Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké drama ze 2. světové války vypráví osudový příběh Claire Kellyové, jejíž manžel, pilot vojenského bombardéru, byl sestřelen nad Evropou a je prohlášen za mrtvého. Zoufalá žena se snaží vyrovnat s manželovou smrtí, jíž nechce uvěřit. Netuší, že Joe přežil, ale ztratil paměť. Dva roky po tomto neštěstí se Claire setkává s mužovým kolegou, dozví se, co se stalo doopravdy, a vydá se manžela hledat. Ten ji však nepoznává. Doktor Kessler, specialista na válečná traumata, ji žádá, aby se nesnažila připomenout mu minulost za každou cenu. Claire se zmítá mezi láskou a vědomím, že její muž už nikdy nebude ten Joe, jehož znala. Bolestné rozhodování ji přivede k nezištné oběti a vrací se domů bez manžela. Osud však ještě neřekl poslední slovo… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

gjjm odpad!

všechny recenze uživatele

Super, tak jsem právě nedobrovolně viděl dvě americká romantická dramata po sobě. Oběma dávám stejné hodnocení, není to zvláštní? Není. Omlouvám se za případné nepřesnosti, jsou způsobeny tím, že jsem se v ději absolutně neorientoval. Krásný sníč ztracený f oblacích je v podstatě o tom, že nějaký chlápek z raději nejmenované americké díry má talent pro létání s práškovacím letadlem, takže letí do druhé světové války a zabije se. To je zhruba všechno, co mi na tomhle filmu přijde logické, a zabírá to něco kolem prvních pěti minut. Nějaká ženská, která s ním podle filmu nemá vůbec nic společného (až z tunajšího popisu jsem pochopil, že to má být jeho manželka), se ho vydá hledat do nějakého jiného kraje, který s celým incidentem taky nemá vůbec nic společného, po delší diskusi s místními ho nalezne (wow!) a zjistí, že si z nějakého nepochopitelného důvodu vyměnil psí známku s nějakou mrtvolou, co ležela vedle, když zapomněl svoji identitu. Wtf? Ovšem ta divná ženská ho z nějakého důvodu, proti lékařským radám, přitáhne na svou farmu a {spoiler} úspěšně ho vyléčí a žijí šťastně i po smrti {endspoiler} . Že je to podle skutečné události? Ale no tak... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Z druhé světové války příběh mě vždycky zaujme, ať už je jakýkoliv. O tomto filmu jsem toho příliš nevěděl, takže jsem vkročil krapet do neznáma. Když během čtvrt hodiny autoři do mě vrchrlili příběh velký jak třísetstránková knížka a pak to uzemnili tím, že se to nakonec všecko odehrává ve Státech, nasral jsem se. Upřímně jsem se nasral, protože takový příběh se nádherně dal rozvést v samotné rozbombardované a rozstřílené Evropě a ne, aby to všecko zachraňovala ženská, která mě každým krokem rozčilovala, nejvíc, co to šlo. Dobře, když už ale tohle jsem schopný přejít, tak efekty těžko rozdejchám. Efekty! Už ten pojem něco znamená. Evidentně. Tvůrci asi ani nehráli počítačové hry poslední doby, natož pak za posledních minimálně pět let, protože to co se objevilo zde, i když toho moc nebylo, by si hravě poradilo s úvodním videem hry z nějakýho roku raz dva a možná ani to ne. No hrůza, ale fakt je, že rozpočet nebyl taky žádný zázrak a spíše se to všecko upínalo na příběh, tak je to patřičně znát. Mě příběh nezaujal, a proto to takhle dopadlo, bídně. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Film mě zaujel jen tím, že je založen na skutečné události. I když je stopáž jen 90 minut tak příběh se neskutečně vleče. Brooke Langton a Colin Egglesfield zahráli sympaticky, takže hlavně za ně dávám dvě hvězdičky. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dojemné melodrama z 2. světové války. Příběh je inspirovaný skutečnou situací kolem amerického čtyřmotorového bombardovacího letounu Consolidated B-24 Liberator. Romanci obstarávají herci zkušení v soap operách Brooke Langton (staré Melrose Place) a Colin Egglesfield (nové Melrose Place). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně typ filmů se kterým mám problém. Namlsán krásným dvd coverem s letkou Liberátorů B24 a zamilovaným párem jsem očekával milostnou romanci dvou mladých lidí během druhé světové války. Navíc začínám být lehce alergický (podobné případy se sice staly i nejen v letecvu, ale zejména u pěchoty) ke schválně zdůrazněné marce - podle skutečné události. Samo zpracování je lehce úsměvné. Samozřejmě, začnu u letadel. Laik asi nic nepozná, ale znalec žasne. Osádka po letišti chodí kolem roztodivných strojů zabraných vždy jen z části (jeden z nich měl dokonce námořní kamufláž) aby nakonec nastoupila do B25 Mitchellu (k mé hrůze navíc pilot oslovoval střelce ,,dělostřelci"). Do toho nám tvůrci servírují počítačově zpracované animace rolujícíh bé dvacet čtyřek... Ty jsou místy i povedené. Pak nastane mlata nad cílem a bombardéry se brání stodevítkám. Tady už jsem při animaci střelby z dvojčete hřbetní věže smíchy vyprsknul, protože to vypadalo jak z