí V. Redla - jako třeba já, si přijdou na své. Jinak ale herci neměli moc co hrát. ()

Lichty 

všechny recenze uživatele

Zajímavý unikát mezi českými televizními filmy. Richard Krajčo si roli zhrzelého muzikanta skvěle užíval a jeho pasáže, kdy zpívá jak písně Vlasty Redla (hlavně Zpívej) či klasiku od Buty (Tramtárie) jsou dojemné stejně jako ústřední Lampion. Stopáž tak akorát, vedlejší výkony slušné a konec decentní, nikoliv přeplácaný. ()

Reklama

venina 

všechny recenze uživatele

Ano, obsahově jednoduchý a otřepaný příběh. K osobě Richarda Krajča jsou často různé výhrady, ale já ho jako herce i hudebníka beru, obojí umí dobře. A když k tomu přidám Ostravu, Beskydy, nostalgii nad strými písničkami Vlasty Redla a Pastrňáka k tomu, tak to je přesně kombinace, které nemůžu odolat - "bo su ostravsky patriot" ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Další z řady velice dobrých televizních filmů Václava Křístka stojí na hereckém výkonu Richarda Krajča a skvělých písničkách (převážně Vlasty Redla). Krajčo byl zřejmě pro tuhle roli nejlepší možnou volbou a Redlovy písničky znějí stejně dobře, ať je zpívá autor či Krajčo. Ten přidal i pár vlastních a korunovali to Tramtárií i vtípkem s Pastrňákem pro zasvěcené. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tímhle filmem mně Richard Krajčo přesvědčil, že je to dobrý herec. Děj filmu je takový oddychoví, ale přitom má film i dobrou atmosféru. Ostatní herci hrají taky dobře, takže mezi novějšími českými filmy patří tento k dobrým vyjímkám. Možná není divu, není to žádná komedie. Občas jsem se ale taky zasmál. Nakonec dávám čtyři hvězdičky. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Comeback se natáčel převážně v Ostravě a jejím okolí od 2. do 29. listopadu 2005. Některé scény byly realizovány v Beskydech, např. v obci Trojanovice či Pržno. (Zdroj: Česká televize)
  • Pavel Medek (Richard Krajčo) hraje na hybridní elektroakustickou kytaru Multiac ACS-SA od kanadské firmy Godin Guitars. (sator)

Reklama

Reklama