Reklama

Reklama

Heidi

  • Česko Heidi děvčátko z hor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh děvčátka z hor vypráví o osiřelé Heidi, kterou si k sobě vezme její teta a nechá ji přes zimu u dědečka v Alpách. Dvojice k sobě postupně najde cestu, ale když se teta v létě vrátí, odveze Heidi do města. Dívce se z hor nechce, i dědeček je z jejího odchodu roztrpčený, teta však slíbila jedné bohaté rodině, že se Heidi stane společnicí jejich nemocné dcery Kláry. Dívka se sice s novým prostředím záhy sžije, ale smutek po horách a po dědečkovi sílí. Nakonec se tam smí vrátit a horský vzduch možná pomůže také Kláře… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Marina111 

všechny recenze uživatele

Ďalší z radu knižných príbehov, ktoré sú "odsúdené" na stále nové a nové adaptácie ... A konkrétne táto (čo ako je malá Emma Bolger rozkošná ) patrí k tým, ktoré nezachránia ani hory, ani Vianoce, ani zázračné uzdravenie Kláry, ani Geraldine Chaplin. A to sa už radšej nebudem rozpisovať o strašnom dabingu (osobne si myslím, že slovenský dabing je oproti českému vo všeobecnosti lepší, prepáčte mi to, drahí susedia, no v tomto prípade ide naozaj o výnimku). Možno keby som mala tak o desať, alebo radšej o pätnásť rokov menej ... ()

saaaky 

všechny recenze uživatele

Typ filmu, kdy se nedělní ráno může u televize sejít celá rodina - od dětí (těch samozřejmě především) přes rodiče až po prarodiče (případně živočišstvo :-)). A jaký že bude výsledek? Nijaký, tento příjemný " snídaňový " film se nevnucuje vyusmívanou a přehrávanou dějovou linii, člověk se mnohdy i zasměje či aspoň pousměje nad osudem Heidi, avšak na druhou stranu ani nenabízí nijak převratný filmový zážitek, který by diváka emočně či jakkoliv jinak vyplýtval do posledního kousku filmu. Takže půl na půl :-) ()

Reklama

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

proti 93 je toto splašený kůň deda:-) teta Detie je pěkná mrcha , děda Alf Max von Sydow je krásný dědek :-) souhlasím s tahitem, že 1993 byla lepší :-) 3 body za blbý scénář to se režizérovi moc nepovedlo, Max von Sydow , Sebastián a babička jsou však vynikající na rozdíl od ostatních herců ,všechno zkurvil režisér deda:-) 4.4.2o2o ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Tenhle krásnej příběh by si zasloužil delší stopáž. Tvůrci se s tím sice poprali statečně, ale všechno bylo tak nějak osekaný. Scény při kterých jsem jako malá měla na krajíčku (tu knížku jsem četla snad stokrát) tu byly sotva zmíněný (stesk po domově, židlička pro Heidi, Petrova babička...). A vrcholem byl až moc zázračnej zázrak v podobě chodící Kláry, páni, jak zničeho nic vstala, ts ts ts... No ale přesto pěkný, musím pochválit hudbu. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Možná jsem očekával více. Osobně si myslím, že ve srovnání s televizní verzí z roku 1993 je tato filmová adaptace slabší, ale nuda to nebyla. Navíc podle mého názoru a možná to zní trochu bezohledně, ale hlavní představitelka Heidi mne moc neoslovila. Měl jsem z toho pocit, že nezachycuje zdaleka vše co je v knize. Kouká se na to celkem dobře, ale jak jsem již napsal, nic víc podstatně nového tato verze nepřinesla, spíš méně. Výraznou osobností byl zde Max von Sydow v postavě strýce Alpa. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama