Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajná skupina, která je známá jen jako „Organizace“, je natolik tajná, že o jejím působení se nic neví. Organizace je neutrální, s vazbami na všechny vlády světa. Jejím jediným úkolem je vychovávat zabijáky, které vybírají hned po narození z odložených či nechtěných dětí. Jedním takovým zabijákem je i muž, který byl vychováván a nadále je oslovován jen jako agent 47. Agent 47 je najat, aby zabil ruského prezidenta Belikoffa. Agent 47 jede do Ruska splnit zakázku, má vše připraveno, ale zákazník změní požadavek a přeje si zabít Belikoffa veřejně. Agent 47 tedy změní své plány a zastřelí prezidenta na veřejnosti. Jenže Belikoff se dál objevuje na veřejnosti, protože má dvojníka.... Agent 47 obdrží informaci, že byla jeho identita prozrazena: údajně se objevil svědek. Agent 47 po obdržení identity svědka, jímž je dívka Nika, jde Niku odstranit. Místo odstranění Niky je ale stříleno na něj a jemu dojde, že se ho chce někdo zbavit... Agent 47 začne zjišťovat, kdo má zájem na jeho odstranění, a začne u Niky. Unese ji z jejího bytu a zjistí, že Nika nemá tušení, oč jde; je „vlastnictvím“ Undre Belikoffa, prezidentova bratra, který ji drží jako prostitutku. Agentovi 47 dojde, že vše je jen politická hra, v níž měl on udělat špinavou práci a odměnou za splnění měla být jeho smrt. Navíc je mu v patách agent interpolu Mike Whittier s kolegou Jenkinsem. Sotva však začnou odkrývat politickou hru Ruska, jsou ruskou tajnou policií odvoláni... Agent 47 se snaží Niku ochránit, protože oni dva jsou jediní, kdo může ohrozit plán šéfa tajné policie na převzetí vlády. Agent 47 zabije Undreho, aby nebyla v ohrožení Nika, pak ji odveze vlakem do bezpečí a vrátí se zabít Belikoffa, přičemž odhalí i pozadí celé situace... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (854)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Přichází nepozván, odchází nepoznán“ Z filmu na motivy série počítačových stealth akcí Hitman mohl vzniknout mimořádně atmosférický thriller, s hlavním hrdinou, jenž by svým zabijáckým pohledem uzemnil Jasona Bournea, Leona by bral jenom jako položku na dlouhém seznamu a James Bond by při pohledu na jeho vysoce profesionální metody zadusil olivou z martini. Mohl, kdyby… čím jenom začít? Tak třeba, kdyby se produkce nechopil francouzský postrach dobrého vkusu Luc Besson. Když už hru něco skutečně připomíná, pak ne Olypanthův výtlem, ani úporná snaha ignorovat podtitul jedné z herních epizod „Silent Assasin“, ani milé, i když násilné zakomponování gumové kachničky (dík za ní), nýbrž občasný pohled z perspektivy „třetí osoby“. Co k tomuto smutnému faktu podotknout? Snad, že je to málo. Málo naopak není připitomělých akčních scén a nechtěně humorných momentů. Dvoumetrový leskolebec s čárovým kódem na zátylku může být nenápadný a tajným agentům neustále bez potíží unikat leda ve filmu… leda ve filmu. K mým oblíbeným patří scéna vypovídající v kostce o celém počinu: Hitman stihne během návštěvy toalety vystřílet pár mozků, na což ruská dívka s rozkošným přízvukem zareaguje hláškou „What the fuck?“. Ano, what the fuck? 50% Zajímavé komentáře: Cival, Renton, Cervenak, Vitason, oLí, Filmárik, TeeAge, Kňour ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

