Reklama

Reklama

Rovnice smrti

  • Velká Británie W Delta Z (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zkušený policista Eddie Argo (S.Skarsgard) během své kariéry toho zažil hodně, tentokrát se však dostal na stopu vraha opravdu výjimečného. Nestačí mu totiž člověka vykuchat, podřezat nebo udusit. Tenhle magor si se svou obětí rád pohraje. Jeho hra má jednoduchá pravidla. Zabij osobu, kterou miluješ, nebo budeš umírat v bolestech jako zvíře. Čím víc Argo postupuje ve svém pátrání, tím je mu jasnější, že tenhle vrah má své plány i s ním. Zajímavost: Prajsova rovnice. Dvojité W je fyzická zdatnost, schopnost předávat geny dalším generacím. Zet je specifický rys. Delta... Sobecký gen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Waz je průměrný temný thriller, zabývající se (na dnešní poměry už celkem nezvykle) převážně spíš detektivním vyšetřováním než osudem obětí. Na plakátě vzpomenuté filmy Saw a Se7en dávají celkem přesnou představu o tom, jak film ve skutečnosti vypadá, v tomto případě se nejedná o klamavou reklamu. Kvalit těchto svých předchůdců nedosáhl, ale opak snad ani nikdo nemohl čekat. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snaha autorů o přirovnání k Saw je urážkou pro celou sérii s úžasným Jhersawem. Tento nesmysl, který si bere několik zajímavých témat dohromady, aby vytvořil z počátku kriminální drama (?) o hledání a naprosto zapomněl na všechny svá přirovnání k Saw. Na ten si vzpomenou autoři až v druhé půli, kdy dokonce uvidíme jednu (!) smrt na stroji a to je asi tak všechno. Ne opravdu je to všechno. Waz je jeden z dalších špatných filmů, který si tentokrát hraje na nové Saw a zapomíná na všechno co Saw umí a proč je poměrně širokým publikem oblíben. Obsazení působí podle jmen až moc dobře a v praxi je to přesně naopak. Každý kdo viděl někdy Stellana Skarsgarda tak zná všechny jeho polohy a tento snímek mu jen ukáže jeho hraní stále stejných póz dokola. Smutné, ale asi si musí vydělat na důchod. Ještě více mě mrzela Samla Blair, kterou mám rád a například v Hellboyovi byla skvělá. Bohužel zde si opravdu moc nezahraje... Tento film se žánrově naprosto minul účinkem, protože více než hororem bude romantikou (nadsázka...). Radím nedívat se a raději si pusťte jakýkoliv díl Saw, který je o třídu lepší než tento směšný pokus o napodobeninu. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nudná kriminálka, jakých je tisíce na Nově. Při tomto filmu jsem se tak nudil, že jsem při sledování filmu přesazoval palmu! PROSTĚ DĚSNÁ NUDA! S filmem SAW to nemá vůbec nic společného, "NIC" !! SAW je legenda, ale WAZ je pouhý odpad! Dávám jednu * za mučení poldy na křesle :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý pokus na způsob Saw! Kdo byl vlastně Cílová skupina tohodle filmu ?? Celé je to utahané, nudné, nezajímavé, ani Hardy to nezachránil.. Spíše se film zaobírá vyšetřováním, takže to byla spíše Detektivka než li Horror. Má rada tedy Zní Vyhněte se tomu ! Je plno jiných a zajímavějších filmů .. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Nahý Stellan Skarsgard, s vizáží otylého Karla Rodena, sedí na židli a oblečená Selma Blair, s vizáží jak jinak než blbé nány, mu vráží pod nehty hřebíky. Omlouvám se za spoilery, snad jsou dostatečně odrazující. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No, tak za prvé se musí uznat, že thriller to špatnej rozhodně neni, ale srovnávat to se Sedm či se Saw je naprostej nesmysl, Sedm je úplně jiná liga, pro mě prakticky dokonalej thriller a Saw zase oslňuje originalitou a promyšleností, ale tohle se bohužel jen tváři jako dobrej thriller, ale za tou maskou je vlastně naprostá tuctovka, která vyplave při debilní pointě a i během předešlýho průběhu filmu jsem nezaznamenal moc dobrou atmosféru, i když se to snaží fakt ukrtuně to stylizovat do hodně drsně působícího filmu a přestože se tu a tam zadaří, tak to v celkovým pohledu takhle moc nepůsobí. Nicméně Waz stojí vidět minimálně díky super umučení na konci, to se povedlo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj podpriemerná krimi dráma, ktorá sa záverečnou pasážou snaží bez ulracool a megadrsná, no okrem toho, že ma bude ešte dlho prenasledovať obraz nahého Stellana Skarsgårda, ma naozaj ničím nezaujala. A keďže si z nej už ani po pár hodinách od projekcie veľa nepamätám, je potrebné napísať, že to teda naozaj nie je dobrá vizitka. Tento námet sa dal kľudne zhutniť do jedného dielu obyčajného krimiseriálu a aj tak by som rozmýšľal, či to po polke nevypne. Pri filmoch túto tendenciu nemám, takže som to musel vytrpieť až do konca. 30%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

No takže asi takhle. Nenechte se zmást nízkým hodnocením, tak špatné to není. Vlastně to má něco do sebe. Detektivní příběh á la stará škola, špinavá atmosféra, krev, násilí a dobrej nápad. Ten je IMHO hlavním hnacím prvkem. Stellan to odehrál na jedničku a velice sympatická mi byla jeho parťačka Melissa George. Neodpustím si ale vypíchnout konec, který by se jistě dal udělat (alespoň vizuálně) o trochu líp a jistě by nikomu nevadilo, kdyby byl ochuzen o nahého Stellana Skarsgårda a hlavně o jeho !!!SPOILER!!! kastraci !!!KONEC SPOILERU!!! A ani Selma se mi tam moc nelíbila. Je to takový zábavný průměr na jedno použití.(Další zhlédnutí v příštích pár desítkách let opravdu neplánuji.) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Eddie je vyšetrovateľom vrážd. Jedného večera je spolu so svojou novou partnerkou privolaný k novému prípadu, kde na tele tehotnej ženy nachádzajú nožom vyryté slovo: "W.A.Z.". Bez toho, že by to z počiatku čo i len tušil, od tohto momentu stojí "tvárou tvár" brutálnemu skladačkovému vrahovi. Film tak trošku podobný "slávnemu" Se7en, s jemnou príchuťou hororovej série SAW. Priznám sa, dnes som ho vzhliadol opätovne nakoľko som svojim predošlým hodnotením 4* nadobudol pochybnosti, či si ho ozaj pamätám tak, ako som si myslel. Popravde, miatlo ma tunajšie percentuálne hodnotenie. Takže: prvú hodinu tento film ozaj veľa neponúka. Ide skôr o akúsi zamotanú kriminálku zameranú na vyšetrovanie. Následne sa síce kvalita snímku vďaka niekoľkým slušným gore záberom zlepší, no akoby film nemal ducha. Bez výrazných emócií je aj samotný záver. Aj keď rozuzlenie nie je najhoršie. Neviem, nechápem svoje hodnotenie z pred niekoľkých rokov. Tento snímok nie je úplne zlý, no je to skôr TV video film, ktorý sa chce hrať na niečo, načo absolútne nemá – 50%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokus o SAW. Rozhodně se nejedná o nějaký povedený thriller, spíše mě bylo většinu času tak nějak jedno jak to celé dopadne. Koukal jsem jen kvůli Hardymu, který tady nedostal ani pořádný prostor. Film nedoporučuji. 35% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemně plynoucí thriller, kde napětí vytvářejí především sugestivní melancholická hudba a pátravá kamera. Nevím proč, ale nejčastěji se mi během sledování vybavovalo Mlčení jehňátek, byť snímek je blíže například filmu Naplivu na vaše hroby. Skarsgård je chladný, jak se na Seveřana patří, o to pak je jeho tajemství větším šokem. Noc, tma, šero a odstíny hnědé připomenou řadu špinavých filmů z posledních let, což beru jako plus. Rozhodně mě snímek nenudil a klidně mohl obsahovat více lyrizujících pasáží. Líbily se mi i drobné obrazové momentky, na příklad obloha plná červánků, navazující na krvavé události a současně předjímající ty, co teprve přijdou. ,,Šedá má spoustu odstínů..." ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 2/10 Děj 2/10 Hudba 4/10 Efekty 4/10/// +někoho snad zaujme brutalita -má to pomalé tempo, nepřehledný děj, nudné a zbytečné záběry, ospalé dialogy, žádnou akci/// Co tohle mělo znamenat? Tady se někdo pokoušel navázat na film Sedm a šmrcnout to Hostelem? A nebo ten název filmu WAZ, to nám má připomínat SAW? Nenechte se vysmát, všechny zmíněné jsou lepší než tohle. Tvůrce přivázat ke křeslu a zatloukat do nich hřebíky. To by byla myslím mnohem smysluplnější zábava než koukat na WTF, pardon W Delta Z./// Celkem 27%/// ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Nie moc originálny dej, ktorý je ešte k tomu nie bohviejako natočený. Okrem toho má film další velký zápor a to karema, neskutočene amatérska a roztrasená kamera. Tomu človeku by som nezveril ani reklamu na Persil nie to ešte film. Celé sa to strašne tahá až máte pocit, že to má dve hodiny a nie o 30 minút menej. Ide len o další podpriemerný thriler, dalšia kopia kopie inej kopie. 