Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dánská rodinná komedie režiséra Clause Bjerreho je moderním humorným příběhem o tom, že rodina může překonat všechny překážky, pokud bude držet pohromadě a vzájemně si pomůže. Když je otec, samoživitel čtyř dětí, vyhozen z práce, protože neodpovídá novému progresivnímu trendu firmy, všichni musí táhnout za jeden provaz. Sos pronikne do modelingu, Ole se snaží dát dohromady kapelu, Mie zorganizuje školní přehlídku talentů a také Per se pokusí řešit rodinné problémy svým vlastním způsobem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Typický dánský odpad. Podobně jako naprostá většina sem dětských filmů dovážených z Nizozemska, Švédska, Dánska. Nechápu, proč tím naše děti Česká televize krmí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená skandinávská komedie pro všechny generace. Film se dočkal dvou pokračování. Scénář - Tine Frellesen a Thomas Glud ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Není to špatné. Takový obyčejný rodinně-teenagerovský snímek. Dokonce se v tomhle filmu dají najít i nějaké ty vtipné momenty, takže jako zábava na sobotní dopoledne ke snídani to rozhodně neurazí (nebo aspoň mě to neurazilo). ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám za sebou lobotomickou sedmidílnou filmovou sérii Sestřiny děti, do této opět dánské filmové série jsem se pouštěl poněkud skepticky. Musím ale uznat, že oproti výše zmíněnému je to o poznání lepší. Předně oceňuji originální nápad - otec samoživitel čtyř dětí (feministky a matky manipulující své děti proti otcům tento typ filmů nejspíš budou proklínat a zodpadňovat). Dále je dobře, že tento otec, ač je trochu švihlý, rozhodně není absolutním blbem jako strýc těch smradů v "Sestřiných dětech". Konečně po dlouhé době vidím rodinné filmy natočené po roce 2000, kde se nikdo nepitvoří, v jednom kuse neječí nebo není znázorňován jako šablonovitá karikatura. Zkrátka film v evropském stylu, nesnažící se kopírovat americké komerční braky. Jediné, co mi trochu přišlo jako vykrádačka je zápletka, v níž se otec přestrojí za ženu, aby získal zpět práci, scénárista se zřejmě inspiroval německým seriálem Pusinka. Co se týče českého dabingu, kupodivu mi ani nevadil Terš v hlavní roli. I když slabý, přesto dávám průměr 3 * a 50%. ()

smegjacob 

všechny recenze uživatele

Naprosto typický zástupce všech těch strašně otravných dánských/belgických/norských/švédských/finských rodinných filmů, které v televizi terorizují ranní ptáčata v časných sobotních hodinách. Jestli jste viděli jeden, viděli jste všechny. ()

FlyingGentle 

všechny recenze uživatele

Ano, je to hodně televizní, ale oproti americkým cukrkandlům příjemně reálné, originálně vtipné a hlavně ukazuje, jak jedinečného rodinného ducha má dánská rodina. Po skvělé sérii Děti mojí sestry je toto další výborný rodinný skvost dánské kinematografie. Dívali jsme se všichni doma: 4 letá dcerka, synové 11let a 15 let, manželka a já a užili jsme si to! Těšíme se na další díly! ()

Reklama

Reklama