Reklama

Reklama

Dodge Connnolly je šarmantní majitel týmu amerického fotbalu. Poté, co jeho mužstvo opustí sponzor a celé lize hrozí smutný konec, přemluví agenta, aby získal do týmu vycházející fotbalovou hvězdu Cartera Rutherforda. Carter je válečný hrdina, který na konci první světové donutil kapitulovat mnoho Němců. Když je na hřišti, tak rozdává okouzlující pohledy přítomným slečnám a protihráče trápí neskutečnou rychlostí. Spolu s Carterem se u týmu objevuje i půvabná a inteligentní novinářka Lexie, která přijíždí s jediným úkolem: vyšťourat na Cartera nějakou špínu a odhalit pravdu o jeho nezasloužené pověsti hrdiny. Lexie si svou krásou Cartera i Dodge naprosto podmaní. Dodge bude muset bojovat nejen o její srdce, ale i o to, aby udržel své hochy pohromadě. Překvapivě zjišťuje, že láska a fotbal mají podobný scénář, a proto si jeden skvělý manévr schovává až na poslední čtvrtinu... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (193)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Mám moc ráda staré romantické komedie z 30 let a zdá se, že George Clooney je na tom podobně. Natočil totiž velice stylový film, který dodržuje daná pravidla - jednoduchý příběh, vtipné dialogy a kousek morálního poselství ohledně manipulace s pravdou. Podařilo se mu udržet rytmus celého vyprávění, dobovou atmosféru i typově přesné herecké obsazení. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..a profesionální fotbal se tak navždy změnil…. G.Clooneymu a (překvapivě!) R.Zellweger 30. léta sluší. Jejich společné dialogy na mne působily vtipně a veselé byly i ,,šoty“ ze zápasů. A to nejsem žádný velký obdivovatel amerického fotbalu. Samozřejmě je to film o sportu, ale třeba historka, jenž předcházela Carterově vyznamenání, by byla ozdobou mnoha komedií! Takže, jestli máte rádi atmosféru 30.let, nevadí vám trocha toho sportu okolo a nepřekvapí vás šťastný konec – není se čeho bát. Jestli tomu bude jinak, tak ICH GEBE AUF! PŘÍBĚH*** HUMOR**** AKCE*** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

To byly ještě časy, kdy SPORT byla především ZÁBAVA pro lidi, hra nadšenců a srdcařů a nikoliv velký byznys. Leatherheads jsou příjemným sportovním snímkem s velice zdařilou retro atmosférou, dobovou hudbou a především parádním jiskřením mezi Georgem Clooneym a Renée Zellweger. Nic víc, ale také nic míň. I tady je vidět tolik typický Clooneyho režijní rukopis, ta jeho " hračičkovitost " , nicméně od něho tak nějak vždy očekávám o něco více než " pouze " příjemné pobavení. Mám silný pocit, že tento snímek si George vystřihl jentak pro své pobavení a potěšení. Nakonec proč ne, proti tomu se nedá nic namítnout. Pobaví, občas vykouzlí ten milý úsměv na tváři, nicméně trvalejší uchování v paměti v mém případě nehrozí. Přesto nemůžu říci, že bych se nudil a body navíc u mě Clooney sbírá za samotnou odvahu v dnešní době " něco takového " vůbec natočit. S tím ale on ( naštěstí ) nikdy problém neměl.... 75% p.s. kdy se vám navíc dámy poštěstí vidět G. Clooneyho zmalovaného rtěnkou a vypadajícího jako Joker :o) ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Americký fotbal, ani jeho historie mě příliš nezajímají. Přesto jsem byl zvědavý, s čím George Clooney přijde, zvlášť když to má být spíše romantická komedie než sportovní film. A musím říct, že určité kouzlo to má, dýchne na vás atmosféra 20. let a milý humor. Ve výsledku se však jedná pouze o průměrné dílo, které by asi moc nezaujalo nebýt těch známých jmen pod ním podepsaných... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Asi zprestižnění profesionální ligy amerického fotbalu neprobíhalo úplně exaktně tak, jak se nám (fakt neskutečně šarmantní) George Clooney snaží namluvit, Leatherheads se skutečností nijak nezatěžují. Podle něj mělo blízko k dobovým groteskám (roztomilé, ale trochu jako z jiného světa) a probíhalo velmi pohodově, nonšalantně a se skvělým retro feelingem. 7/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Film byl nominován na ESPY jako nejlepší sportovní film. Nominaci však neproměnil. (Rodriguez)
  • Když na konci odchází Dodge Connelly (George Clooney) od skupiny oslavujících hráčů, má celý dres od bláta, přestože byl předtím omyt vodou. Když se pak objeví v dalším záběru, je jeho dres na hrudi už zase tmavě modrý. (fisus)

Reklama

Reklama