nějaké počítačové hry z devadesátých let... Na konci kulometů byly animovány roztomilé hvězdičky. Naštěstí pro diváka (nebo alespoň pro mne) mesouny Liberátor osolí (4 díry vyťaté do plechu - tac - tac - tac - tac -) a jde dolů. Jeden z ,,dělostřelců" je raněn a vříská (má červenou dírku na bílé košili pod beranem) a tak ačkoliv letou vypadl z formace a má problémy s ovladatelností, - odchází druhý pilot kouknout se na tu červenou dírku. První se sám chudák rve s řízením padajícího čtyřmotoráku. Druhý se posléze vrací aby tomu co sedí u přístrojů řekl - klesáme!!! ( No ty vole...:-). Pak naštěstí crashnou a začíná ta romantika. A ta byla celkem nudná. Podtrženo sečteno. Škoda. Těšil jsem se a chtěl jsem tomu dát šanci. Úvodní melodie ač moderní - jakoby by vypadla z repertoáru Andrew Sisters a jiný ženských vokálních bendů ze čtyřicátých let. Blondýnky jsou ve filmu správně peroxidové, každý má na sobě ten retro hadr, domácnosti jsou správně fourties, ale přesto - nevěřil jsem tomu... Takhle zkrátka ne. Být šetnáctiletá slečna, asi bych dojetím vzlyknul, ale to nejsem... Hvězdička jen za námět a ty někdy pěkně animované B24. * ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vcelku pěkně natočený film o ztraceném pilotovi a jeho ženě, která se s jeho ztrátou nechtěla vyrovnat a stále věřila, že je někde naživu. Vzhledem k tomu, že je film natočen podle skutečných událostí, musím snížit hodnocení, jelikož se scénářem asi nebylo mnoho práce. Zbytek práce také nenabízí bůhví jakou podívanou, takže celkově podprůměrný výkon neznámých tváří na filmovém plátně ve mně nezanechal příliš hlubokou stopu. 40% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem žádnou extra podívanou. Abych pravdu řekl, dlouho jsem se rozmýšlel, zda si mám tenhle pustit či ne. Pustil jsem se tedy do projekce a ztratil jsem tím hodinu a půl ze svého života. Film jako je tento nemůže nabídnout téměř nic. Vše co se tu odehrává, už bylo tisíckrát zobrazeno v jiných filmech. Triviální námět, herecké výkony takřka nulové a efekty směšné. Pro mě ztráta času. 40% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Film sa mi veľmi páčil. Príbeh ma zaujal, ťažký osud takisto. Láska však všetko prekoná a to je hlavné posolstvo. Jeden z filmov, čo človeka napriek niektorým nudným momentom a nepríjemným zvláštnostiam zohrejú pri srdci. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Vděčný námět k filmu,ikdyž podobné už tady byly mnohokrát. Je to dle skutečné události. Věřím, že by se to dalo natočit lépe, s větší dynamikou (co se vzpomínek týče) a s větším spádem. Na to, kolik cen film získal, to ale působí jenom jako dobrý průměr. ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Film založenej na skutečný události nezaujme ničím, snad jen, že Brooke Langton je pěkná baba, ale to už jsem věděl předtím. ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Parádní ukázka z války. Je neskutečné, co tato žena je schopná udělat, aby si na ní její přítel vzpoměl! 90% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hodne kostrbaty pribeh se spoustou nedotahnutych veci a velice laxnim dedeckem. Humorne take bylo, jak nejlepsi automechanik v okoli opravuje automobil stejne dlouho jako dva lidi cele letadlo:-). Nejsem schopen pochopit, jak tento film mohl ziskat nejaka oceneni... ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Asi jsem hodnocení trochu přestřelil, může za to fakt, že jsem tu a tam v rozpoložení neuvěřitelně změkčile srágorovitém, což se mi přihodilo zrovna v době sledování tohoto filmu. Tušil jsem šťastný konec a strašně jsem se na něj těšil a byl nakonec rád, že to tak dobře dopadlo, div jsem slzu neuronil (nejde to bohužel léčit). Samozřejmě si uvědomuju, jak je to strašně natočené (hlavně ty záběry na "letící" piloty), odvyprávěné (dětství - bum svatba - bum válka...na konci se dostane hrdina do blázince a najednou bum happy end) a zahrané (prkenným hercům dominuje Brooke Langton, která podává opravdu ale neuvěřitelně mizerný výkon). Ale oceňuju (kromě na začátku komentáře zmíněného), že mě děj tu a tam překvapil (třeba jsem se domníval, že si hrdinka, poté, co skončila válka, narazí šamstra a "mrtvý" hrdina se náhle vrátí domů apod.). A zajímavý námět. S oběma očima přimhouřenýma 50% ()

fabuloz 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to bude větší vzrůšo... Prvotní signál a navození přiběhu je slibný, nějak to celé ztroskotá na tom, že se to hodně táhne a je to nemastné-neslané. Čekal jsme víc akcí z boje, z rozbombardovaného Německa či zajateckého tábora, přitom se to vše odehrává v kulisách! ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Scénáristu a režiséra. kteří takovéto látce nedokáží dát spád a švih bych kopnul do zadku a poslal je na pracák do fronty na koště. ()

Reklama

Reklama