Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

elanius 

všechny recenze uživatele

(85/2012, DVDRip) / Pre fanúšikov podobných filmov (napr. Deliverance) sa rozhodne jedná o povinnosť. Vďaka Gary Oldmanovi nechýba očakávanie čo nám ponúkne v tomto pre neho netradičnejšom filme. Výsledok je samozrejme pozitívny. Spracovanie, budovanie atmosféry, tí zlí, všetko pekne funguje. Bez veľkých zvratov filmík pekne uplynie. Pre mňa osobne ale aj tak niečo chýbalo. Skúsim pravdepodobne ešte raz. Zatiaľ 6/10. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Podhodnocený film řekl bych. Film má bezvadnou kameru, zajímavou atmosféru a výborný herce. To všechno je občasně doprovázený zvláštní hudbou. Před více než třiceti lety s něčím podobným přišel Peckinpah s filmem Strow Dogs, což je asi jediná rozumná volba na srovnání. Hitovka od Sama je sice dokonalá, to nic ale nemění na tom, že Bosque de sombras dosahuje stejných kvalit, ba i větších. Hrozně rád bych viděl verzi co má 153 minut. V té kradší je moc znát, že ta hodina tam zkrátka chybí (proč tu holku drželi v tý díře? ptám se! Našel bych i další otázky, který pravděpodobně souvisí s tím utnutím). Až na to je film parádní. A není to horor :) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Násilí vedoucí člověka až za "point of no return" aneb baskické hvozdy, Oldman s kartáčem pod nosem a náměty, které už dávno kdosi zpracoval a líp. Zručně natočený thriller doplácející na nejasnosti v logice i motivaci, v němž zaujal (krom Garyho) snad jen westernový závěr s hracím strojkem. Doufám, že za ten nápad dostal režisér pár dolarů navíc.. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Mrazivý, tajemný thriller odehrávající se v temných lesích na severu Španělska v roce 1978. Důkaz, že i tento žánr se dá natočit kvalitně, INTELIGENTNĚ a realisticky. ~ Dva manželské páry (= cizinci) se dostávají do konfliktu s místními vesničany poté, co objeví jejich letité tajemství skrývané mimo civilizaci. Tato skvělá atmosférická / komorní / stylová (retro) podívaná s povedeným (nejasným?) finále nabízí střet dvou odlišných světů a jejich zvyklostí, přičemž – ačkoli se to zprvu nezdá – hranice mezi dobrem a zlem je hodně nejasná. Jak uvádí již jeden z kolegů, vzhledem k místu děje je každý z aktérů zákonem i soudcem. Nedoporučuji těm, kteří nejsou schopni přijmout záměrný nedostatek informací, které by vysvětlovaly některé momenty v ději. Poněkud méně významně potom vypadá manželská krize jednoho z párů, kterou je onen hlavní děj řekněme okořeněn. ~ V promluvách postav se střídá angličtina se španělštinou. Třebaže jsem viděl výjimečně pouze dabovanou verzi, titulky jsou též třeba, jelikož dialogy ve španělštině jsou ponechány v originálním znění. Shrnuto: Ve všech ohledech kvalitní filmařina, včetně filmové hudby a zvuků (vynikající Cohenův soundtrack). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Scénář příliš nápaditý není. Zkrátka dva páry z města se zapletou do konfliktu s místními vidláky a ti se jim rozhodnou dát za vyučenou. A je jedno, jestli se na ně jen špatně podívali nebo jestli našli v lesích opuštěnou holku. Prostě burani vs. měšťáci. Co dává BackWoods hodnocení nahoru, jsou herci. A to všichni. Jak skupinka španělských křupanů, tak čtveřice naháněných, přičemž prim nehraje z mého pohledu Gary Oldman, ale Virginie Ledoyen. Dalším plusem je deštivá atmosféra, ale jinak to ničím nepřekvapí a už vůbec nenadchne. Taková thrillerová jednohubka na dobrou noc. 60% ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama