Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napohled je možná krásná…ale uvnitř skrývá děsivé tajemství! Připravte se na čtvrté strašidelné pokračování legendární série Mutant, jež se pohybuje na samotné hranici hrůzy, děsu a chaosu! Vynikající vysokoškolská profesorka Miranda Hollander se po tajemném výpadku paměti probudí obklopena následky krvavého řádění. K smrti vystrašená se obrací na svého strýce, aby jí pomohl s vysvětlením. Strýc ale odhaluje šokující pravdu. Miranda je jen poloviční člověk – klon hybridního člověka a mimozemské DNA. Společně musí vyrazit do Mexika, aby tu nalezli vědce, který ji kdysi stvořil. Záhy se však stávají terčem hordy běsnících mutantů…a čas zatím nezadržitelně utíká. Zbývá už jen chvíle, než se Miranda neodvratitelně podvolí zabijáckým instinktům, které se skrývají uvnitř jejího vlastního těla! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

tron 

všechny recenze uživatele

„Kde to som?“ – „V spoločnosti dvoch úžasných géniov.“ Štvorka prekvapivo nie je až taká zlá, ako trojka, ale na jednotku sa nechytá. Prirovnal by som ju k nevydarenej dvojke, ktorá síce nebola žiadny zázrak, ale oproti hroznej trojke sa na ňu dalo pozerať. V štvorke ma potešili nečakane kvalitné mužské postavy („otca“ mutantky a jeho dávneho parťáka), občas je to sympaticky nechutné, občas sa objaví atraktívna nahá koža a je to dostatočne zábavné, hoci miestami dosť WTF spôsobom (brutálna mníška skáčuca zo strechy na strechu). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Video film "Mutant: Prebudenie" je povrchná, béčková horrorová dráma s erotickým podtónom o bytosti, ktorá bola umelo stvorená zo zmesy ľudskej a mimozemskej DNA. Hybrid v podobe krásnej blondíny začne byť po rokoch veľmi nebezpečný. Tento sci-fi námet ma absolutne neoslovil. Nepáčilo sa mi ani celkové spracovanie tohto diela. Z nudy ma občas prebrala nejaká podarená scéna, alebo odhalená hruď vnadnej Heleny Mattsson. Myslím, že by táto deva našla lepšie uplatnenie v porno priemysle, pretože moc hereckého talentu veru nepobrala.** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení jsem očekával brakovou hrůzu, ale tak strašné to nebylo. První dva díly považuji za nejlepší, ale i z tohoto přeci jen Giger tak trochu čouhá, což kvituji. Vykydlení nemocnice rychlé, setkání strýčka Toma s jeptiškou bleskové a finální souboj nejlepší. Mohl být jistě delší, ale i tak se povedl. A pak ty gigerovské momentky, jako jsou záblesky mimozemských monster nebo kokon, v němž je Miranda uzavřena, mě potěšily nejvíce. Filmu by místy prospěly nůžky, aby dostal větší švih, ale jinak dobré. H. Mattssonová půvabná, M. Favela v roli Azury skvostně démonická. A Calderon zašitý v Mexiku až pozdě zjistí, že s čím kdo zachází, s tím také schází... ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Nudná nezaživná blbost, která parazituje na předchozích dílech, sestupná kvalita je tady vidět na první pohled. Doufám, že další díly už nikdy nenatočí. Příběh o ničem, pár nejasných akčních scén a konec filmu. Jedna hvězda za hezkou herečku. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Je to celkem zábavné, ale v jeden den jsem zkoukl dva Lyonovy filmy najednou aniž bych věděl že to natočil on. No a oba dopadli špatně, ale já se u nich aspoň bavil, je sice pravda že tohle je o chloupek lepší, ale nic extra to také není, jen mě překvapilo to že se mi to líbilo více než nepovedené 3. Režisér věděl že na moc nemá a tak udělal takovej komornější díl. Ale dobře se mi na to koukalo až teda na ten konec. Ale prosím další díl už ne. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jedná se o průměrný sci-fi horor, který by si správný fanda Species neměl nechat v žádném případě ujít. První dílu se sice nevyrovná ani omylem, ale to žádné z dalších pokračování. Děj filmu je místy dost nudný, ale dá se tady najít i několik světlých chvilek. Nejvíc se tento film bude líbit příznivcům krásných žen, protože obě herečky jsou dost atraktivní a věřte, že toho ukázaly dost. Atmosféra filmu se v celém filmu střídala a připadala mi jak jízda na horské dráze. Chvílemi na nás vybafla scéna, která byla nabitá akčností, stříkala krev a dokonce zemřelo i několik lidí po sobě. Potom ovšem nastala zase nudná pasáž, ve které se jen mluvilo o nepodstatných věcech a chvílema mi přišlo, že sleduji nějaký romantický drasťák. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdo by si náhodou myslel, že účast Bena Crosse ve čtvrtém dílu Species značí, že se nebude jednat o totálně ujeté béčko, tak ten se (naštěstí!) šeredně plete. Nějaký čas to sice vypadalo, že se tvůrci drží s fantazií při zemi a příhody strýčka Toma a jeho zmutované neteřinky Mirandy nebudou žádný velký odvaz, ale po přesunutí se děje do Mexika se scénáristická fantasmagorie rozjede na plné koule - zmutovaná jeptiška, zmutovaný taxikář, biofyzik, který vypadá a mluví jako londýnský pasák, a který si pro zábavu vyrábí mutantí šukačky se silikonovými cecky, Miranda, která se po druhé transmutaci změní ze vzdělané a citlivé dívky ve vulgární nymfomanku, kterou spíše než časování řeckých sloves zajímá bohapustý mrd, lesbický, incestní, jakýkoliv, a zároveň získá sklony k bezuzdnému násilí, často postkoitálnímu... Na rozdíl od trojky, která mě bavila jen nechtěně, jsem se u čtyřky bavil bezprostředně a vydatně; perla pokleslého mutantího b-žánru. Kdyby mě nenakrknul ten debilně rozblikaný (i jinak debilní) konec, dám klidně čtyři. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Po vynikající jedničce, povedené dvojce a ne příliš povedené trojce, je tu další příběh na téma Species. Čtvrtého dílu jsem se bál a nějak moc jsem mu nevěřil. Měl jsem pravdu, je to o něco málo horší než trojka. CITÁT - Aby je potrestal, poslal na Zemi ženu.......... Hudba strašná, herecké obsazení nesympatické, triky ubohé a obsahově je to celkem blbost. Některé filmy od Asylum jsou lepší, než toto. CITÁT - Miranda je lidská bytost........ Rychlé střihy, zatmívačky, rozmazaný obraz a divák vlastně nic podstatného neuvidí. Ke konci strašné zdlouhavé. Finální souboj byl ve tmě a tak jsem si ho moc neužil. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nemastné neslané. Nikdy nepochopím, prečo sa béčkový tvorcovia boja pritlačiť na pílu. Veď niesu viazaný prístupnosťou, či štúdiovými maniermi. Alebo áno? Hviezdička číslo dva je pre sexy mutantku Marlene Favela. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe sa mi darí vyberať hrozné kraviny a tento to neznenil. Jednotka bola super, dvojka priemerná a trojku som preskočil kvôli tomuto nepodarku a keď je tento film lepší ako trojka, tak trojku si radšej odpustím. Trikovo je to hnusné a to hranie sa na x-menov ešte aj trápne. Celý ten príbeh bol obyčajný a fádny. Helenka bola krásna, ale talent rozhodne neukázala,  aspoň ,že ukázala niečo iné. Nikdy nepochopím načo, niekto má potrebu tvoriť takéto otrasné a zbytočné filmy,  ktoré tým,  že nemajú veľa finančných prostriedkov na triky a hercov, tak sú  len trápnov napodobeninov filmov, ktoré tieto filmy kopírujú.  Slabé 2*. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Naprosto nedokážu pochopit proč se někdo rozhodl oživit tuhle podle mě v celku úspěšnou mimozemskou trilogii a natočil tohle čtvrté pokračování, které věřte tomu ani jednou větou nenavazuje na předešlé tři díly. Příběh je totálně stupidní a prakticky zneucťuje veškeré zákony, které si předchozí filmy dokázaly vybudovat. Vetřelce tady staví do pozice nějakých neškodných druhů, kteří se přáteličkují s lidskou rasou a rozmnožovat se daji pouze pod mikroskopy. Nevidaný paskvil, který čerpá jen z krásy křivek zdejších hereček a moderních obrazových efektů. Z těchto důvodů ode mě film nedostane pouze jednu hvězdičku, ale jsem ochotný přistoupit na dvě, což však nemění situaci, že se jedná o nejslabší film z celé série Species. Prosím už žádné oživování úspěšně zakončených vetřelských trilogií, děkuji... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