První wtf moment přišel už asi po prvních patnácti vteřinách, když sledujeme výcvik Agenta 47 v mládí. Ty scény byly materiál z Dark Angela!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (ano ten seriál s Jesiccou Albou). Zbytek filmu je sestaven z debilního děje a pár akčních scén, z nichž se mi líbila ta v pasáckém doupěti. Timothy Olyphant je sice dobrej a Olga Kurylenko má krásnou postavu, jenže zbytek herců stojí za prd. Robert Knepper se na rusáka absolutně nehodí. Dougray Scott má zase tak debilně napsanou postavu, že se mi chtělo brečet a ten jeho poskok negr mě sral čistě jen pouhou svojí existencí. Největší pohlavek by si zasloužil Xavier Gens za svoje neumětelství. Některé scény jsou hrozně brzo useklé, takže nevyzní tak jak se plánovalo, jindy by to chtělo pořádnou adrenalinovou honičku (např. při nepovedenym atentátu na agenta 47), jenže dostaneme jen střih a jde se dál. Prostě blbost, nuda, nesmyl, shit. A je to škoda už jen kvůli tomu Olyphantovi, kterýmu to možná zkurví kariéru. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Skip Woods .. Dynamicky odvyprávěné NIC. Scenárista Woods sesmolil něco tak neskutečně plochého, něco tak nehodícího se pro tuto herní předlohu. Vzal celek za špatný konec a vlastně Hitmana narouboval na tuctovou mezivládní konspiraci tajných služeb s úplně zbytečnou ženskou postavou a směšnou porcí dialogů. Odkazů na hru samotnou je absolutní minimum, zajímavá akce také nehrozí, ale vyloženě jsem se nenudil - ne že by byl film dobrý. Je prostě "dobře" blbý!! Xavier Gens ani Timothy Olyphant nejsou zdaleka tím nejhorším, pouze se drží v průměru, kam se ovšem celek nevyškrábal. Poctivá zábava pouze pro děti, co se narodily po roce devadesát a budou tak žrát tyto povrchní adaptace. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Timothy to zvládol dobre. Síce nie je nekompromisným ale iba ľahostajným zabijakom. Gens sa síce nemôže zaradiť k režisérskej elite ale ani zďaleka sa nedal zahanbiť vzhľadom na to ako s cudzími režisérmi zachádza Hollywood. Scenár je čistý priemer a našťastie vždy keď sa začala do príbehu vkrádať nuda, rozbehla sa akcia kde sa bolo na čo pozerať. I keď Hitman nemôže konkurovať najlepším adaptáciám hier ako je Silent Hill alebo Final Fantasy VII (tých je dosť málo), môže sa s prehľadom zaradiť vedľa Mortal Kombat alebo i Resident Evil, ktoré si podobne ako on berú z hry iba to najpodstatnejšie a na filmovom plátne sa uberajú svojou vlastnou cestou a sklamania ako Tomb Rider, Doom alebo AvP (a kopec ďalších a oveľa horších „Pravda pán Boll!?“) necháva s prehľadom za sebou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja nechapu, co proti tomu kazdej ma. Sice se nejedna o nic novyho v akcnich filmech, ale tech 100 minut film dokaze paradne zabavit. Akorat skoda, ze se tvurci krapet odchylujou od videohry a nejde ciste jen o zabijeni, ta linie s zenskou a misty hodnym Hitmanem je naprosto zbytecna a nevynahradi to ani skoro naha Olga. Co se tyce Timothyho, nepresvedcil me, ze to byla spravna volba, ale zas tak strasnej, jak jsem se bal, nebyl. No a co se tyce pribehu, tak to nakou ani poradnou zapletku nema, proste chce zabit par lidi, ale aspon se film s nicim moc nesere a jde se bez dlouhyho kecani na vec hned od zacatku a film nikde moc nedrhne. Navic je ta akce sem tam fakt vychytana. Ja se slusne bavil. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (29)

  • Na pistolích Hitmana (Timothy Olyphant) a jako tetování jeho učitelů se objevuje logo společnosti Eidos, tvůrců stejnojmenné herní série. (vojtaruzek)
  • Největší změnu oproti hře představuje to, že ve filmu najdeme ženu (Olga Kurylenko), která v ledově chladném Agentovi 47 (Timothy Olyphant) vůbec poprvé probudí nějaké city. (Pumiiix)

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Barbarská (C)onanie

Barbarská (C)onanie

12.02.2008

Nic inteligentnějšího vás nenapadne, když čtete o přístupu společností Millenium Films a Lionsgate Films k výběru režiséra pro novou adaptaci příběhů Roberta E. Howarda o svalnatém dávnověkém… (více)

Všechno, co jste chtěli vědět o Bondovi

Všechno, co jste chtěli vědět o Bondovi

28.01.2008

Možná si říkáte, proč vás v novinkách opět otravujeme s novou bondovkou. Především proto, že je jedním z mála velkých trháků, které se v současnosti opravdu točí a jeho tvůrci nevzdychají něco o… (více)

Reklama

Reklama