Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (539)

slatkac 

všechny recenze uživatele

Ano, je to bejkovina a to v tom nejhorším slova smyslu, ale aspoň se u toho narozdíl od podobných kravin jako například Disaster Movie dá vypnout a užívat si ztřeštěnou jízdu s Kalem Pennem, Jackem Swallowem, Willy Wonkou, Mr. Tumnusem a dalšími zmátořenci. V tomto snímku nehledejte nic vážnýho, jde jen o to vypnout. Za prsatou Mystique hvězdička navíc. 60% ()

Derek odpad!

všechny recenze uživatele

by ma zaujimalo ako to niekto moze povazovat za parodiu??? videli ste hot shots alebo naked gun??? to su parodie, ktore maju dej a humor, epic movie je sled tupych scenok ktore niesu vobec vtipne (usmial som sa 3x za cely film), vacsina scen je okopirovana z povodnych filmov a nic nove neprinasa (napriklad taky borat je typicka wtf pasaz). viem ze to ma byt nenarocna komedia ale zaujima ma preco si tvorci nedali aspon trocha namahu pri niektorych "trikoch" napriklad suboj medzi silasom a tym levo-muzom je totalna trapnost! nebyt tej peknej cernosky tak to asi nedopozeram do konca takze odpad ako vysity (ale keby ukazala kozy tak mozno tu jednu hviezdicku dam). ()

Reklama

Zíza odpad!

všechny recenze uživatele

Viděla jsem ukázky a vypadalo to slibně, tak si říkám proč ne a pádím si to půjčit do videopůjčovny... Do dnes těch 45 Kč lituji, to jsem je mohla využít mnohem lépe, třeba vyhodit z okna, protože bych s jejich využitím byla spokojenější. Děsná kravina, kdy mi mrzl úsměv na tváři, rádoby vtipné hlášky nejsou vtipné, naopak jsou vrcholem trapnosti. Velkej biják je snůška nepovedených, nevtipných, nejapných, neandrtálských a ještě ke všemu pohybujících se obrázků, které vydávají podivné a nesmyslné skřeky. Ne, děkuji pěkně, už nikdy více... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku děsná trapárna a skoro sem to až chtěl vypnout, což sem naštěstí neudělal a fakt nelituju, scény s Harrym Potterem a jeho výcvik byly naprosto brutální a i další zprodovaný scény filmů z poslední doby sou většinou děsně zábavný, ale je pravda, že i v tý druhý půlce se najdou fakt otřesný kousky a úplnej konec je už nuda, ale za těch pár naprosto dokonalejch scén si to zaslouží ty 3* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +herci, různorodé postavy, moderní hudba, celkem povedené zpracování, český dabing -něčeho mohlo být víc, něčeho zas míň, celkově to mělo ještě větší potenciál/// Sám se divím, ale dalo se na to dívat. Po Děsném dojáku a Superhrdinovi jsem si zvykl, že tyhle filmy opravdu za moc nestojí (někdy nestojí za nic). A tak i když jsem byl dříve na tento film natěšen, dnes jsem před začátkem filmu raději všechna očekávání zavrhl. Protože je to zase o tom samém: vykrádání jiných snímků a snaha o parodování všeho možného. Zde především Letopisy Narnie, ale taky Šifry mistra Leonarda, Karlíka, Pirátů z karibiku, Hadů v letadle, Harryho Pottra, X-meny, ale film se trošku dotkne i Borata, Supermana, Shreka, Bonda. Někdy se bohužel dotkne jen náznakem (v případě Supermana to zamrzí). No a taky je naškodu, že většina replik byla použita už v traileru (hlavně ty nejlepší), takže film pak stojí na příběhu a jak to tak známe ten spíš padá. I když? Tady se tvůrcům jakš takš podařilo jednotlivé filmy do sebe pospojovat a i když někdy dost bláznivě, tak se to dá snést. Některé scény jsou ujeté, jiné fekální a některé trapné (ale není jich mnoho). Záleží taky jak máte nakoukáno, i podle toho se budete bavit. Já se na film díval ve čtyřech, takže sme se s kamarády bavili./// Celkem 63%/// Nejlepší okamžik: "Hele borci to je Stiflerova máma" a vzápětí ve filmu "ty jo to je Stiflerova máma" :-)) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Snímek se umístil na 5. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (Zodd)
  • Film neměl speciální promítání pro kritiky. (HappySmile)
  • Film má dvě verze. Verzi pro kina a druhou necenzurovanou, která vyšla na DVD. Ve verzi pro kina je méňe nahoty, nadávání a též i méně parodíí. Necenzurovaná verze je o 11 minut delší. (ČSFD)

Reklama

Reklama