Reklama

Reklama

Tom Paleček

(seriál)
Animovaný / Loutkový / Rodinný
Česko, 1994, 1 h 1 min (Minutáž: 15–16 min)

Režie:

Jan Balej

Hudba:

Martin Němec

Hrají:

Jan Kanyza (vypravěč)
(další profese)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Loutkový seriál na motivy klasických anglických legend. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Sice nic nového pod sluncem ale přesto je to dobré. Celkem strašidelná loutková pohádka plná kouzel, dobrodružství a fantazie s neobvyklými postavami v neobvyklých příbězích. Navíc docela vkusně odvyprávěna hercem Janem Kanyzou. Ani tak jako ústřední postava malinkatého Toma Palečeka se mi víc líbil a zamlouval třeba kouzelník Merlin a nebo zlý čaroděj Rabor. Jednotlivé díly nesli názvy: Zrození, Mořský obr Grump, Král Artuš a poslední Návrat. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Výborná loutkařina. Filmeček, podle mě, není hlavně pro ty nejmenší, ty se můžou i bát, ale pro ty starší je to zábava a pro "fajnšmejkry" skvost. Kanyza to vypráví hezky. Atmosféra je na loutkový film pro děti prostě temná - dost rozpor. Prostě osobité dílo Jana Baleje. ()

Moly 

všechny recenze uživatele

Srdcovka a bez nadsázky jedno z děl, které již v raném dětství ovlivnilo můj vkus (jinak se ale necítím nějak poznamenaná, nebojte). Pochmurná, sychravá a až strašidelná atmosféra "pradávných časů živých skal a bludných kamenů", podkreslená tajemnou hudbou Martina Němce a éterickým zpěvem Báry Basikové, se vám totiž nutně vryje pod kůži a necháte-li se jí unést, už na ni nezapomenete (ačkoliv dostává trestuhodně málo prostoru v televizním vysílání a je poměrně těžko k sehnání). Napomáhá tomu nejen barevná paleta využívající především zemité tóny, rustikálně fantaskní vizuál, ale zejména osobitý vypravěč v podání Jana Kanyzy. S potěšením můžu dodat, že Tom Paleček při opětovné projekci (byť prvních dvou dílů) s takřka dvacetiletým rozdílem obstál. ()

Reklama

Reklama