čo čakať od video filmu ? Ja osobne teda nič.. Je 22:00 a nemám čo na práci holt tak si pozriem nejaké béčko čo práve dávajú v TV. Na to že je to už štvrté pokračovanie aj tak nepodareného filmu Mutant to nebolo tak extrémne zlé. Produkcia vsadila na istotu a tak sa mutant podobal na votrelca. Všetko čo sa krútilo okolo mutanta (kukla sliz) akoby vypadlo od H.R Gigera. Nič moc scény ale vyslovene som sa na nich nesmial. EDIT: Giger v tom mal predsa len prsty aj keď iba nepriamo.. Do prvej časti on sám navrhol masky. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Zatraceně, začátek nic moc, vypadalo to šíleně béčkově. Prostředek naprosto úžasnej a dech beroucí. Ponurost, strašidelnost atd...a konec naprostá srač.... závěrečný souboj mutantů je tak trapně udělaný, že mi připoměl přemrštěné pleskání power rangers kde dělají super skoky a létají vzduchem. Navíc mi ta mutantka co měla bodáky v rukou připoměla Baraku z Mortal Kombat. Ok a teď další věc za kterou dám bod dolu. Na první pohled je vidět že masky a potvory už nedělá H.R. Giger a jsou jen slabím odvarem jeho díla, původně šel z mutantek (první a druhý film) jak strach tak krása, ale teď vypadají jako nějaké vykrmené čarodějnice. Co se hereckých výkonů týče, tak jsou o dost lepší než ve třetím filmu. Nejvíce vyniká doktor Forbes který vytváří hybridy, jeho postava je prostě suprová a dodává filmu odlehčení. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

O co v tomhle filmu šlo? Mělo to být sci-fi nebo přehlídka kozatic? Posledíl díl Species je naprosto zbytečný, neukazuje nic moc nového, zato nás oblažuje pohledem na sexy ženský každých pět minut. Ano, první díl byl na sci-fi taky dost eroticky laděný, ale tak nějak vkusně, zatímco toto už je jen prvoplánovitá lacinost. Neříkám, že je to celý špatně a že tam nebyla ani jedna zajímavá scéna, ale vidím to pouze na slabší dvě hvězdičky. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl sci-fi série SPECIES je, troufám si říct, kvalitativně na stejné úrovni, jako třetí díl. Hlavně bych vyzdvihnul fakt, že se Nicku Lyonovi (režie) povedlo zachovat zvláštní atmosféru předchozích dílů, točící se kolem ženské (i mimozemské) sexuality. Dějově je samozřejmě čtverka slabší. Přecejenom se téma invaze z vesmíru pomocí DNA nedá ždímat donekonečna. Přestože ve mně SPECIES : THE AWAKENING zanechal víceméně kladné pocity, doufám, že se pátého pokračování nedočkám. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl mě očividně bavil ještě méně jak díl třetí. Usínal jsem u toho a to není dobrý pocit z filmu. 20% ()

Reklama

Reklama