Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument líčí úskalí z natáčení, přibližuje prostředí za kamerou a nabízí mnohá další pozoruhodná fakta a zajímavosti okolo kultovního britského seriálu Black Adder z produkce televizní stanice BBC. Rozebírá nejen hlavní postavu lorda Černé Zmije ve všech čtyřech řadách seriálu, ale vezme si na paškál i ostatní důležité postavy, které byly součástí tohoto populárního seriálu. (P. J. D.)

(více)

Recenze (11)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné vzpomínání na těžce vznikající ikonu sitcomového nebe, co se v žádném případě nesměla podobat Fawlty Towers. :)) Uvidíte bity z nikdy nevysílanýho pilotu, úsměvný "alternativní konec" Blackadder Goes Forth či Stephena Frye v jeho jihoafrické rezidenci, vzpomínajícího mimo jiné na to, jaké to bylo hrát okolo třiceti generála šedesátníka; a závěrem můžete sami zhodnotit, která scenérie by nejlíp sedla hypotetické páté řadě. U mě by zřejmě vyhrál "homo Blackadder" mezi neandrtálci ... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tohleto rozebírání mi přijde zbytečné a piplání se v tom, jak to vše vzniklo... a pitvání se v něčem, co se povedlo. Asi jsem nepotřeboval znát některé ty detaily, co tam byly řečeny. A nevidět to, o nic zajímavého nebo zábavného bych nepřišel. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Dokument, který namísto bujarého poplácávání po ramenou a stonásobného „well done“ neskrývá, že natáčení dnes již legendární černozmijácké série nebyla vždy procházka růžovou zahradou. Protagonisté dozráli, a někteří i vizuálně (Rowan Atkinson poprvé vypadá jako chlap), jiné bych ani poznat nemusela (zvlášť Richard Curtis by se měl držet svého místa za kamerou). Blackadder je asi jediný seriál, který se s každou sérií zlepšuje. Obvykle tomu bývá naopak. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vzpomínání na všechny čtyři série za účasti všech herců. Návštěva natáčecích míst, v africké vile Stephena Frye, spousta historek z natáčení a hlavně prozrazení hned několika nápadů pro potenciální pátou sérii. Pro fanoušky povinnost. 100%. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do zákulisí Černé zmije. Bohužel jen kloužeme po povrchu, nedozvíme se tu nic moc nového nebo zajímavého a suverénně nejlepší jsou úryvky ze samotného seriálu. Silně mi nevyhovoval klipovitý střih, kdy skáčeme sem a tam. Na dokument slabý průměr. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Prijemne a trosku nostalgicke rozpravanie tvorcov a hercov o vzniku, natacanie a konci Ciernej zmije. Potesila kompletna ucast, vratane Rowana Atkinsona a Hugh Laurieho. Vidiet, ze natacanie nebolo vzdy lahke, no i tak sa vytvorilo vytrvale puto medzi jednotlivymi ucastnikmi a vsetci na natacanie viac-menej radi spominaju. A mozno je to tak dobre, ze piata seria uz nevznikla a ani nevznikne. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Moc hezký dokument k jednomu z nejlepších komediálních seriálů, jaké jsem měl kdy tu čest vidět. Vyprávění herců, vzpomínky scénáristů, záběry z natáčení, návrat na rozbořený hrad první série, doposud neviděné záběry, to všechno fanoušek Černé zmije dostane. Já jsem byl maximálně spokojen. P.S.: Docela mě dostává, že i děti na dnešních školách znají tento seriál, musí být v Británii fakt nesmírně populární! :) ()

GordonCZ 

všechny recenze uživatele

Návrat k Černé zmiji po dvaceti letech. V tomto dokumentu dostanou slovo tvůrci i představitelé hlavních postav, takže dostanete možnost nejen zjistit, jak seriál vznikal (a že málem skončil dřív než se pořádně rozjel), ale také názory a vzpomínky právě hlavních protagonistů. Překvapivé pak pro mě bylo vidět Stephena Frye v jeho rezidenci v Africe jak vzpomíná na určité nezapomenutelné momenty ze seriálu. Tonyho Robinsona a Tima McInnernyho bylo asi nejtěžší po těch dlouhých dvaceti letech poznat. ()

Wintery 

všechny recenze uživatele

Hezký návrat k legendě. Tento dokument postupně rozebírá všechny části ságy a sami autoři a herci vzpomínají na natáčení a vyjadřují se k němu.... ()

Humphrey 

všechny recenze uživatele

Černá zmije je pro mě srdeční záležitost. Dokument z roku 2008 je natočený s láskou a úctou, jakou si tenhle seriál zaslouží. Rozhodně doporučuji každému milovníkovi tohoto "majstrštyku" nahlédnout do zákulisí příprav a natáčení. ()

Reklama

Reklama