Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šílený vědec během experimentů s nebezpečným virem prováděných na nevinných lidech stvoří netvora. Tento netvor uteče z laboratoře a započne krvavé žně mezi obyvateli jednoho městečka… (LIVINGDEAD)

Recenze (43)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

The Rage aneb naprostý opak umělecky hodnotného filmu. Pokud máte chuť na silně krvavé a silně brakové zpracování Příhod šíleného vědce, směle si tento snímek pusťte. Musíte se ale smířit s tím, co je pro takové filmy typické - tedy cca céčkovými hereckými výkony, laciností a špatnými triky (lidští mutanti byli v pohodě, ale s ptačími mutanty už to bylo horší). Zrovna u tohoto filmu jsem s to pochopit diametrálně odlišné hodnocení - ze spousty důvodů bych to mohl ohodnotit odpadem, avšak v mých očích je zábavná sračka lepší než nudná sračka, přičemž The Rage je ten první případ. Tak za to ty dvě hvězdičky (chvíli jsem uvažoval i o třech, ale to už by bylo fakt dost přehnaný). ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tento horror polští horroroví maniaci zvolili v roce 2008, "horrorem roku". Já jsem se u horroru také bavil, krve bylo požehnaně, přesto mám pár připomínek. Nejdřív ale pochválím masky, ty byly fakt na úrovni a mutanti vypadali ohavně. Bohužel, hůř to dopadlo se zvířaty. Pijavice budiž, ale ti supi? Nakažení supi vypadali jako nakreslení. Jasně, byli zákeřní a krvelační, ale vypadalo to dost komicky. Divím se jen, že nebyli pověšeni na prádelní šňůře, jako ptáci v horroru BIRDEMIC :-) 50% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi těžko hodnotí, protože na jednu stranu to je příšerná nuda, ale kdyby se pod tento film podepsala TROMA a divák ho bral jako nízkorozpočťák, tak ho v pohodě skousne ... Ale ono i tak se jedná prostě o vydařený kousek. Jednoduše jak to popsat ...? MASAKR !!! Jeden velkej šílenej GORE-SPLATTER masakr od začátku do konce. Krev, různý tekutiny, tečou pomalu z obrazovky, počet brutálností nebere konce. Rozšmelcovaná těla, umlácené a snědené děti, zombie, agresivní ptáci (něco jako sup) co párají oběti na kusy, atd., atd. ... Jenže film má příšerné dialogy, herci úžasně přehrávají a spousta věcí je doplněna digitálními efekty, což je fakt někdy hrůza, do toho tam běhají zombie "gumáci" apod. A proč teda nakonec dávám tak vysoké hodnocení? Protože je to prostě zábavné! Ten film se nebere vůbec vážně, dělá si srandu ze sebe i z diváka, obsahuje tolik gore, co jsem neviděl roky (něco jako ve své době třeba Bad Taste (1987) apod.) a hlavně pořád se něco děje. To je prostě výborné, že furt je nějaká akce a furt lítaj střeva, cáká krev, všichni řvou, sekaj a nabodávaj se čím se dá, sranda tam je ... Prostě já se výtečně bavil, vypnul jsem mozek, řekl si "Jo, je to prostě taškařice ... jako před léty řada splatterů." a po závěrečném masakru byl vyloženě spokojen. Berte to moje hodnocení ale opravdu s rezervou, pro někoho to může být slátanina non plus ultra, ale mě ten film fakt strašně bavil, tak proč ho zbytečně kritizovat ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kurtzman je především skvělej maskér, za kamerou už je to ale bída (samozřejmě s výjimkou Wishmastera). Popravdě, nechápu moc myšlenkový pochody tvůrců, co disponují omezeným rozpočtem, avšak i přesto do svýho