Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisérská dvojice J. Michael Straczynski a Sara Barnesová se ujala sci-fi dramatu, které navazuje po několika letech na oblíbený televizní seriál. Ocitáme se ve 23. století, deset let poté, co se John Sheridan (Bruce Boxleitner) stal prezidentem Mezihvězdné aliance a připravuje osudové sjednocení Babylonu 5, které by mohlo zachránit Zemi před blížící se zkázou. Katastrofě však může zabránit jen tím, že sleví ze svých zásad. Plukovnice Elizabeth Lochleyová (Tracy Scogginsová) se zase musí postavit nečekanému vetřelci, díky jehož přítomnosti se Babylon 5 stává volným přístavem na křižovatce mezi nebem a peklem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

klerik 

všechny recenze uživatele

Povinnosť pre všetkých fanúšikov kultového seriálu. Nie je to film, sú to dve kratšie epizódy (ktoré sa pri troche šťasia mohli prelínať ako v "skutočnom" filme, ale napokon ostali pri seriálovosti). Prvý príbeh je pomerne jednoduchý, ale pekne hororový a temný. Druhý je seriálová klasika, kde žiari Sheridanov humor a charizma. Garibaldi sa síce neobjavil, ale bol to skvelý návrat... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Úžasné "zakončení" B5-ky se nese v duchu dvou zajímavých příběhů. První je vcelku napínavý a atmosférický, hlavní hrdinkou je Lochleyová a jde v něm o vymítání ďábla. Takové věci mám rád a abych pravdu řekl, trochu jsem se obával, jak tato tématika dopadne ve spojení s B5, ale nebyl k tomu důvod. Dopadlo to báječně, jen to občas bylo trochu ukecané, ale jinak bez chyby. /85%/. Druhý příběh je mírně napojen na ten první a je o Sheridanovi, který se musí rozhodnout, co udělá s princem Vintarim. Potěšil mě návrat Galena, setkání Sheridana s Lochleyovou, ale také zmínka o Franklinovi, Londovi a G'Karovi. Atmosféra je úplně jiná, ale vyrovná se to prvnímu příběhu, tempově sice pomalejší, ale s propracovanějším scénářem. /85%/. Velice jsem byl překvapen efekty, v porovnání se seriálem je to opravdu na úplně jiné úrovni a to je dobře, protože to vypadalo výborně. A potěšil mě ten úvod G'Kara, to bylo úžasné a já jsem si uvědomil, že jsem došel na konec. A potěšilo mě také, že jsem opět slyšel ty nejlepší melodie seriálu. Tedy za efekty a ty odkazy a zmínky a za "naposledy" dávám 90%, takže 5*. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Ako milovník sci-fi by som nikdy nebol predpokladal, že dám 1 hviezdičku Babylonu ... Kopec filozofujúcich drístov o nebi a pekle ... tak z toho by mohla byť akurát tak dobrá rozhlasová hra zo štúdia Banská Bystrica ... Obrovské sklamanie. A pritom mi bolo podozrivé, prečo dali film rovno na nosič, bez kinopremietania .... Teraz už chápem. V kinách by ľudia hromadne umierali v kreslách nudou. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

1.story...The Exorcist (neRkový;) ve vesmíru, není pro mě osobně, špatný či nezajímavý (navíc, hraje v něm Bruce Ramsay z toho nešťastného Hellraisera IV), ale ten druhý mu s přehledem nakopává zadnici. A suprově vylepšené CGI, je fakt žraso. Poté mě vždy napadne, jaké by to bylo maso, udělati s B5 to, co se Star Trek TOS či TNG. Byť ten 2.ST s., to dle mého zase tak nutně, nepotřeboval a pokud by to nedělali kvůli Blurej discům, tak by k tomu asi nedošlo.;-) Bod navíc, za Galena.:) a pokud máte bonusy, tak si pusťte krátkou taškařici, s názvem...Sock Puppets Issue. Já se vždy u toho řežu smíchy! Tady to je...https://www.youtube.com/watch?v=pYQ5A50lj8I od času 2:24 ;-) Enjoy! Ponožky válí!:) P.s. a všimněte si, totální pokrové tváře samotného tvůrce po celou dobu.;-) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Posledný film o Babylone 5, tentoraz však netočený televíziou, ale ako kinofilm. Vidno to hlavne na dobrých efektoch, nové hviezdne lode sú parádne, zápletka filmu rozdeleného na dve časti však nijako nevytŕča medzi ostatnými filmami. Prvá časť - s hororovým nádychom - skončila skôr ako začala a hoci je pozareteľná, nemá príliš čo ponúknuť. Druhá časť filmu o technomágovi, ktorý Sheridenovi ukazuje možnú skázonosnú budúcnosť, je podstatne lepšia. Je síce viac o dialógoch, ale bolo to zaujímavé, škoda tej nižšej stopáže. Chýbali všetci ostatní hlavní protagonisti seriálu, vlastne boli iba slovne spomenutí. 4 slabšie hvezdy si to zaslúži, ale takýto kult by si predsalen zaslúžil uchvácujúcejšie zakončenie. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama