Reklama

Reklama

Elephants Dream

všechny plakáty
Celý film
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy / Sci-Fi
Nizozemsko, 2006, 11 min

Obsahy(1)

Film rozpráva príbeh Ema a Prooga, dvoch ľudí s odlišným vnímaním surreálneho sveta v ktorom žijú. Práve ich dobrodružnú cestu skrze tento ich svet sledujeme po celú dobu filmu. Film vznikol bez akýchkoľvek komerčných ambícií a s použitím len "open source" programov. Je taktiež šírený zadarmo, možete si ho pozrieť tu v sekcii "Video", alebo stiahnuť tu. (Golltes)

(více)

Recenze (26)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce celkem zajímavé, o to horší je příběh a postavy. To však není zrovna na místě kritizovat, když uvážíme s jakými nástroji a rozpočtem tento animovaný kraťas přišel na svět. I pokud se na něj člověk dívá s otevřenou myslí, jedná se o velmi průměrné dílo, kterých vznikla hromada a jejich autoři si je nechali ještě pěkně tučně zaplatit. (5/10) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

První nezávislý animovaný film vytvořený výhradně za pomoci open source programů vás asi neoslní svým příběhem (v podstatě neexistuje), ale mohl by svým technickým zpracováním, které je celkem zdařilé jak po zvukové, tak po obrazové stránce. Film rovněž obsahuje mnoho nezvyklých animátorských nápadů - pěkných na pohled, avšak prázdných a samoúčelných, ostatně jako celý tento počin. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nablýskaná bublina. Ovšem stejně tak i zcela bez, byť jen náznaku, obsahu. Je to spíše technologická demonstrace toho, co si lze dnes za pomoci open source naanimovat i "doma". Načančané nic. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

kolegové už to vlastně napsali, jedná se o hezky vytvořené halucinogenní "nic". radši o tom nebudu moc přemýšlet... takovéhle sny bych s dovolením nechtěl. 50% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ne, tak tohle se mi vůbec nelíbilo. Odpudivá animace, charaktery postav, prostředí, nechápu název filmu no a prostě nic pro mě. Jestli tohle mělo být surrealistické nebo expresionistické, tak to v tom nevidím. Na Švankmajera to nemá. ()

Agoran 

všechny recenze uživatele

Souboj dvou mysli - technicka se snazi nadchnout tu druhou (naturalickou) ktera je tim znechucena... Tak jsem to aspon ja pochopil a jsem nadsen co lide pomoci open source programu dokazou. Velmi peknou animaci doplnuji zajimave napady. ()

daEmoNickY

všechny recenze uživatele

ODKAZY http://www.blender.org/ program má nechutné ovládání, někteří kvůli té komplikovanosti totiž museli držet myš v puse ... možná se to zlepšilo během pár let ... Tady je příklad programu který má chutné ovládání http://sketchup.google.com/ , jednou rukou se u něj dá jíst zmrzlina, klávesnici totiž také tolik nepotřebujete (pro případ ukápnutí zmrzliny do ní, v druhé je jen myš - prst v nose by byl možná nepohlodlný) ... tolik. (( koukám že to není pravda, ale jedna slovní onanie nikoho nezabije )) ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Tohoto průvodce duší stroje jsem moc nepochopil, pokud se vůbec pochopit dá. Nelze mu ovšem upřít kvalitní efekty a audio stránku. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak tento volně šiřitelný film jsem nepochopil. Animace byla povedená, ale vůbec jsem netušil o co jde a proč tento film vznikl. Bylo zde hned několik zajímavých nápadů i myšlenek (hlavně přechody různých jám), ale celé dohromady prostě působí zmateně a velmi rychle se vytratí z paměti => průměrné 3z5 ()

masr 

všechny recenze uživatele

Škoda, zajímavý nápad pohřbila nepřítomnost nebo naprosté neumětelství scénáristy s dramturgem. Takže zbyl jen pokus o zajímavou počítačovou animaci. Tenhle film je tak příkladem filmu, který vznikl díky počítačům a špatný je znovu kvůli počítačům - protože kdyby se s tím autořri měli piplat ručně, nejdřív by určitě raději vybrousili scénář... ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Zajisté! V dnešní době soubojů Ala Gorea s naším panem prezidentem se příběh hrozby moderního světa může jevit jako žádný. Ale celá ta story o tom, jak nás technické a chladně vědecké vnímání světa stejně jednou zabije, ještě k tomu zabalená do surrealistického hávu, mě zaujala. Ať si kdo chce říká co chce. Nebo vám nikdo, když jste zrovna prodělávali záchvat romantiky, nedal obrovskou facku svým realistickým vnímáním světa? ()

Golltes 

všechny recenze uživatele

Snaha tvorcov ukázať svetu,čo všetko sa dá vytvoriť len s pomocou volne dostupných nástrojov je obdivuhodná.Na priestore 11 minút je nám prezentovaný spôsob zobrazovania pohybu postáv,ich tváre,komunikácia a rôzne vizuálne efekty ako aj celkový dizajn surreálneho sveta v ktorom sa celý dej odohráva.Úvodné titulky vzdávajú hold Sergejovi Ejzenštejnovi a odkaz k nemu som nachádzal na viacerých miestach počas filmu. ()

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější animák od Blender Foundation. Uznávám, že obsah pravděpodobně nebude pro každého, ale mně se tenhle minimalistický příběh a hlavně stylizované steampunkové ztvárnění světa velmi líbilo. ()

The.Joker 

všechny recenze uživatele

Spíše než po příběhové stránce oceňuji toto dílko z technického hlediska. Kdybych měl zhodnotit příběh, zdál se mi dost depresivní. ()

Reklama

Reklama