filmu prdnou věci, který bez větších prachů prostě nenatočíte. V takových případech ke slovu přichází otravné CGI. Takže tu máme digitální karavan s rozmazanou boční projekcí, digitální oheň i výbuchy a hlavně digitální supy, kteří nejen že vypadají hnusně, ale hrajou tady celkem zásadní roli. "Herecké" osazenstvo je v podobných bracích nutné zlo, takže k tomu bez komentáře, ale co lze opravdu pochválit, tak právě tu maskérskou práci, co tenhle céčkový splatter táhne alespoň do průměrných čísel. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Gore masakr nic víc, ale ani nic míň, ten kdo neholduje vyrvaným očím, obnaženým mozkům, cárům masa, tunám krve a takovám lahůdkám, tak by měl tohle vyhodit do kontejneru, protože po filmový stránce to je fakt strašná sračka, navíc v prostřední třetině se supama i řádně nudná pro nadšence do gore, i když i tam se daj najít zajímavý masový momenty, ale triky mimo gore jsou fakt zoufalý, což nejednou dokazujou šílený digitálni supi. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Čakal som neakú amatérsku sračku, aké sa na mňa v posledných mesiacoch kydajú z každých strán (serverov :-) ) A ono to bola sračka, ale: Perfektné goré scény /chudák decká/, toto je ten správny GOREFEST... Stále sa niečo zaujímavé dialo, nebola šanca sa nudiť. Potešili béčkari Andrew Divoff, Misty Mundae, Reggie Bannister... kua, to musela byť sranda na placi. Takže, čakal som málo, dostal som viac, odporúčam. ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto bola pecka. Jedným slovom namakaný horor!! :) Neskutočné - na Oskara to nebude ale bude to v tesnom závese hneď za tou najredšou opileckou sračkou nasratou v pisoáre. Film sa snaží byť hneď od začiatku brutálnejší ako americký vojaci v Iraku, ale je to tak smiešne a trápne že viac by som sa bál pri románe od Steelovej. Efekty ako pri Súboji Titánov či King Kongu zo 76 r., dialógy ako keby písal nejaký mamrd teenegerský a ešte aj tá šukacia scéna hneď na začiatku bola horšia ako z Melorose Place. Jedným zhrnutím by som už len dodal - SEKEROU DO HLAVY REŽISÉROVI by bol najlepším spôsobom ako zaujať lebo toto nebolo zlé - toto bol DRÔT DO OKA JEDNOOKÉHO!!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Právě jsem dostal chuť vydloubnout ti oči a sníst je!" ,,Huhhh!" ,,Neboj, dokážu ji potlačit..." Jako komedie dobré! Nový Re-Animátor to sice není, ale podobnost by byla. A ti gumoví/digitální krocani! Pardon, měli to být supi, ale mně přišli jak kondoři zmutovaní na krocany. Úvod a závěr je skvělé céčkové maso, mezi tím je parta mladých magorů naháněna krvelačnými pixely. A nechybí ani obří pijavky! Potěšila death metalová diskoška (i když já raději dark wave), kde má kapela zvířecí hlavy a křoví obstarává děvečka oblečená v černé síťovině točící při tom ohněm. Mutant má v hlavě šroubovák a žije! Přibylo mu tam kladivo a žije! Je propíchnut pilou a žije!....a konečně slabé místečko..ocelová trubka v análu ukončí jeho život. Ne, téhle komedii musím dát 4*, už dlouho jsem se tak nenasmál! ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová sračka a zároveň adept na vítěze "Sračka roku" .Největší shit co jsem za poslední dobu viděl.Tady prostě nic nefungovalo tak jak má.Aspoň teda na mě.Bez scénáře,bez vtipu,otřesní "herci",ještě otřesnější efekty,chaotickej střih a divná kamera.Jediný čeho si užijem do sytosti je krev a jiné tekutiny.Ale pokud člověku stačí jen tohle,tak prosím s chutí do toho.Mě to prostě kurevsky nudilo a těch 85 minut pro mě bylo doslova utrpením.Za sebe říkám-NEBRAT.Rozhodně jsou lepší filmy a tohle je jen ztráta času. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je pro mě dost nepochopitelné, proč po takovém maximálním splatteru nekope Robert Kurtzman ve stejné lize jako Rodriguez a spol. Ten chlap dostat na film více peněz, tak to všem geniálně natře. Po tomhle filmu je však pro mě géniem. Mně se líbil od něho už jeden film, ale tam se ještě krotil. Tady to rozbalil na plný pecky a koule od první do poslední minuty. Je to šílená brutál jízda, co kašle na vážně laděnou strunu a na nic a na nikoho nebere ohled. Jen záplava gore. Šílený a zneuznaný ruský vědec provádí uprostřed lesů zvrhlé pokusy na lidech, ale jak už to tak bývá, vše se vymkne kontrole. Je to chlápek, který by pro vědu neváhal obětovat vše, protože celý svět nenávidí a touží ho zaplavit smrtícím virem. To se mu sice podaří, ale omezí se to jen na blízké okolí. Jedna z pokusných obětí kontaminovaná jím vyvinutým mutagenem zuřivosti umírá a její ostatky sežerou supi, kteří nákazu roznesou po celém okolí. Ve filmu pak následně po jejich útoku nepřežije skoro nikdo. A nejsou to jen draví ptáci, kteří roznášejí mutující nákazu, ale prakticky každý, kdo navštíví les a přijde s nimi do styku, respektive s jejich zobáky. Parta mladých lidí pořádající ve zdejších končinách rock párty je ideálním krmivem pro rozmazlené a nenasytné ptáčky. Ve filmu chcípají staří, mladí i děcka. Zběsilé tempo, které režisér nasadí, nepolevuje až do závěrečných titulek, jedna brutální a krvavá scéna střídá druhou a vražední supi nejsou nepovedení (s ohledem na rozpočet), ale naopak velmi stylový a mutanti zase perfektně bizarně úchylní. Nejlepší herecký výkon podal skvělý Andrew Divoff v roli nezastavitelného vědce. Je to přece jen hororový veterán a na rozdíl od ostatních už má bohaté zkušenosti, ale většina ostatních herců byla postupem času také perfektní. I přes svoje mimořádné kvality srovnatelné s nejlepšími splatterovými filmy, se tento film tady nedostane do červených čísel. Ty mají předplaceny čurákoviny Harry Potter a spol.. Jenže oproti tomuhle kousku mistra Kurtzmana, jsou to napomádované sralbotky. 100% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Najdi si někoho své velikosti, ty trpasličí transvestito! Vysaju ti oči a pochčiju ti mozek... Ehm, strašná haluz. Vážne strašná, v oboch absolútnych významoch toho slova. Na jednu stranu sa často asi išlo na prvý pokus, dialógy a vlastne aj herci stoja úplne za hovno a efekty level asylum; na druhú stranu je to masakrálna céčková guilty pleasure zábava. A trpaslíkové hlášky nemali chybu. Sayonara fuckers! ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že nevím jak tenhle kousek hodnotit... Na jednu stranu, je to neskutečná kokotina, s naprosto debilními dialogy, šíleným přehrávaním všech herců, příšernými digitalními efekty a vlastně žádným příběhem, ale na druhou stranu je to neskutečný gorefest... Takže pokud dokážete vypnout mozek a jen se bavit u hodně zvrácených jatek (tak jako já), tak tenhle kousek musím doporučit... Jinak se The Rage vyhněte obloukem... ()

