Reklama

Reklama

U.S. Troops Landing at Daiquiri, Cuba

všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
USA, 1898, 1 min

Obsahy(1)

První američtí vojáci se dne 22. června 1898 vyloďují na kubánské půdě. Na konci mola je skládka uhlí a výtah pro dopravu rud užívaný těžební společností Juragua Iron. Vzadu kotví velká transportní loď, na obzoru jsou další plavidla flotily. Copyright Thomas A. Edison, 5. srpna 1898. (Algen)

Recenze (2)

dwi 

všechny recenze uživatele

15. února 1898 v havanském přístavu vybuchla americká bitevní loď Maine. Američané z této události obvinili Španělsko a v dubnu téhož roku mu vyhlásili válku. Boje směřovaly hlavně do oblasti Kuby, kde místní kreolští povstalci stáli na straně Spojených států amerických. Aktuální filmové příspěvky již v této době zdařile suplovaly novinové články a spoléhaly se hlavně na vizuální prvek. Edison využil příležitosti a na Kubu vyslal nově najatého kameramana Williama Paleyho, aby zabrnkal na patriotistickou strunu obyčejných Američanů. Ten zachytil vojenské jednotky v kubánském přístavu Daiquiri (pravděpodobně) při vylodění. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Podporiť vojenské ťaženie filmami neuznávam. Vtedy to však tak bolo a má to aj z tohto ohľadu veľkú historickú hodnotu. Nafilmovať vylodenie vojska je veľká vec najmä ak sa jedná o dokumentáciu vojny z 19. storočia. Avšak je to statické zo zlého pohľadu. ()

Reklama

Reklama