Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletá Adriana je unesena obchodníky, kteří na lidském „zboží“ vydělávají milióny dolarů. Její sedmnáctiletý bratr Jorge se na vlastní pěst vydává po stopě únosců. Potká se s Rayem (Kevin Kline), texaským policajtem, kterého zločinci připravili o celou rodinu. Společně pronikají na nebezpečnou půdu sítě mezinárodních obchodníků se sexem mezi Mexikem a Spojenými státy. Pronásledování Adrianiných únosců je vede ze španělské čtvrti Mexico City až na tajnou internetovou aukci se sexuálními otroky v Americe. Musí vyhrát závod s časem než bude Adriana prodána a navždy zmizí v nelítostném podsvětí. A to je místo, ze kterého se vrací jen málo obětí...

Scénář k filmu (ne)lidský kšeft napsal Jose Rivera, který již má na svém kontě nominaci za scénář k filmu Motocyklové deníky. Příběh unesené dívky je inspirován článkem Petera Landsemana The Girls Next Door, který vyšel v New York Times Magazinu v roce 2004. Roli policajta Raye ztvárnil Kevin Kline, držitel Oscara za nejlepší vedlejší herecký výkon ve filmu Ryba jménem Wanda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Sledovat Trade je jako otevřít narozeninovou bonboniéru a zjistit, že z ní někdo sežral všechny nugáty a nechal tam jen oříškový bonbóny, na který máte alergii. Velmi dobře natočené, Kline překvapivě civilní a uvěřitelný, ale všechny vedlejší postavy se chovají, jako kdyby jim někdo vyndal z hlavy mozek a nazvracel tam. Takové procento blbců na minutu filmu snad není ani v sedmém díle Policejní akademie. Obrovská promarněná šance. Kreuzpaintner snad bude mít příště štěstí na lepší scénář. Jako režisér má dost velký talent, ale nesmí ho ubíjet v takhle blbě napsaných filmech, ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

Perfektní ! Především napínavé od začátku do samotného konce ! Výborně nastíněný současný společenský problém. Během snímku nestačíte vydechnout ! Možná to ani nemusel na konci skončit happyendem. O to jsou pak trochu silnější dramata: Je třeba zabít Sekala, Město bohů, Hořký měsíc a další... Také si myslím, že film je spíše na jedno podívání. Přemýšlím, že se z dotyčné problematiky dalo vytřískat víc, ale i tak je to vcelku silný příběh. ()

Reklama

faana21 

všechny recenze uživatele

Začátek slibný, zbytek slabý. V příběhu najdeme bot asi jako u Bati, jen s tou kvalitou si už nejeden divák nezadá. Což je škoda, protože náměť je vpravdě silný. Míra nereálnosti je značná, nicméně odhlédneme-li od tohoto faktu, film diváka strhne. A co teprve reálná skutečnost... hrůza jen pomyslet... ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Silný film. Ne nijak dlouhý, aby diváka omrzel, ne nijak hloupý, aby se divákovi vykládaný problém spíše zprotivil. Přestože je v tomto nelidském křeftu občas vidět přispění hollywoodského narativu (linka okolo Kevina Klina), tak zbytek povedeně mapuje nepěkná zákulisí obchodu s bílým masem. Troufám si tvrdit, že se postavy chovají přesvědčivě v rámci svých mezí. Například postava polky Veroniky, z jejíž země sálá možná až okatý nádech železné opony (ale zase si nejsem jistý dobou, v níž se snímek odehrává, a nijak to nehraje roli, takže proti stylizaci nic nemám), je v mezích možnosti správná hrdinka, zároveň však není řešením problému. Její konec pak patří mezi nejsilnější scény filmu. Po Cuatro lunas nebo Sin nombre jsem měl opět tu čest vidět ve filmu Paulinu Gaitan, na níž je možná vidět, že je na třináctiletou postavu moc stará, to ale nijak nevadí. Cením si i Cesara Ramose, který svého mafiánského spratka z Ciudad de México, který se vydává na záchranu vlastní sestry, zahrál sympaticky. Již zmiňovaný Kline byl herecky uspokojivý, jeho příběh mi ale do filmu nepasoval. Je sice jeho nedílnou součástí a jeho absence by film radikálně změnila, přesto však mi trochu atmosféru filmu narušoval. Bez něj by mohl být Trade mnohem více naturalističtější (nemyšleno ve smyslu krve, násilí a zvratků, ale v pravém slova smyslu), což by nebylo na škodu a mohlo z toho být něco ve stylu Sin nombre, klidně i s podobným koncem. I přes tuto maličkost je mi ale tento film mnohem sympatičtější, než třeba Taken (česky 96 hodin), které se možná zabývá podobným tématem a má podobnou příběhovou linku (chápejme jako záchranu členky rodiny před kuplíři), ale i přes svoji mnohem lepší technickou kvalitu a dražší herce je to stále jen slaboduchá akčňárna s přehrávajícím Liamem Nessonem. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

"Nenálezáme oběti, které jsou proti své vuli převáděny do USA, protože je ani nehledáme." ( až 1 milión celosvetovo ROČNE!!). Keby to nebolo o tomto, bol by to priemerný film. Ale pre mňa to bola sila, hnus a poučenie zároveň. Nad touto témou som až doteraz nikdy neuvažoval. Takže u mňa film splnil svoj osvetový účel. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama