Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Leo je architekt, který nedá dopustit na svou práci. Jeho žena Julia prožívá zrovna psychickou krizi. Do toho jejich syn Martin skončil s vysokou a jejich dcera Christina vstoupila do teenagerských let. Aby toho nebylo málo, objevuje se tady Tonya. Organizuje petici kvůli zbourání a znovupostavení sídliště na kterém žije. Chce, aby tuto petici podepsal i sám architekt sídliště Leo. (Rehooo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Chováš se jako blázen !!" - "Tohle mi neříkej !!" - "Jen blázen může uprostřed noci rozhazovat květináče po zahradě.." - "Tomu ty nemůžeš rozumět !!" ;) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

SebaStan keeps breaking my heart. Příběh (ne)jednoho sídliště a jeho obyvatel. Z obsazení září mladičká Hayden Panettiere a její postava a příběh je pro mě druhá nejzajímavější, hned po té, jíž ztvárnil ten úchvatný Rumun:) Jo, když to člověk moc dlouho všechno v sobě dusí, následky pak bývají mnohdy nedozírné. Při "Brokeback Rooftop Shag" jsem si říkala, jestli někdy vznikne nová verze Zkrocené hory, tak tam chcu vidět Sebastiana:) A ten jeho monolog v závěru po oné tragické události... Jesus Christ. Do toho ta hudba. Ten klavír. Ta melodie. Strongly hit into the feelings. Architekt je možná malým filmem, ale za svou jakoby nenápadností, skrývá i přesto silně zpracovanou generační zpověď. Realistické, kruté a bolavé. Už jen kvůli postavě, jíž Sebastian ztvárnil. ()

Mortifera 

všechny recenze uživatele

Uh, asi je na místě se vysvětlit: Zdánlivě banální film, který ale dokáže během svých 80 minut hodně překvapit. A tím zrovna nemyslím prezentovanou bromance (i když samozřejmě well played, boys). Nacpat toho do necelé hodiny a půl tolik je buďto skvěle zvládnutá práce, nebo naprosté šílenství. No, možná, že to druhé. Velké množství emocí a poměrně málo času na to, aby je divák vstřebal, poměrně málo prostoru, aby postavy obhájily své jednání. Architekt toho zkrátka nedá mnoho zadarmo, ani konec. Well, screw it. Tohle všechno do sebe nakonec zapadá, zdánlivě hluchá místa rezonují a vytváří působivou odezvu. Můžete jednoduše říct, že Julia "má krizi", že Christina je obyčejná naivní puberťačka, že Martin se pravda ještě úplně nenašel a Leo se dost přeceňuje. A nebo je to všechno trochu jinak? Každý uvnitř tiše křičí, jak to, že je nikdo neslyší? Jak to, že nevidí, jak se navzájem celá léta nevědomky zraňují? A to bydlí v tom krásném prostorném ideálně navrženém domě, že? Ne, že by to na sídlišti, bylo růžovější, ale Tonya se aspoň se svým strachem rozhodla bojovat. Má na to právo, píchá tak však špendlíkem do už dávno přefouklého balónu rodiny architekta – mají Watersovi na to to ustát? ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama