Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Pomerne luxusné spracovanie súboja španielskych sedliakov na jednej strane a zakomplexovaných anglických „čotuotravujete-practesa“ na strane druhej, odohrávajúci sa v španielskom ultrazapadákove, kam sa už ani vrany nechodia obracať. Ozvučenie je parádne a zážitok určite mali aj efektové reproduktory, pri ktorých som mal dojem, že počas búrky vo filme mi tečie za golier (hoci viem, že mi určite tečie do topánok). Príbeh má, bohužiaľ, obnosený kabát, ktorý sa dnes už nenosí, no stále je tou mojou šálkou kávy. 80 per cent. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Slibně se rozvíjející dovolená čtveřice angličanů v poklidném místě uprostřed čarokrásné, panensky nedotčené přírody na severu Španělska se v okamžiku změní v noční můru poté, když při lovu objeví v opuštěném domě uvězněnou dívku, kterou neprozřetelně zachrání... Ne, vždy se totiž vyplatí narušit zaběhlý způsob života zdánlivě přátelsky vyhlížejícím vesničanům. Hon na "zvěř z města", proto může začít... :) Gary Oldman opět zaválel... jak taky jinak. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost, která ani ne tak obsahově, jak "obrazově" vyloženě reaguje na klasický exploitation kult Straw Dogs (1971), v menší míře pak obsahově i na stejně tak významný kult Deliverance (1972). Dva muži, dvě ženy. Žádní puberťáci určení k zvrhlým hrátkám vesnických buranů, ale dospělí lidé se svými vlastními problémy a osobnostními vlastnostmi. Nalezení malé holčičky v prasečím chlívku je přirozeně vede k její záchraně. Do té doby má film pomalé tempo a chvíli i otravuje vzájemnými hádkami hlavních postav. Návštěva místního hostince je však pro tento typ filmů naprosto typická a ukázková, zde divákovi poprvé vyschne v hrdle ... Dlouho pak ještě ale trvá, než se film rozjede, ale jakmile se tak stane, opravdu nepustí. Jak už z důvodu zvtárnění, což je skutečný skvost - kamera, kamerové záběry, barvy, filtry, osvětlení, prostředí, déšt, vzdálené záběry atd. ... tak z hlediska obsahu -naháněčka po lesích s brokovnicemi/kulovnicemi, napětí, brutalita, násilí, prostřílená břicha durch atd. ... Výborné je pak sledovat drsňáka Gary Oldmana, který drsňákem ve filmu je a zůstane do poslední vteřiny, nijak nevyměkne, jak bychom tradičně očekávali. Stejně tak je zajímavé sledovat šílenou změnu jeho přítele z městského "nekňuby" (skutečně jako by vypadl z oka Dustinu Hoffmanovi ve Straw Dogs ...) v chladné vraždící monstrum ... Vynikající film, ale na plný počet tomu přesto něco chybělo. Možná více té originality a překvapujících scének, přece jen už tady hodně věcí bylo ... ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Potenciál to rozhodně mělo, a mělo to Garyho Oldmana. Mohlo to být napínavé a v podstatě to i bylo, ale filmu podrazila nohy ta snaha o vztahovou psychologii a strašné nedotaženosti a nelogičnosti. Kdyby se na to vykašlali, využili víc to dítě a míň toho tragéda, který jednal tak debilně, že doteď nevím co si o tom mám myslet, mohl to být vzhledem k prostředí a příběhu výborný thriller.( A kdyby ta holčička byla vlkodlak, tak i horor.) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak na to, že většina mých oblíbených uživatelů to tady hodnotí kladně, já zase musím vykročit z davu a říct, že mě tenhle film nebavil, byl nemastný, neslaný, postavy jednaly debilně a námět taky nic moc. Kromě Oldmana tam neměl nikdo charakter a bylo to zkrátka dost nezajímavý. Nevím, asi už začínám být vážně náročná na tyhle subžánry, protože mě dlouho nic moc neuctilo. Mohlo tam být aspoň více násilí nebo gore, nebo něčeho, co by utkvělo v paměti, takhle je to jen další meh. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama