Reklama

Reklama

Ponyo z útesu nad mořem

  • Česko Ponjo z útesu nad mořem (festivalový název) (více)
Trailer 2

Vítejte ve světě, kde nic není nemožné. Neobyčejná animovaná pohádka se odehrává v malém městečku u moře, kde syn námořníka, pětiletý Sosuke, žije poklidný život v domě na útesu ses vou matkou Lisou. Jednoho osudného dne objeví Sosuke na pláži krásnou zlatou rybku jménem Ponyo uvězněnou v láhvi. Jak se však ukáže, Ponyo není obyčejná zlatá rybka, ale dcera mocného podmořského čaroděje. Ponyo využije kouzel jejího otce a promění se v mladou dívku, aby mohla být se Sosukem. Mořské hladiny se začnou vinou kouzel nebezpečně zvyšovat a Ponyin otec vyšle mocné mořské vlny, aby našly jeho dceru. Ponyo a Sosuke musí podniknout velké dobrodružství, aby zachránili svět a splnili Ponyin sen stát se skutečným člověkem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (252)

pavlussa 

všechny recenze uživatele

U Miyazakiho filmů mě většinou mrazí v zádech, tady se nedostavilo ani svrbění...chybělo tomu právě to kouzelné něco, na které se vždycky těším. ()

Mravcolev 

všechny recenze uživatele

Nerád to priznávam, ale Miyazakiho posledné diela sú slabé. Ponyo rovnako ako Howl's moving castle ma nechali citovo chladným. Filmy sú to síce pekné, ale faktom je, že pri filmoch od Miyazakiho som zvyknutý na viac ako mi bolo ponúknuté. Jeho najväčšie diela (1970-2001) už asi nikdy neprekoná... ()

Khanemis 

všechny recenze uživatele

Malá mořská víla na japonský způsob. Samotný příběh tedy příliš originální není, ale to si vynahrazuje samotnými detaily přímo v ději. Charaktery postav jsou trochu jiné než na jaké jsme zvyklí u západní produkce, zároveň však nejsou tak přehnané jako to někdy bývá u východní. Nádherná animace, díky které působí vše živě a uvěřitelně i přes manga styl, je dokonalá jako vždy u Miyazakiho filmů. Celkově se o opravdu roztomilý a příjemný snímek s některými výtečnými momenty (například Mr. Pesticide nemá chybu), a i když mě nevzal až tak jako třeba Spirited Away nebo Howl's Moving Castle tak jde stále o jeden z klenotů studia Ghibli. ()

dracekt 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek Miyazakiho a tak se mi to nemohlo nelíbit. Je to krásná hravá roztomilá pohádka a mořské víly jsou naprosto k sežrání. Je ovšem pravdou, že na Mononoke a zámek v oblacích trošku zaostává. ()

Saprofag 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně za pět! Hned! Dnes jsem to zkoukl se svým ani ne pětiletým synem a byl z toho úplně hotovej. Já taky. Je to krásnej dětskej film. Pardon rodinnej film. Ta fantazie a ta hravost. Společně s Totorem nej dětský film od Miyazakiho. Tzn. jeden z nej vůbec! Howl, Laputa a Cesta do fantazie je něco už víc. Bla bla bla. Prostě fullhouse!!! ()

petrkony 

všechny recenze uživatele

Bezbřehá fantazie v jeho filmech mě uchvacuje, ale u tohoto snímku to platí doslovně. Miyazaki nechal moře vystoupit z břehů a krásně si to užil. Atmosfera není tak moc přidušená a vážná jako ve snímcích Cesta do fantazie, Zámek v oblacích ... , ale spíše uvolňující a radostná. Jen Houšť. 10/10 ()

pavont 

všechny recenze uživatele

Miyazaki je neskutocny. To ako dokaze rozpravat pribehy o priatelstve a laske a v nekonfliktnom dokonalom animacnom umeni plnom fantazie a uzasnych obrazov je neuveritelne. ()

marlenna 

všechny recenze uživatele

Zatratila jsem Ariel... Ponyo je nabitá pozitivní energií, vždycky mi zlepší náladu o pět stupňů. Oproti předchozím Miyazakiho dílům je méně ,,asijská", a proto lépe stravitelná pro diváka, který neholduje východním filmům. Ale stále je to ta krásná, barevná podívaná, zavánějíci dětskou představivostí a přirozenou naivitou, kterou umí převést na plátno jen Hayao Miyazaki. ()

Maou 

všechny recenze uživatele

Malá morská víla na japonský spôsob. Jeden z tých slabších filmov od Miyazakiho, no krásna nápaditá animácia a vynikajúci soundtrack nechýbajú. Celé to pôsobí trochu "detskejšie" ako jeho predošlé filmy, no stále to má svoje kúzlo. ()

baner 

všechny recenze uživatele

Ponyo - užasne hravý, farebný a milý film pre deťúrence aj dospelákov :) pekný a pekný a pekný :) hm...každý okamžik ťa naplní niečim čarovným čo ti spríjemní deň a vo vnútri sa budeš dlho usmievať na okolitý svet :) ja dávam 100% ()

miskapejka 

všechny recenze uživatele

Jestli je někdo, kdo spolu s přibívajícími roky stále zvládne držet krok a vytvářet filmy, které vás oslní v jakémkoliv roce života a vtáhnou vás do naprosto jiného světa plného magie a splněných přání, je to právě Mijazaki a jeho proslulé Studio Ghibli. Není snad slovo které by doslova popsalo alespoň jeden z jeho filmů a Ponyo není výjimkou. Úžasné, božské, kouzelné a důkaz věčného talentu tohohle filmového velikána. ()

zbynek.poliv 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, tohle je první Miyazakiho film, který mě vyloženě nebavil, nelíbil se mi ani mě nezaujal. Děj se mi zdál až příliš nedotažený do konce, ani téma víly, která se promění v člověka, se mi nelíbí. Každá z postav má málo prostoru na můj vkus. No klukovi se to líbilo (5 let), ale jako rodiče jsme u toho usínali. Můj plyšový Totoro má velmi podobný názor. Animace je klasika Ghibli studia, jako vždy pěkná a veselá, neurazí. ()

AdamDudas 

všechny recenze uživatele

Audio: 70% Video: 75% Scenár: 80% Prefixom tohto komentára je môj odpor k anime ako takému - neviem s kade sa vzal, ale viem, že teraz sa pomaly vytráca. Ponyo je neskutočne čarovný filmík o neskutočne sympatických postavách podaný s veľkou zručnosťou a predstavivosťou. Skvelý film pre malých aj veľkých aj stredných aj lietajúcich aj plávajúcich. Teraz už rozumiem o čom ľudia vravia, keď vravia o Miyazakim. Celkové hodnotenie Ponyo-i/a : 75% (čarovné :)) ()

Damnsinead 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní film natažený na 100 minut? U Mijazakiho jsem si zvykla na podstatně větší kvalitu. Ponyo vaří z vody a většina filmu je jen vata. Hezká barevná vata, ale pořád vata...Chápu, že je film určený dětem, ale na to, jak je dlouhý, se skoro nic neděje. 45 minut pryč a Ponyo teprve leze z vody. ()

tata22 

všechny recenze uživatele

Nádherné, nenásilné pohlazení po duši. Čas si jen tak plyne a všechno je tak přirozeně nepřirozené. Nejsem si úplně jist jestli v dnešní uspěchané době někdo o takové filmy stojí ale já rozhodně ano. Nevím přesně co mně vlastně na filmu zaujalo a proč se mně tak líbil ale líbil. Ta atmosféra mně učarovala. Asi bych chtěl v podobném světě žít, jen se bojím, že by se nás tam moc nesešlo. Ale určitě všichni ti, kteří dali filmu 5 hvězdiček by tam se mnou byli, ti kteří mu dali méně jak 4 bych tam rozhodně mít nechtěl.... A Ponyo se Sosukem rozhodně taky ne.... ()

RadaRAW 

všechny recenze uživatele

Na tuhle pohádku mám opravdu hezký vzpomínky i když se nejedná o masterpiece jako jiné kousky Mijazakiho tak je to stále solidní pohádka. ()

katusia 

všechny recenze uživatele

Miazakiho filmy by som rozdelila na dve skupiny. V prvej sú prvotriedne rozprávky s atmosférou a pozadím, ktoré nedovolia pár nocí zaspať mladším detvákom. V druhej skupine sú filmy s veľkým F, magické, neuchopiteľné, plné veľkých myšlienok. Ponyo patrí žiaľ do tej prvej skupiny. Napiek tomu mi na konci ostal na tvári priblblý úsmev a pocit krásna. ()

Margotka 

všechny recenze uživatele

kdyby už nic jinýho, tak písnička k závěrečným titulkům je velice nakažlivá :-) jinak samozřejmě klasicky perfektní Miyazakiho práce ()

Potmehud6 

všechny recenze uživatele

Miyazaki produkuje dvojaký typ filmov. V prvom type dominujú veľkolepé príbehy o boji dobra a zla, v druhom zasa skromnejšie príbehy, ktoré diváka len tak unášajú tvorcovou fantáziou a neriešia žiadne zložité problémy. Podobne ako Kiki's Delivery Service a Totoro, aj Ponyo patrí do druhej kategórie. Miyazaki opäť buduje farebný svet, ktorý sa hemží životom. Na rozdiel od mnohých iných statických animovaných filmov, môžeme v Ponyo (ako aj v Miyazakiho filmoch ako takých) pozorovať množstvo detailov, ktoré robia režisérovu víziu dynamickou a živou. Jediné, čo možno Ponyo zazlievať je prešvihnutá stopáž, ktorá zráža film do priemeru. Dej filmu tak často stagnuje a nevynahradí to ani dokonalá animácia a opäť svieže nápady. ()

Související novinky

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (více)

„Neúspěch“ Temného rytíře?

„Neúspěch“ Temného rytíře?

01.09.2008

Temný rytíř už v celosvětových tržbách přeskočil laťku 900 milionů dolarů, ale honbu za vytouženou miliardovou hranicí mu kazí nepříjemný fakt: v Japonsku je film propadák. Zatímco Batman začíná… (více)

Reklama

Reklama