arie 

všechny recenze uživatele

Uveďme si na rovinu jeden fakt a to, že táto "Zúrivosť“ je nehoráznym béčkovým brakom, ktorý nemôže nikdy prehryznúť niekto, kto nezasvätil minimálne svoje detstvo nekonečným hororovým orgiám. Divák, ktorý ma jasno si isto zaspomína na Reggieho z kultovej série Phantasm, na ktorú je tu krátka narážka znásobená i osobnou prítomnosťou pána Bannistera, ktorý sa v posledných rokoch šťavnato rozbieha v brakových luhoch a hájoch. Rage mohla byť maximálna úletová pecka, nebyť zmutovaných supov, ktoré si vyhradili v minutáži až prílišný priestor, a ako už kolega spomenul, evokujú filmy štúdia TROMA, trebárs kaufmanovku Poultrygeist: Night of the Chicken Dead. Úvodné minúty filmu sú kráľovské, no neskôr nás čaká rada klišé s postupne vymierajúcou bandou tínedžerov, ktorých jediným diskusným predmetom sú sexuálne a drogové šarády. Vzhľadom na nízky rozpočet by filmu prospelo výraznejšie využitie interiérov, teda laboratória šialeného vedca v neprehliadnuteľnom predstavení Andrewa Divoffa. Scény, v ktorých sa vyskytuje trojnásobne zvyšujú zábavnosť, no po úvodnom krvavom kolotoči si dáva dlhodobú dovolenku a nahradzujú ho spomínaní operenci, čím film výrazne trpí a moje hodnotenie je tým pádom viacej než zaslúžené. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Takovej digitální bordel, už jsem v Hororu dlouho neviděl. Amatérská, brutální slátanina, s roztřesenou kamerou, kde za pochvalu stojí jen masky, těch zmutovaných a sem tam povedené, vtipné Gore, ale jinak jsem se po celou dobu chytal za hlavu a ptal se sám sebe, na co se to vlastně kurva dívám. Před patnácti lety, bych to možná jako levnou, krvavou zábavu doporučil, dnes už určitě ne. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je maso, film postavený jen na gore efektech a hlavně zábavnosti a já za sebe říkám sakra jo. Takovejhle film mi bodnul. Ano dávám tomu jen 3* ale jde o to že si film u něj parádně odpočine, žádné přemýšlení jen vypnutí mozku a koukat na Kurtzmanovo dílo. Navíc Bannister je tady parádní vůl, a Divoff je strašnej uchyl. Efekty jsou slabé ale to je úplně jedno, gore je už lepší, občas sice zaškobrtne ale je to fuk je to prostě sakra zábava. Pro mě se jedné o docela překvapení. ()

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázná kravina. Viděl jsem asi 15 minut, pak už se to nedalo psychicky snést, tak jsem musel film přetáčet a dívat se jen na úryvky, abych byl alespoň trochu v obraze. Nepomohlo to. Hrůza to byla pořád. Nad zdejším hodnocením mi zůstává rozum stát. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Sympatický pokus zo strany v hororovom fachu sa už nejaký ten piatok pohybujúceho Roberta Kurtzmana, ktorý v The Rage dokázal, že je filmárom dostatočne otrlým na to, aby sa neštítil napríklad aj v žánri minimálne preferovaného násilia na malých deťoch. Poctivých splatterov sa v posledných rokoch netočí veľa a Zúrivosť disponuje všetkým, čo má poriadny splatter mať. Krviprelievanie a devastácia ľudských tiel nemajú konca a masky mutantov sú správne hnusoidné, snímka však v niektorých momentoch fatálne zlyháva po vizuálnej stránke (otrasné CGI supy či explózie), čo je vzhľadom k tomu, že Kurtzman je mimo iného skúseným odborníkom na špeciálne a vizuálne efekty a mal tu k dispozícii nie najhorší 2 miliónový rozpočet možno trochu divné. The Rage je kúskom, ktorý možno nie je určený pre širokú divácku obec, zarytých hororových fanúšikov by však mal potešiť. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tak žně se moc nekonaly protože člověk si to moc neužil záběru jinak se to dalo jednoduchý originální nápad. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nepřestal jsem se smát. Šílenýmu komunistickýmu vědátorovi uteče ze sklepa mrtvola posedlá virem zuřivost, nakazí pár lidí i supů a pak už zbejvá jen aby se objevila partička zastupující americký mládí. A taky že jo. Brutální splatter s ptákama jak od Zemana, povedenejma lidskejma zrůdama a céčkovym obsazením. Pro fandy takřka povinnost. 50% ()

Reklama

Reklama