40% inak povedané, strata času :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsou nalezena dvě mrtvá těla. Nelítostný gangster a jeho těhotná přítelkyně byli brutálně zavražděni. Postupně obětí z řad gangsterů přibývá. Některé oběti jsou před smrtí mučeny a zabíjeny elektrickým proudem. Vrah po sobě zanechává pouze tajemnou šifru W Delta Z, kterou vyřezává do těl obětí. Série záhadných vražd nabývá nečekaný rozměr a nikdo netuší, co chce vrah svými hrůznými činy okolí sdělit. Vyšetřování se ujímá dvojice detektivů. Po celou dobu nesmlouvavě se tvářící Stellan Skarsgard a nezkušená, ale sympaticky neokoukaná Melissa George, zápornou roli psychopatky si zde překvapivě střihla Selma Blair. Hlavní slabinou tohoto ponurého a naturalisticky vyvedeného thrilleru je jeho občasná zmatenost a o nelogičnosti zde taky není nouze. Závěrečné šokující odhalení související s detektivovou sexuální orientací působí přihlouple, ale na druhé straně se film opírá o solidní herecké výkony, režii, a v neposlední řadě, i o originalitu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Opravdu netuším, proč se mi vyrobil názor, že když v tom hraje Stellan, bude to severská kriminálka. Inu, nebyla, byla to trapná béčková ptákovina s neuvěřitelně tupým závěrem. Co dodat? Stellanovi sluší bradka. Film se pokouší několika odkazy upozornit na znalosti tvůrců z klasických sedmdesátkových kriminálek. Tyto dvě věci jsou na celém snímku nejzajímavější. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak na úvod skonštatujem, že Donnie Wahlberg je taká mladšia verzia Stellana Skarsgarda. Napadlo ma to kvôli jeho briadke a spomienke na nejaký klip NKOTB spred pár rokov. Rovnica smrti je ďalší ponurý, pochmúrny a beznádejný triler, ktorý má však tú výhodu, že nie je prezentovaný ako filozofický triler roka. Nikto nemá partnera a ak ho aj mal, tak je ťažké dokázať, či sa jednalo o skutočnú lásku. Hold podľa rovnice tu prezentovanej máme svoje vlastnosti dané a nič s tým neurobíme. Režisér sa snaží filozofovať, čo by mu mohlo pri aspoň trochu lepšom scenári aj fungovať. Ale ako hovorím, čo neprepáčime vyhypovanému mainstreamu, to sa dá pardónovať pri takýchto menších filmoch, po ktorých ani pes neštekne. Pokiaľ máte pocit, že Tom Hardy je v The dark knight rises záporák, tak aspoň z tohoto dôvodu vám doporučujem Waz zhliadnuť. Zaujímalo by ma, či bol Stellan do tejto úlohy vybraný na základe pôvodnej švédskej Insomnie. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistej jestli byla digitální kamera dobrá volba a vžádnym případě to neporovnávam se Se7ev, možná proto dávam čtyři. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Viděno jednou do půlky a vypínal jsem. Po dlouhééé době, jsem si tohle pustil a zjistil, že jsem si to vlastně už jednou pouštěl :-D Tentokrát nevypnuto ale přetočeno. Nuda. Jedna hvězdička za .. nevím, druhá za závěr. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

U mňa má táto rovnica jednoduché riešenie. W Delta Z = 2,5* Byť to jeden z dielov série C.S.I. tak to beriem, ale ako celovečerný film to už trochu stráca dych. Jedno však viem určite: kladivom po kolene a klince pod nechty nechcem :( ()

Reklama

Reklama