Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké drama ze 2. světové války vypráví osudový příběh Claire Kellyové, jejíž manžel, pilot vojenského bombardéru, byl sestřelen nad Evropou a je prohlášen za mrtvého. Zoufalá žena se snaží vyrovnat s manželovou smrtí, jíž nechce uvěřit. Netuší, že Joe přežil, ale ztratil paměť. Dva roky po tomto neštěstí se Claire setkává s mužovým kolegou, dozví se, co se stalo doopravdy, a vydá se manžela hledat. Ten ji však nepoznává. Doktor Kessler, specialista na válečná traumata, ji žádá, aby se nesnažila připomenout mu minulost za každou cenu. Claire se zmítá mezi láskou a vědomím, že její muž už nikdy nebude ten Joe, jehož znala. Bolestné rozhodování ji přivede k nezištné oběti a vrací se domů bez manžela. Osud však ještě neřekl poslední slovo… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých počinov, čo preverí empatiu a vnútorné horizonty sadlom obaleného diviaka. A mne ďalšie memento, že na hodnotenia "profíkov" z CSFD sa vždy častejšie nedá spoliehať. Napriek dobrej fantázi si nedokážem celkom dobre predstaviť, ako sa človek s čo i skromnejším duševným horizontom dokáže nudiť pri prerozprávaní osudu zúfalo milujúceho jedinca, čo sa po rokoch snaží získať nazad svoju životnú lásku. Igen, ak čakáte digitálne efekty a pri láske idúcej hlbšie než desať cm sa vám zíva, pustite si Terminátora alebo Pilcherovú. Tu ide totiž o milujúcich sa manželov, ktorých rozdelí vojna a chlap je potom dlho nezvestný, než mu vystroja pohreb - a po dvoch rokoch sa jeho s osudom stále nezmierená manželka rozhodne vypátrať si partnera a dať sa na nesebecký boj s amnéziou. Za život som poznal azda 2-3 takéto manželstvá, z tých tisícov odpadových. NUDA?! Tak neviem, UFO fakt nepristálo, kondómy v scenári neboli, ani amíci nespasili našu planétu - je to "len" o osude jednej lásky, idúcej až za hrob, čiže Pepa Sprasil sa znudene prevalí na gauči, než dožerie klobásu, zmaže film z disku, pustí browser a na CSFD si vyleje frust, že to nebolo to pravé orechové, keďže predvčera kukal Avatar, včera Matelka a dnes chcel parádny nárez s delami, efektami a hromadami nádaviek a sexu. Nuž každému to jeho; za mňa 4.5* za príbeh, vernosť životopisu, vernosť manželskú, jemnosť podania, sprostredkovanú láskavosť jednej milujúcej ženy - a aj za to, že sa režisér nehanbil neschovať vtedajšie hodnoty ako krížik nosený ešte z viery v Boha Otca, citovanie Knihy Žalmov a obraz anjela na stene. UPD: Ešte som sa začítal do ďalších "hodnotných" komentov nižšie.. Ľudia božskí, keď Sládkovič písal Marínu, kde sa miešali hory tatranské a pahorky prsovité, to tiež sa autor "plácal smíchy", že žene narástli na hrudi Tatry?! Podľa mňa sa toto liečiť nedá ani aktuálnymi mozogbudiacimi vitamínmi, mali to riešiť rodičia už v škôlke, dnes je na to totiž už neskoro. Ak to pán vojenský znalec od gauču nepochopil, líčenie boja a zabíjacej techniky vo fokuse vskutku nebol, šlo tu o dačo iné, ale to je dosť zbytočné vysvetlovať všakáno.. ()

honzahucin 

všechny recenze uživatele

Na film bych mohl být přísný a prohlásit, že v něčem je naprosto nevěrohodný: od hlavní hrdinky by člověk čekal trochu víc pohnutí, zoufalství, až hysterie, když vidí, že ji její manžel nepoznává, a taky si umím představit jasnější důvod zprovoznění starého bombardéru než podivné sankce ve smlouvě, o níž se radši podrobněji nemluví. Ale tady jde o pocity, ne o fakta. Že Claire až masochisticky vytrvává v blízkosti Joea-Tommyho, je její jediná možnost. A za vytrvalou lásku je odměněna. Nakonec je docela sympatické, že ve filmu není více dramatických scén, než je třeba k narýsování hlavní linie, a že se osudy vedlejších postav neřeší. Vzala si nakonec Rachel Willa, když se jim tak dobře spolu tancovalo? ()

Reklama

LadyNicole 

všechny recenze uživatele

No dobře, kromě toho že to byl poměrně sympatický nápad (jedna hvězda) s poměrně sympatickým hlavním hercem (druhá hvězda) je to absolutní, strašlivá, nekonečná nuda. Co to má znamenat? Chápu, že tvůrci nás chtěli ušetřit zbytečných minut navíc a rozvíjet hlavně příběh o amnézii chudáka pilota, ale i tak mi přijde celý začátek strašlivý. Jako děti-najednou se berou-a už odchází do války. Co to je? Dobrou polovinu filmu jsem si myslela, že ho milá paní pilotová jde hledat do Evropy, jak bylo taky řečeno, a pak jí najednou flegmatický děda řekne, že u ní bude druhý den... No dobře, není to v Evropě (PROČ!?!?), ale další dějové nesmysly a nevyužitý potenciál už rozmazávat nechci. A pokud toto někdy dostalo nějakou cenu, tak porotci museli být buďto rádně ovíněni anebo pohoštěni koláčky s něčím, co by radši neměl nikdo vědět. ()

Hermi14 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o žádný zázrak, ale tak hrozné to taky není. Na rozdíl od ostatních jsem nečekal válečný velkofilm, takže mě oproti jiným ani nezklamalo, že polovinu filmu nevylplňují záběry rozstřílené Evropy. Filmu by určitě neškodil větší rozpočet, protože některé záběry vypadají jak vypůjčené ze studentské amatérské tvorby. Celkově na mě ale kupodivu působil film dobře, herecky byl zvládnutý slušně a námět založený na skutečném příběhu byl výborný, takže u mě lepší průměr. ()

Pavlin 

všechny recenze uživatele

Je mi moc líto že tento pravdivý příběh nebyl ztvárněn o trochu lépe.Když to filmu odpustíte jistě vám i něco přinese.Je to zase lepší než když je dokonalý,ale bez myšlenky.Tady byla krásná,o ženě která věřila,že její manžel žije.Silná osobnost a láska ji přivedla až k němu a dokázala v něm nenásilně probudit zapomenuté vzpomínky na domov a na ni. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama